"Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου" στήνεται στην Ελευσίνα

Η ομάδα oper(o) δημιουργεί μία μουσική περιπατητική παράσταση -με ελεύθερη είσοδο- στην οποία συμμετέχουν είκοσι έξι μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί και χορεύτριες.

Μυστήριο 113 Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Φεστιβάλ Αισχύλεια παρουσιάζουν το Μυστήριο 113 "Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου” της ομάδας oper(o), σε σκηνοθεσία Ειρήνης Γεωργαλάκη και Εριφίλης Γιαννακοπούλου. Μια μουσική περιπατητική παράσταση με αφετηρία τον Πεζόδρομο Νικολαΐδου, η οποία ονειρεύεται την αλλαγή του κόσμου. Συνολικά, συμμετέχουν είκοσι έξι καλλιτέχνες από διάφορες τέχνες: μουσικοί, τραγουδιστές/τριες, χορεύτριες και ηθοποιοί. Η είσοδος για την παράσταση είναι ελεύθερη.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές ξεκινούσαν τα Ελευσίνια Μυστήρια, αυτή η μεγάλη γιορτή έρχεται στην πόλη για να βροντοφωνάξει τη βαθιά ανάγκη για ελευθερία και αναγέννηση. Μια αλλόκοτη συμμορία καλλιτεχνών, πλάσματα παράξενα, στήνουν μια τελετή, για να αλλάξει ο κόσμος. Ξεκινώντας από την Πλατεία Ηρώων και καταλήγοντας στο πάρκινγκ του Παλαιού Ελαιουργείου, όπου και θα κορυφωθεί η διαδρομή τους, προκαλούν έκρηξη προσωπική, συναισθηματική και απελπισμένη. Συλλογική και τρομακτική. Απαιτούν, φωνάζουν, φιλιούνται, χορεύουν, ερωτεύονται, χορεύουν ασταμάτητα, διεκδικούν. Απαιτούν. Χτίζουν και γκρεμίζουν. Παρελαύνουν και καλούν τον κόσμο να τους ακολουθήσει. Να γίνει μέρος της γιορτής. Και μαζί, μέρος της αλλαγής.

Το Μυστήριο 113 "Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου” είναι μια έκρηξη για την αλλαγή, την υπεράσπιση της ποίησης, του έρωτα, της τέχνης. Μια έκρηξη γεμάτη ελευθερία, γεμάτη οξυγόνο, που είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής συνύπαρξης μουσικών (Κωνσταντίνος Ασλανίδης (Τούμπα), Στέλιος Μίχας Εγγλέζος (Τρομπόνι), Φοίβος Γαλάνης (Τρομπέτα), Στέφανος Δάφνης (Τρομπέτα), Γιάννης Παπαδούλης (Κρουστά), Ραφαήλ Μελετέας (Κρουστά) ), τραγουδιστών/στριών (Εύα Γαλογγαύρου, Κάλλια Γερακιανάκη, Φανής Ζαχόπουλος, Νίκος Ζιάζιαρης, Ελένη Μπούκλη, Γιώργος Νικόπουλος, Δημήτρης Τάσαινας) και χορευτριών (Ελευθερία Αγαπάκη, Ελίνα Δεμιρτζίογλου, Σεβαστή Ζαφείρα, Ελευθερία Ηλιοπούλου, Μαριτίνα Κατσιμπράκη, Χριστιάνα Κατσιμπράκη, Χριστιάνα Ματέλσκα Τόκα, Στέλλα Παγιάτη). Τα κείμενα της παράστασης είναι της Νεφέλης Μαϊστράλη, η μουσική σύνθεση του Φάνη Ζαχόπουλου και του Δημήτρη Τάσαινα, τα κοστούμια της Κατερίνας Χάρου, ενώ οι χορογραφίες και η κίνηση είναι σε επιμέλεια Κατερίνας Φώτη.

