Updated | Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 27/4 έως 3/5 και ξεχωρίζουν.

Ταρτούφος Νταλιάνης Σπύρος Περδίου©

"Ταρτούφος"

Τη μολιερική κωμωδία σκηνοθετεί ο Γιάννης Νταλιάνης, ένα σχόλιο πάνω στην κοινωνική υποκρισία. Η απόδοσή του εμπνέεται από τη σύγχρονη πραγματικότητα, και στη διανομή συμμετέχει ένας ωραίος θίασος με επικεφαλής τον Μάνο Καρατζογιάννη: Χριστίνα Θεοδωρακοπούλου, Ελίζα Σκολίδη, Μέγκι Σούλι κ.ά. (Σταθμός Θέατρο, από 27/4)

Εμείς οι ημιάνθρωποι του πουθενά
Alex Kat©

"Εμείς, οι ημιάνθρωποι του πουθενά" (Philellines #21ος)

Ένα κωμικό θρίλερ για το τέλος του κόσμου, εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα της Μιμίκας Κρανάκη, "Φιλέλληνες, Είκοσι τέσσερα γράμματα μιας Οδύσσειας", παρουσιάζεται σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Ελένης Μποζά με επτά ερμηνευτές της νεότερης γενιάς: Νίκος Γιαλελής, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Τρύφωνας Ζάχαρης, Διονύσης Πιφέας, Θεοδόσης Σκαρβέλης, Ναταλία Στυλιανού, Μαρία Φωτεινοπούλου. (Από Μηχανής Θέατρο, από 27/4)

Απόγνωση
Σοφία Μανώλη©

"Απόγνωση"

Βασισμένη σε σύγχρονα κείμενα του Περικλή Μοσχολιδάκη για την έμφυλη βία και το φαινόμενο των γυναικοκτονιών είναι η παράσταση που σκηνοθετεί ο ίδιος. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί της ομάδας Ρέκτις: Φωτεινή Βακάκη, Ιωάννα Νικολάου, Κατερίνα Στρατή, Χριστίνα Αναστασιάδου. (Αλκμήνη, από 27/4, σε avant premiere για τους αναγνώστες του "α")

Δεσποινίς Τζούλια
Δημήτρης Γερακίτης©

"Δεσποινίς Τζούλια"

Το αριστούργημα του Στρίντμπεργκ σκηνοθετεί ο Θεόδωρος Εσπίριτου με τους Δέσποινα Σαραφείδου, Κωνσταντίνο Σειραδάκη και Τασία Σοφιανίδου. Το θεωρούμενο ως μανιφέστο του νατουραλισμού περιγράφει την ερωτική, και μέσω αυτής την ταξική και φυλετική, σχέση και διαμάχη μεταξύ μιας γυναίκας της ανώτερης τάξης και του υπηρέτη της. (104, από 28/4)

Κωσταλέξι
Patroklos Skafidas©

"Κωσταλέξι"

Εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία της κοπέλας, που τα αδέρφια της την κρατούσαν έγκλειστη επί τρεις δεκαετίες, είναι η παράσταση του Κωνσταντίνου Μωραΐτη. Ο ίδιος και οι Άλκηστις Νικολαΐδη και Ζωγραφιά Μεντεσίδου επιχειρούν να προσεγγίσουν την αλήθεια πίσω από τη δραματική ιστορία και να ρίξουν φως στο θέμα των ψυχικά νοσούντων στην ελληνική επαρχία. (Θησείον, από 28/4)

Το πάρτυ
Αγγελική Κοκκοβέ©

"Το πάρτυ"

Την κινηματογραφική επιτυχία της Σάλι Πότερ ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Νικορέστης Χανιωτάκης. Οι Δημήτρης Γεωργαλάς, Δημήτρης Καραμπέτσης, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Θεοδώρα Σιάρκου κ.ά. ερμηνεύουν την κωμικοτραγική ιστορία που θέλει τη ζωή της  Τζάνετ, η οποία γιορτάζει τη μεγαλύτερη επαγγελματική επιτυχία της, να ανατρέπεται από την απόφαση του συζύγου της να την εγκαταλείψει. (Άνεσις, από 3/5)

Καμπάνες τα μεσάνυχτα. Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν.
Στέλιος Παπαρδέλας©

"Καμπάνες τα μεσάνυχτα. Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν"

Αναμέτρηση με τον κόσμο του Σαίξπηρ και του ήρωα Φάλσταφ, που εμφανίζεται στα έργα "Ερρίκος Δ΄","Ερρίκος Ε’" και "Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ", επιχειρούν οι Μάνος Βαβαδάκης, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Ελίνα Ρίζου και Κωνσταντίνος Πλεμμένος, σε σκηνοθεσία του πρώτου. (Τέχνης-Φρυνίχου, από 3/5)

MACROKOSMOS
Patroklos Skafidas©

"𝗠𝗔𝗖𝗥𝗢𝗞𝗢𝗦𝗠𝗢𝗦"

Τρεις διαφορετικές εκφάνσεις της ίδιας γυναίκας που αναζητά τη θέση της μέσα σε ένα πολυώροφο κτήριο, κάθε όροφος του οποίου αποτελεί συγκεκριμένο μοντέλο κοινωνικής συμπεριφοράς, βλέπουμε στο έργο της Αλεξάνδρας Τόμπρου. Το σκηνοθετεί η Περσεφόνη Παντοπούλου με τις Δήμητρα Κολοκυθά, Λίνα Κομνηνού και Μπέτυ Σαράντη. (104, από 3/5)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Καμπάνες τα μεσάνυχτα. Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν.

