Το "Stranger Things" γίνεται παράσταση

Η πολυβραβευμένη σειρά του Netflix αποκτά επίσημο prequel, σε μορφή θεατρικού έργου.

Eleven

Μετά την τεράστια επιτυχία της τέταρτης σεζόν της δημοφιλούς σειράς μυστηρίου "Stranger Things", το Hawkins της Ιντιάνα μεταφέρεται στο Phoenix Theatre στο West End του Λονδίνου, όπου και θα παροσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη το prequel θεατρικό έργο με τίτλο "The First Shadow". Από τις 17 Νοεμβρίου έως τις 25 Αυγούστου 2024, η παράσταση έρχεται να σκιαγραφήσει τη ζωή στο Hawkins το 1959, δίνοντας στο κοινό μια άλλη πτυχή για την συνολική εξέλιξη της ιστορίας μυστηρίου.

Οι αδερφοί Duffer, οι δημιουργοί της σειράς, δήλωσαν ότι η τέταρτη σεζόν "άγγιζε" το παρελθόν αλλά σκέφτηκαν ότι υπήρχε "πολύς χώρος για να εξερευνήσουμε την προέλευση του κακού και στο Hawkins - και αρχίσαμε να ενθουσιαζόμαστε πραγματικά". Έτσι, το έργο θα μας δείχνει τις ζωές των γονέων των πρωταγωνιστών σε νεαρή ηλικία: έφηβες εκδοχές των Jim Hopper, Bob Newby και Joyce Byers, καθώς και τον Henry Creel, τον κύριο "κακό" της σειράς γνωστό και ως το τέρας Vecna. Όπως η σειρά μας έχει συνηθίσει, θα έχει πολλά παράλληλα storylines, είτε πρόκειται για την πιο ανέμελη 17χρονη εκδοχή της Joyce, είτε για το σκοτεινό origin story του Henry ως καινούργιος μαθητής στο Hawkins. Άλλωστε, όπως αναγράφεται και στο animated teaser της σειράς: "Η αρχή της ιστορίας του Stranger Things μπορεί να αποτελεί το κλειδί για το τι θα ακολουθήσει".

Το θεατρικό έργο είναι γραμμένο από τη συγγραφέα του "Stranger Things" Kate Trefry και σκηνοθετεί ο εμβληματικός σκηνοθέτης Stephen Daldry, ο οποίος δηλώνει θαυμαστής της σειράς του Netflix και είχε ένα σταθερό όραμα και ιδέα για το prequel. Ο Matt Duffer το επιβεβαιώνει: "Νομίζω ότι όταν άκουσα για πρώτη φορά "θεατρικό έργο" αμέσως νόμιζα ότι θα είναι ένα μιούζικαλ της πρώτης σεζόν ή κάτι τέτοιο. Δεν τον ενδιέφερε καθόλου αυτό το πράγμα. Ήθελε να πει μια νέα και πρωτότυπη ιστορία".

Έτσι, το "The First Shadow" θα έρθει να συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα αφήγηση για την πραγματικότητα στον κόσμο του "Stranger Things", να μας συστήσει σε πρόσωπα του παρελθόντος και να επαναπροσδιορίσει τα ήδη γνώριμα, ως άλλες εκδοχές και πτυχές των πρωταγωνιστών. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

6 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε

Από τον κλασικό Μολιέρο ως το ελληνικό θέατρο του 21ου αι., αυτές οι κωμωδίες δεν προσφέρουν μόνο ανάλαφρες στιγμές αλλά και την απόδειξη πως το χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος για να ειπωθούν τα πιο σοβαρά πράγματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/12/2025

Χριστουγεννιάτικη προσφορά για τις έξι τελευταίες παραστάσεις του "Match"

Η Χριστουγεννιάτικη προσφορά για τις έξι τελευταίες παραστάσεις του "Match" είναι μια ιδανική ευκαιρία να ζήσουμε μια σύγχρονη, ανατρεπτική κωμωδία που μιλά για τον έρωτα, την τεχνολογία και τη δύναμη της ανθρώπινης σύνδεσης.

"Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας": Η ιστορία μιας νεαρής που αγωνίζεται να αμφισβητήσει το άδικο

Η ελληνική θεατρική σκηνή υποδέχεται για πρώτη φορά το "Le Consentement" της Vanessa Springora. Με τίτλο "Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας" και σκηνοθεσία Ειρήνης Λαμπρινοπούλου, η παράσταση φωτίζει εξουσία, ευαλωτότητα και τα όρια της συναίνεσης μέσα από ζωντανή αφήγηση και μουσική.

Ποια είναι τα κορίτσια που έρχονται "Με δύναμη από την Κηφισιά" στον Σταθμό;

Ποιοι είναι οι τέσσερις γυναίκες πίσω από τις ιστορίες, τα πάθη και τα μυστικά της Κηφισιάς; Στο "Με δύναμη από την Κηφισιά" του Δημήτρη Κεχαΐδη, οι ηθοποιοί μοιράζονται πώς οι ρόλοι τους έγιναν προσωπική υπόθεση, ανακαλύπτοντας μέσα από τις ηρωίδες τις δικές τους αλήθειες και αδυναμίες.

Ακύλλας Καραζήσης: "Τα ‘Χρόνια’ της Ανί Ερνό λένε αυτά που δεν αρθρώνονται"

Με αφορμή το πρώτο ανέβασμα του εμβληματικού μυθιστορήματος "Τα χρόνια" της νομπελίστριας Ανί Ερνό, μιλήσαμε με τον Ακύλλα Καραζήση για τη θεατρική παράσταση στο θέατρο Θησείον, το "Όταν έκλαψε ο Νίτσε" και την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

"Αι γυμνισταί": Η κωμωδία του Γιώργου Σίμωνα κυκλοφορεί σε βιβλίο

Το θεατρικό έργο "Αι γυμνισταί" του Γιώργου Σίμωνα συνεχίζει να παίζεται με επιτυχία στο θέατρο Rabbithole, ενώ παρουσιάζεται για πρώτη φορά και σε βιβλίο από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Τελευταίες παραστάσεις για το "Πριν ο άνεμος ξεχάσει το όνομά μου"

Έργο που συνδυάζει την τραγωδία με το χιούμορ το "Πριν ο άνεμος ξεχάσει το όνομά μου", μιλά για την αγωνία της μνήμης και στην ακατανίκητη δύναμη της ύπαρξης. Θα παίζεται για λίγο ακόμα στον Πίσω Χώρο του Θεάτρου "Κάτω απ’ τη Γέφυρα".