"Ιππόλυτος": Ακύρωση δύο παραστάσεων στο Σχολείον της Αθήνας "Ειρήνη Παπά"

Δύο παραστάσεις της τραγωδίας του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου ακυρώνονται λόγω ασθένειας ηθοποιού.

Ιππόλυτος

Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε την ακύρωση δύο εκ των παραστάσεων που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες στο Σχολείον της Αθήνας "Ειρήνη Παπά" ο "Ιππόλυτος”, η τραγωδία του Ευριπίδη που παρουσίασε φέτος το καλοκαίρι η σκηνοθέτις και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου, λόγω ασθένειας ηθοποιού. Πιο συγκεκριμένα ακυρώνονται οι παραστάσεις της Πέμπτης 14/9 και της Παρασκευής 15/9. Καθώς τα εισιτήρια δεν θα μεταφερθούν σε κάποια άλλη μέρα, ακυρώνονται και οι κάτοχοι τους θα παραλάβουν το αντίτιμο, είτε ηλεκτρονικά εφόσον η αγορά έγινε με κάρτα (χωρίς να χρειαστεί να πραγματοποιήσουν κάποια άλλη ενέργεια εντός 7 ημερών), είτε διά ζώσης από το φυσικό σημείο της προπώλησης από το οποίο αγοράστηκαν. Οι παραστάσεις στις 16 και 17/9 στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Διαβάστε Επίσης

Ιππόλυτος Εθνικό Θέατρο
©Ανδρέας Σιμόπουλος

"Όταν οι άνθρωποι γίνονται παιχνίδια στα χέρια των θεών, υπάρχει περιθώριο για αυτόβουλη δράση; Αυτό το -κυρίαρχο γενικά στην τραγωδία- ερώτημα οδηγεί την παράσταση της Κατερίνας Ευαγγελάτου με το Εθνικό Θέατρο”, διαβάζουμε στην κριτική του "α". Στον "Ιππόλυτο” με τη σκηνοθετική υπογραφή της Κατερίνας Ευαγγελάτου, η σύγκρουση της ανθρώπινης βούλησης και της θεϊκής δύναμης και το κατά πόσο η πρώτη επηρεάζεται από τη δεύτερη βρίσκεται στο επίκεντρο. Στην γεμάτη συμβολισμούς και σαφές αισθητικό στίγμα παράσταση πρωταγωνιστούν οι Ορέστης Χαλκιάς (Ιππόλυτος), Κόρα Καρβούνη (Φαίδρα), Γιάννης Τσορτέκης (Θησέας), Έλενα Τοπαλίδου (Αφροδίτη/Άρτεμις), Δημήτρης Παπανικολάου (Εξάγγελος) και Μαρία Σκουλά (Τροφός). Κυρίαρχη στην παράσταση είναι η ηδονοβλεπτική ματιά της θεάς Αφροδίτης που στήνει ένα παιχνίδι εκδίκησης και παρακολουθεί πώς το ανθρώπινο είδος γίνεται άθυρμα των επιθυμιών της, φωτίζοντας τη δράση με μια κάμερα. 

Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α” εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ιππόλυτος

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ο Ιππόλυτος, νόθος γιος του Θησέα και πιστός οπαδός της Άρτεμης, έχει εμμονή με την αγνότητα, απαξιώνει τον έρωτα, υβρίζει το γυναικείο φύλο. Η θεά του έρωτα, Αφροδίτη, θέλοντας να τον εκδικηθεί που δεν τη σέβεται, οργανώνει ένα σχέδιο εξόντωσής του, εμπνέοντας σφοδρό έρωτα για εκείνον στη μητριά του Φαίδρα. Η παράσταση εστιάζει στη μορφή της Αφροδίτης που στήνει ένα παιχνίδι εκδίκησης και παρακολουθεί με ηδονοβλεπτική ματιά πώς το ανθρώπινο είδος γίνεται άθυρμα των επιθυμιών της. Το μάτι της γίνεται μάτι μας και τα πρόσωπα απογυμνώνονται. Τα γυμνά σώματα μεταφέρουν την έκρηξη, τον πόθο, τη λαγνεία αλλά και την αγνότητα του γένους των ανθρώπων.

Το Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παπά»

Πειραιώς 52 και Βενιζέλου (στην άνοδο από Πειραιά)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Νένα Μεντή είναι η Κοντέσσα Βαλέραινα

Το "Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας" του Γρηγορίου Ξενόπουλου έρχεται τη σεζόν 2023-24 στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2023

Έξι θεατρικές επαναλήψεις κάνουν πρεμιέρα

Μάθετε ποιες παραστάσεις ανεβάζουν αυλαία ξανά τις προσεχείς μέρες, μετά την περσινή τους επιτυχία.

To "Σάμερταϊμ" της bijoux de kant είναι ένα "ποίημα" για την κλιματική αλλαγή

Το Σάμερταϊμ σε σκηνοθεσία του Άκη Δήμου έρχεται στο θέατρο Μπέλλος με την Καλλιρρόη Μυριαγκού και τον Γιάννη Τσουμαράκη να εγκλωβίζονται μέσα σ’ ένα αόρατο θερμοκήπιο.

"Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και το φάσμα των φατριών" ανανεώνει και φέτος το ραντεβού του

Η παράσταση σε κείμενο Παντελή Μπουκάλα μάς μεταφέρει στην Ελλάδα του 1831 και επικεντρώνεται στον γνωστό ήρωα της Επανάστασης και την οικογένειά του, η οποία ενεπλάκη στη δολοφονία Καποδίστρια.

Η "Βρωμιά" του Robert Schneider ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Πλύφα

Ένα συγκλονιστικό έργο για τον "ξένο" ανάμεσα μας, την μοναξιά, την ελπίδα και τα όνειρα που ξεπερνούν τα σύνορα, έρχεται να μας διηγηθεί την ιστορία του Σαντ σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.

Ηρθε η ώρα για το νέο stand up του Γιώργου Καραμανλή

Ο Γιώργος Καραμανλής παρουσιάζει τον πρώτο του μονόλογο, στην ιστορικότερη παράσταση της δεκαετίας, για εκείνον.

Ο μονόλογος "Την Τρίτη στο σούπερ-μάρκετ" του Εμμανουέλ Νταρλέ επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Ο βραβευμένος μονόλογος μιας τρανς, της Μαρί-Πιερ, αφορά την αποδοχή της διαφορετικότητας και επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με την σκηνοθετική επιμέλεια και ερμηνεία του Φαίδων Καστρή.