"Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου" στήνεται στην Ελευσίνα

Η ομάδα oper(o) δημιουργεί μία μουσική περιπατητική παράσταση -με ελεύθερη είσοδο- στην οποία συμμετέχουν είκοσι έξι μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί και χορεύτριες.

Μυστήριο 113 Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Φεστιβάλ Αισχύλεια παρουσιάζουν το Μυστήριο 113 "Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου” της ομάδας oper(o), σε σκηνοθεσία Ειρήνης Γεωργαλάκη και Εριφίλης Γιαννακοπούλου. Μια μουσική περιπατητική παράσταση με αφετηρία τον Πεζόδρομο Νικολαΐδου, η οποία ονειρεύεται την αλλαγή του κόσμου. Συνολικά, συμμετέχουν είκοσι έξι καλλιτέχνες από διάφορες τέχνες: μουσικοί, τραγουδιστές/τριες, χορεύτριες και ηθοποιοί. Η είσοδος για την παράσταση είναι ελεύθερη.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές ξεκινούσαν τα Ελευσίνια Μυστήρια, αυτή η μεγάλη γιορτή έρχεται στην πόλη για να βροντοφωνάξει τη βαθιά ανάγκη για ελευθερία και αναγέννηση. Μια αλλόκοτη συμμορία καλλιτεχνών, πλάσματα παράξενα, στήνουν μια τελετή, για να αλλάξει ο κόσμος. Ξεκινώντας από την Πλατεία Ηρώων και καταλήγοντας στο πάρκινγκ του Παλαιού Ελαιουργείου, όπου και θα κορυφωθεί η διαδρομή τους, προκαλούν έκρηξη προσωπική, συναισθηματική και απελπισμένη. Συλλογική και τρομακτική. Απαιτούν, φωνάζουν, φιλιούνται, χορεύουν, ερωτεύονται, χορεύουν ασταμάτητα, διεκδικούν. Απαιτούν. Χτίζουν και γκρεμίζουν. Παρελαύνουν και καλούν τον κόσμο να τους ακολουθήσει. Να γίνει μέρος της γιορτής. Και μαζί, μέρος της αλλαγής.

Το Μυστήριο 113 "Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου” είναι μια έκρηξη για την αλλαγή, την υπεράσπιση της ποίησης, του έρωτα, της τέχνης. Μια έκρηξη γεμάτη ελευθερία, γεμάτη οξυγόνο, που είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής συνύπαρξης μουσικών (Κωνσταντίνος Ασλανίδης (Τούμπα), Στέλιος Μίχας Εγγλέζος (Τρομπόνι), Φοίβος Γαλάνης (Τρομπέτα), Στέφανος Δάφνης (Τρομπέτα), Γιάννης Παπαδούλης (Κρουστά), Ραφαήλ Μελετέας (Κρουστά) ), τραγουδιστών/στριών (Εύα Γαλογγαύρου, Κάλλια Γερακιανάκη, Φανής Ζαχόπουλος, Νίκος Ζιάζιαρης, Ελένη Μπούκλη, Γιώργος Νικόπουλος, Δημήτρης Τάσαινας) και χορευτριών (Ελευθερία Αγαπάκη, Ελίνα Δεμιρτζίογλου, Σεβαστή Ζαφείρα, Ελευθερία Ηλιοπούλου, Μαριτίνα Κατσιμπράκη, Χριστιάνα Κατσιμπράκη, Χριστιάνα Ματέλσκα Τόκα, Στέλλα Παγιάτη). Τα κείμενα της παράστασης είναι της Νεφέλης Μαϊστράλη, η μουσική σύνθεση του Φάνη Ζαχόπουλου και του Δημήτρη Τάσαινα, τα κοστούμια της Κατερίνας Χάρου, ενώ οι χορογραφίες και η κίνηση είναι σε επιμέλεια Κατερίνας Φώτη.

Λίγα λόγια για την ομάδα oper(o)

Η ομάδα oper(o) δημιουργήθηκε το 2008 στην Αθήνα από την Εριφίλη Γιαννακοπούλου. Αποτελείται από έναν πυρήνα διακεκριμένων νέων καλλιτεχνών, διαφορετικών ειδικοτήτων (σκηνοθετών/ιδων, εικαστικών, μουσικών συνθετών/τριών, χορογράφων, σχεδιαστών/τριών ήχου). Αποτελεί μια από τις πρώτες ανεξάρτητες ομάδες στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με την όπερα και το λυρικό θέατρο. Αναζητώντας μια νέα, σύγχρονη γλώσσα, αντιμετωπίζουν την όπερα ως μια multimedia πλατφόρμα συνύπαρξης όλων των μορφών τέχνης. Στόχος τους, η δημιουργία σύγχρονων παραστάσεων και θεατρικών εμπειριών που επαναπροσδιορίζουν τον ρόλο της όπερας και της τέχνης στη σύγχρονη κοινωνία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μυστήριο 113 Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου

  • Performance

Μια αλλόκοτη συμμορία καλλιτεχνών στήνει μια τελετή για να αλλάξει τον κόσμο, μια μουσική περιπατητική παράσταση που ξεκινά από την Πλατεία Ηρώων και καταλήγει στο πάρκινγκ του Παλαιού Ελαιουργείου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια και της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η ομάδα 26 μουσικών, τραγουδιστών/τριών, χορευτριών και ηθοποιών ετοιμάζει μια μεγάλη εκρηκτική γιορτή για την ημέρα που σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές ξεκινούσαν τα Ελευσίνια Μυστήρια, και βροντοφωνάζει τη βαθιά ανάγκη για ελευθερία και αναγέννηση. Όλοι μαζί απαιτούν, φωνάζουν, φιλιούνται, χορεύουν, ερωτεύονται, χορεύουν ασταμάτητα, διεκδικούν. Απαιτούν. Χτίζουν και γκρεμίζουν. Παρελαύνουν και καλούν τον κόσμο να τους ακολουθήσει. Να γίνει μέρος της γιορτής. Και μαζί, μέρος της αλλαγής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.

"Uncanny valley": Οι Rimini Protokoll συμμετέχουν με περφόρμανς στο Athens Digital Arts Festival

Η γερμανική θεατρική ομάδα που δημιούργησε το επιδραστικό θεατρικό κίνημα Reality Trend έρχεται στο Ρεξ, με μια περφόρμανς με πρωταγωνιστή ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ.

"Glorious Epic": Έχεις ξαναδεί σύγχρονο χορό στο Alcatraz Strip Club;

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει μια "ένδοξη έπικ παράσταση χορού", μια ποιητική αλληγορία για την ομορφιά του αταίριαστου στο πιο φημισμένο στριπ κλαμπ της Αθήνας.