"Βότκα μολότοφ": Μια εκρηκτική κωμωδία στον καλοκαιρινό "Ελληνικό Κόσμο"

Το έργο της Ελένης Ράντου, βασισμένο στη διασκευή του Νιλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Άντον Τσέχοφ, θα απολαύσουμε το καλοκαίρι του 2023 στο αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με ένα δυνατό καστ υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Νικορέστη Χανιωτάκη.

Βότκα μολότοφ Κατερίνα Γερονικολού

Την εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου "Βότκα μολότοφ”, βασισμένη στη διασκευή του Νιλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Άντον Τσέχοφ, σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης στο αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". Η πρεμιέρα της παράστασης με πρωταγωνιστές τους Ιωάννη Απέργη, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Γιούλη Τσαγκαράκη, Κατερίνα Γερονικολού, Βίβιαν Κοντομάρη, Αρετή Πασχάλη, Πάνο Σταθακόπουλο, Χάρη Χιώτη και τον Τάσο Χαλκιά στο ρόλο του Τσέχοφ, που κινείται με γρήγορους ρυθμούς, νεύρο και ευρηματικότητα, έχει οριστεί για τις 16 Ιουνίου.

Βότκα μολότοφ Ιωάννης Απέργης
Ιωάννης Απέργης

Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα, όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο, αλλά πάντα με συμπάθεια, τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους, αλλά και την πονηριά τους. Επί σκηνής, παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής και της κοινωνίας του που αποδεικνύονται όμως διαχρονικοί: από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι.

Βότκα μολότοφ Τάσος Χαλκιάς
Τάσος Χαλκιάς

Η Ελένη Ράντου τιτλοφόρησε τη διασκευή της "Βότκα μολότοφ", κλείνοντας το μάτι στους θεατές για τη θεατρική "έκρηξη" γέλιου και συγκίνησης που ετοιμάζονται να βιώσουν. Το κείμενό της διαθέτει γλωσσική αμεσότητα και χιουμοριστική σπιρτάδα. Οι τσεχοφικοί ήρωες ζωντανεύουν με όλα τους τα κουσούρια, τα λάθη, τους καημούς και τους πόθους τους. Σε μια εποχή που η διαφορετικότητα στον χαρακτήρα, στα ιδεολογικά και εθνικά στερεότυπα, στην άποψη, στη φυλή, ακόμα και στη στάση ως προς το αντίθετο φύλο, αντιμετωπίζονται με μια ανθρωποφαγική σχεδόν διάθεση, η αγάπη του Τσέχοφ για τον άνθρωπο, καθώς και το χιούμορ του μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά.

Βότκα μολότοφ Βίβιαν Κοντομάρη
Βίβιαν Κοντομάρη

Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Γιάννης Μαθές. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Αρετής Μουστάκα.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.