Το "Stranger Things" γίνεται παράσταση

Η πολυβραβευμένη σειρά του Netflix αποκτά επίσημο prequel, σε μορφή θεατρικού έργου.

Eleven

Μετά την τεράστια επιτυχία της τέταρτης σεζόν της δημοφιλούς σειράς μυστηρίου "Stranger Things", το Hawkins της Ιντιάνα μεταφέρεται στο Phoenix Theatre στο West End του Λονδίνου, όπου και θα παροσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη το prequel θεατρικό έργο με τίτλο "The First Shadow". Από τις 17 Νοεμβρίου έως τις 25 Αυγούστου 2024, η παράσταση έρχεται να σκιαγραφήσει τη ζωή στο Hawkins το 1959, δίνοντας στο κοινό μια άλλη πτυχή για την συνολική εξέλιξη της ιστορίας μυστηρίου.

Οι αδερφοί Duffer, οι δημιουργοί της σειράς, δήλωσαν ότι η τέταρτη σεζόν "άγγιζε" το παρελθόν αλλά σκέφτηκαν ότι υπήρχε "πολύς χώρος για να εξερευνήσουμε την προέλευση του κακού και στο Hawkins - και αρχίσαμε να ενθουσιαζόμαστε πραγματικά". Έτσι, το έργο θα μας δείχνει τις ζωές των γονέων των πρωταγωνιστών σε νεαρή ηλικία: έφηβες εκδοχές των Jim Hopper, Bob Newby και Joyce Byers, καθώς και τον Henry Creel, τον κύριο "κακό" της σειράς γνωστό και ως το τέρας Vecna. Όπως η σειρά μας έχει συνηθίσει, θα έχει πολλά παράλληλα storylines, είτε πρόκειται για την πιο ανέμελη 17χρονη εκδοχή της Joyce, είτε για το σκοτεινό origin story του Henry ως καινούργιος μαθητής στο Hawkins. Άλλωστε, όπως αναγράφεται και στο animated teaser της σειράς: "Η αρχή της ιστορίας του Stranger Things μπορεί να αποτελεί το κλειδί για το τι θα ακολουθήσει".

Το θεατρικό έργο είναι γραμμένο από τη συγγραφέα του "Stranger Things" Kate Trefry και σκηνοθετεί ο εμβληματικός σκηνοθέτης Stephen Daldry, ο οποίος δηλώνει θαυμαστής της σειράς του Netflix και είχε ένα σταθερό όραμα και ιδέα για το prequel. Ο Matt Duffer το επιβεβαιώνει: "Νομίζω ότι όταν άκουσα για πρώτη φορά "θεατρικό έργο" αμέσως νόμιζα ότι θα είναι ένα μιούζικαλ της πρώτης σεζόν ή κάτι τέτοιο. Δεν τον ενδιέφερε καθόλου αυτό το πράγμα. Ήθελε να πει μια νέα και πρωτότυπη ιστορία".

Έτσι, το "The First Shadow" θα έρθει να συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα αφήγηση για την πραγματικότητα στον κόσμο του "Stranger Things", να μας συστήσει σε πρόσωπα του παρελθόντος και να επαναπροσδιορίσει τα ήδη γνώριμα, ως άλλες εκδοχές και πτυχές των πρωταγωνιστών. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Εχθρός του λαού

Η παράσταση του Γερμανού σκηνοθέτη ενεργοποιεί τον Ίψεν ως φορέα ζωντανού δημόσιου διαλόγου, με μια παράσταση-φόρουμ που εξετάζει τη σύγκρουση ηθικής και κέρδους στη σύγχρονη πραγματικότητα. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
20/11/2025

Στην εξοχή

Με μια φαινομενικά απλή υπόθεση, το έργο του Βρετανού συγγραφέα διατυπώνει υπαινικτικές αλήθειες για τη μοναξιά, τη βία και την εξουσία των σχέσεων, και η Αικατερίνη Παπαγεωργίου φέρνει στην επιφάνεια τη δυναμική του, παρά την αμφιλεγόμενη κινησιολογική επιλογή της σκηνοθεσίας. | Powered by Uber

"Ο φίλος μου ο Λευτεράκης" από τον Αντώνη Καλομοιράκη

Η ευρέως γνωστή από τον κινηματογράφο κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης" κάνει πρεμιέρα στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ξανασυναντά το "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα" – και γίνεται sold out πριν καν αρχίσει

Ξεκίνησε η προπώληση για το "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα" στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ, και τα εισιτήρια εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Απολύτως αναμενόμενο καθώς αυτή η παράσταση που έχει την υπογραφή του Δημήτρη Παπαϊωάννου είναι μια συνάντηση τιτάνων της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας.

Ο Μάνος Βουλαρινός φέρνει τη "Μεγάλη αρπαχτή" στο Παλλάς

Η "Μεγάλη αρπαχτή" ξαναχτυπά! Ο Μάνος Βουλαρίνος επιστρέφει με κέφι για μια βραδιά ανελέητης σάτιρας, γέλιου και αλήθειας χωρίς να χαρίζεται σε κανέναν...ούτε στα πιο αθώα λάθη.

Για τον Σάββα Στρούμπο, "το ελληνικό θέατρο γίνεται πιο εξωστρεφές"

Ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος αναλύει τις "Δούλες" του Ζενέ, εστιάζοντας στην αναζήτηση του τερατώδους και τη φόρμα του θεάτρου της εθελοδουλίας. Μιλά για τον σωματικό λόγο του Άττις και τη διαχρονική δύναμη της τέχνης ως πράξη αντίστασης στην εποχή μας.

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 20 έως 26/11 και ξεχωρίζουν.