Λίγα λόγια για την ομάδα oper(o)

Η ομάδα oper(o) δημιουργήθηκε το 2008 στην Αθήνα από την Εριφίλη Γιαννακοπούλου. Αποτελείται από έναν πυρήνα διακεκριμένων νέων καλλιτεχνών, διαφορετικών ειδικοτήτων (σκηνοθετών/ιδων, εικαστικών, μουσικών συνθετών/τριών, χορογράφων, σχεδιαστών/τριών ήχου). Αποτελεί μια από τις πρώτες ανεξάρτητες ομάδες στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με την όπερα και το λυρικό θέατρο. Αναζητώντας μια νέα, σύγχρονη γλώσσα, αντιμετωπίζουν την όπερα ως μια multimedia πλατφόρμα συνύπαρξης όλων των μορφών τέχνης. Στόχος τους, η δημιουργία σύγχρονων παραστάσεων και θεατρικών εμπειριών που επαναπροσδιορίζουν τον ρόλο της όπερας και της τέχνης στη σύγχρονη κοινωνία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μυστήριο 113 Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου

  • Performance

Μια αλλόκοτη συμμορία καλλιτεχνών στήνει μια τελετή για να αλλάξει τον κόσμο, μια μουσική περιπατητική παράσταση που ξεκινά από την Πλατεία Ηρώων και καταλήγει στο πάρκινγκ του Παλαιού Ελαιουργείου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια και της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η ομάδα 26 μουσικών, τραγουδιστών/τριών, χορευτριών και ηθοποιών ετοιμάζει μια μεγάλη εκρηκτική γιορτή για την ημέρα που σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές ξεκινούσαν τα Ελευσίνια Μυστήρια, και βροντοφωνάζει τη βαθιά ανάγκη για ελευθερία και αναγέννηση. Όλοι μαζί απαιτούν, φωνάζουν, φιλιούνται, χορεύουν, ερωτεύονται, χορεύουν ασταμάτητα, διεκδικούν. Απαιτούν. Χτίζουν και γκρεμίζουν. Παρελαύνουν και καλούν τον κόσμο να τους ακολουθήσει. Να γίνει μέρος της γιορτής. Και μαζί, μέρος της αλλαγής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Νένα Μεντή είναι η Κοντέσσα Βαλέραινα

Το "Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας" του Γρηγορίου Ξενόπουλου έρχεται τη σεζόν 2023-24 στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2023

Έξι θεατρικές επαναλήψεις κάνουν πρεμιέρα

Μάθετε ποιες παραστάσεις ανεβάζουν αυλαία ξανά τις προσεχείς μέρες, μετά την περσινή τους επιτυχία.

To "Σάμερταϊμ" της bijoux de kant είναι ένα "ποίημα" για την κλιματική αλλαγή

Το Σάμερταϊμ σε σκηνοθεσία του Άκη Δήμου έρχεται στο θέατρο Μπέλλος με την Καλλιρρόη Μυριαγκού και τον Γιάννη Τσουμαράκη να εγκλωβίζονται μέσα σ’ ένα αόρατο θερμοκήπιο.

"Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και το φάσμα των φατριών" ανανεώνει και φέτος το ραντεβού του

Η παράσταση σε κείμενο Παντελή Μπουκάλα μάς μεταφέρει στην Ελλάδα του 1831 και επικεντρώνεται στον γνωστό ήρωα της Επανάστασης και την οικογένειά του, η οποία ενεπλάκη στη δολοφονία Καποδίστρια.

Η "Βρωμιά" του Robert Schneider ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Πλύφα

Ένα συγκλονιστικό έργο για τον "ξένο" ανάμεσα μας, την μοναξιά, την ελπίδα και τα όνειρα που ξεπερνούν τα σύνορα, έρχεται να μας διηγηθεί την ιστορία του Σαντ σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.

Ηρθε η ώρα για το νέο stand up του Γιώργου Καραμανλή

Ο Γιώργος Καραμανλής παρουσιάζει τον πρώτο του μονόλογο, στην ιστορικότερη παράσταση της δεκαετίας, για εκείνον.

Ο μονόλογος "Την Τρίτη στο σούπερ-μάρκετ" του Εμμανουέλ Νταρλέ επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Ο βραβευμένος μονόλογος μιας τρανς, της Μαρί-Πιερ, αφορά την αποδοχή της διαφορετικότητας και επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με την σκηνοθετική επιμέλεια και ερμηνεία του Φαίδων Καστρή.