Ο Γιώργος Καραμανλής κόλλησε το μικρόβιο του stand up όταν πεταγόταν στο μάθημα και γελούσαν οι συμμαθητές του

Λίγο πριν παρουσιάσει το πρώτο του stand up comedy σόλο με τίτλο "Ήρθε η ώρα του Καραμανλή, χωρίς μέσον" στο Θέατρο Αλκμήνη, γνωρίσαμε λίγο καλύτερα τον ανερχόμενο κωμικό.

​Γιώργος Καραμανλής NDrakos©

Από πού σε ξέρω;
Επειδή είσαι ψαγμένο κοινό και παρακολουθείς ανερχόμενους, ταλαντούχους stand up κωμικούς πιθανόν να με ξέρεις από τις underground stand up σκηνές της Αθήνας. Πιθανόν και όχι.

Πού αλλού σε βρίσκω;
Eκτός από το Θέατρο Αλκμήνη που παρουσιάζω την πρώτη μου σόλο παράσταση Ήρθε η ώρα του Καραμανλή (Χωρίς μέσον) αρχές Οκτωβρίου (3, 5, 10/10), θα συνεχίσω με ένα τουρ αρχές Νοεμβρίου στη Βόρεια Ελλάδα. Γενικά με βρίσκεις σε βραδιές μεικτών παραστάσεων και κάθε Τετάρτη απόγευμα στον Polis View Web Radio. Επίσης όλο το χρόνο δοκιμάζω υλικό σε open mics της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια συχνάζω και στο σπίτι μου.

Πες μου κάτι για το stand up comedy...
Είναι ένας από τους πιο άμεσους και ελεύθερους τρόπους έκφρασης. Αν το δοκιμάσεις και σου αρέσει δεν υπάρχει επιστροφή. Είναι ωραίο πράμα, ιντριγκαδόρικο. 

Το μικρόβιο του κωμικού σου μπήκε...
Στο δημοτικό όταν πεταγόμουν στο μάθημα και γελούσαν οι συμμαθητές μου.

Πες μου κάτι για τους κωμικούς που θαυμάζεις και σε έχουν επηρεάσει...
Θαυμάζω κωμικούς και από Ελλάδα και από εξωτερικό. Παλιά μου άρεσαν περισσότεροι, πλέον κάποιοι μιλάνε πιο πολύ στην ψυχή μου. Γενικά επηρεαζόμαστε νομίζω από όλους όσους παρακολουθούμε ή παίζουμε μαζί θέλοντας και μη. Απλώς προσπαθώ γενικά να μην επηρεάζομαι πολύ, ώστε να διαμορφώσω το δικό μου ιδιαίτερο προσωπικό ύφος.

Τι αγαπάς περισσότερο στο stand up comedy;
Σίγουρα την ώρα που παίζω, αλλά και την ώρα του γραψίματος ή της σύλληψης κάποιας ιδέας ή αστείου. Η διαδικασία, ευτυχώς, ταυτόχρονα αποσυμφορεί κάπως και το νευρικό μου σύστημα.

Κάνεις κάποιο τελετουργικό προετοιμασίας πριν ανέβεις στη σκηνή;
Λίγο πριν βγω συνήθως πίνω αρκετό νερό μέχρι τελευταία στιγμή αλλά μάλλον από αμηχανία για να ξεπεράσω το άγχος της προσμονής. Παρακολουθώ, επίσης, και τι λένε οι προηγούμενοι για να χαλαρώσω και να σχολιάσω κάτι όταν ανέβω.

Γιώργος Καραμανλής

Αποκάλυψε την αγαπημένη σου στιγμή σε μία παράσταση...
Είναι η στιγμή που τα πρώτα αστεία πάνε αρκετά καλά και συνειδητοποιώ ότι το κοινό είναι ευδιάθετο και είναι στο χέρι μου να συνεχιστεί αυτό. Συνήθως αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση και παίζω καλύτερα.

Η μεγαλύτερη σου αγωνία για την παράσταση είναι...
Νταξ, εδώ δε θα σε εκπλήξω πιστεύω. Προφανώς να έχουμε αρκετό κοινό. Ελάτε βρε! Επίσης να έχει καλές συνθήκες ο χώρος.  

Η φιλοσοφία σου είναι...
Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αλλά όταν αφιερώνομαι σε κάτι σχεδόν ολοκληρωτικά, όπως στο stand up που στην ουσία είναι ένας μαραθώνιος, έχω αποκτήσει και λίγο νοοτροπία try and try, you succeed at last.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της κωμωδίας είναι...
O συντηρητισμός. 

Σε κοινωνικό επίπεδο σε τρομάζει...
Το συνεχώς μειωμένο attention span και η δυσκολία εποικοδομητικής επικοινωνίας. 

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι αυτό θα ήταν...
Θα έκανα αθόρυβα τα μηχανάκια. Ευχαριστώ.

Πες μου κάτι off the record…
Μερικές φορές στις συνεντεύξεις λόγω αμηχανίας λέω περισσότερα από όσα χρειάζεται. Ελπίζω όχι σήμερα.

Τα επόμενα σου σχέδια είναι…
Πολλά και διάφορα αλλά ας μείνουμε στα πραγματοποιήσιμα. Μετά το Θέατρο Αλκμήνη θέλω να κάνω τουρ το σόλο σε όλη την Ελλάδα. Επίσης να τρέξω λίγο ένα ρημαδοπόντκαστ που έχω στα σκαριά. Γενικά έχω αρκετές πειραματικές πρωτότυπες ιδέες, stay tuned for more.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ήρθε η ώρα του Καραμανλή (Χωρίς μέσον)

  • Stand up Comedy

Μετά από δέκα χρόνια στο stand up, το θεατρικό είδος που αναπτύσσεται πιο γρήγορα από κάθε άλλο, ο κωμικός συγκεντρώνει τα καλύτερα αστεία του στην πρώτη του σόλο παράσταση και μας σερβίρει απίστευτες δικές του ιστορίες και μικρές και μεγάλες στιγμές της καθημερινότητας, από περίεργα ραντεβού και ψυχαναγκασμούς μέχρι άκυρες έρευνες. Μιλάει επίσης για κάμπινγκ, σεξ, μοναξιά, γάτες, διακοπές, άγχος, αλκοόλ, νεύρα, ενοχλητικούς ήχους και πολλά ακόμη. Η παράσταση τα έχει όλα και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες: one liners, λογοπαίγνια, observational comedy, storytelling και αυτοσχεδιασμούς.

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.