 • Σκηνική Σύνθεση

Αντλώντας από τις εμφανίσεις του Φάλσταφ στα έργα «Ερρίκος ΙV», «Ερρίκος V» και «Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ», η ομάδα επιχειρεί μια νέα αφήγηση της σαιξπηρικής ιστορίας.

Δεσποινίς Τζούλια

 • Δράμα
 • Διάρκεια: 90 '

Σε έναν ασφυκτικά́ κλειστό́ χώρο –την κουζίνα ενός αρχοντικού–, στη διάρκεια μιας νύχτας –τη βραδιά του μεσοκαλόκαιρου–, τρία πρόσωπα, η δεσποινίς Τζούλια, κόρη του κόμη, ο υπηρέτης Ζαν και η μαγείρισσα Κριστίν, μπλέκονται σε έναν ολέθριο στρόβιλο παθών και αλληλεξάρτησης. Οι δύο περιστασιακοί εραστές, η Τζούλια και ο Ζαν, κρυμμένοι αρχικά πίσω από́ ένα πλήθος κοινωνικών προσωπείων, θα μείνουν στο τέλος άοπλοι, γυμνοί́, ταπεινωμένοι. Η διαμάχη τους είναι σύγκρουση φύλων και κοινωνικών τάξεων, κληρονομημένων στερεοτύπων και βασικών ενστίκτων. Δρέπουν τον απαγορευμένο καρπό και ναυαγούν: η ακατανίκητη επιθυμία της Τζούλιας να «πέσει» και του Ζαν να ανέλθει θα αποτελέσουν το σημείο συνάντησής τους αλλά και την οριστική συντριβή τους.

Εμείς, οι ημιάνθρωποι του πουθενά (Philellines #21ος)

 • Κοινωνικό
 • Διάρκεια: 110 '

Ένα κωμικό θρίλερ για το τέλος του κόσμου και τα αδιέξοδα μιας ολόκληρης γενιάς, βασισμένο σε θραύσματα από το επιστολογραφικό μυθιστόρημα της Μιμίκας Κρανάκη, «Φιλέλληνες, Είκοσι τέσσερα γράμματα μιας Οδύσσειας».

Απόγνωση

 • Κοινωνικό
 • Διάρκεια: 90 '

Πέντε μονόλογοι με διάθεση ποιητικού ρεαλισμού, εμπνευσμένοι από την σκληρή καθημερινότητα που μιλούν για τη βία, την γυναικοκτονία, τον έρωτα, την εκδίκηση και την προδοσία.

Ταρτούφος

 • Κωμωδία
 • Διάρκεια: 100 '

Η σκοτεινή κωμωδία του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου για την υποκρισία ανεβαίνει σε μια εκδοχή εμπνευσμένη από την σύγχρονη πραγματικότητα, εμπλουτισμένη με τραγούδια του Έλβις Πρίσλεϊ, που χρησιμοποιούνται ως μέσο αποπλάνησης.

Το πάρτυ

 • Κωμωδία
 • Διάρκεια: 70 '

Την ημέρα που η καριέρα της Τζάνετ απογειώνεται, η προσωπική της ευτυχία διαλύεται στην βιτριολική βρετανική σάτιρα που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την ομώνυμη ασπρόμαυρη κινηματογραφική ταινία του 2017, σε σενάριο και σκηνοθεσία της συγγραφέως.

Κωσταλέξι

 • Δράμα
 • Διάρκεια: 70 '

Η παράσταση, με την διάθεση της έρευνας, προσπαθεί να ανακαλύψει την πραγματική Ελένη Καρυώτη, τη γυναίκα που βρέθηκε έγκλειστη στο υπόγειο του σπιτιού της στο Κωσταλέξι. Εξετάζει το θέμα των ψυχικά νοσούντων στην ελληνική επαρχία, το φαινόμενο των «τρελών του χωριού», προσπαθώντας να θέσει ερωτήματα τόσο για την κατάσταση της ψυχικής υγείας στην χώρα όσο και για την συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στους πάσχοντες. Πώς η σκληρότητα της ανθρώπινης φύσης έρχεται να συνθλίψει ότι δεν είναι συνηθισμένο ή καθημερινό; Τελικά ο άνθρωπος είναι το πιο σκληρό ζώο καθώς τα ένστικτα του, παρόλη την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, εξακολουθούν να τον ελέγχουν.

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Νένα Μεντή είναι η Κοντέσσα Βαλέραινα

Το "Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας" του Γρηγορίου Ξενόπουλου έρχεται τη σεζόν 2023-24 στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2023

Έξι θεατρικές επαναλήψεις κάνουν πρεμιέρα

Μάθετε ποιες παραστάσεις ανεβάζουν αυλαία ξανά τις προσεχείς μέρες, μετά την περσινή τους επιτυχία.

To "Σάμερταϊμ" της bijoux de kant είναι ένα "ποίημα" για την κλιματική αλλαγή

Το Σάμερταϊμ σε σκηνοθεσία του Άκη Δήμου έρχεται στο θέατρο Μπέλλος με την Καλλιρρόη Μυριαγκού και τον Γιάννη Τσουμαράκη να εγκλωβίζονται μέσα σ’ ένα αόρατο θερμοκήπιο.

"Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και το φάσμα των φατριών" ανανεώνει και φέτος το ραντεβού του

Η παράσταση σε κείμενο Παντελή Μπουκάλα μάς μεταφέρει στην Ελλάδα του 1831 και επικεντρώνεται στον γνωστό ήρωα της Επανάστασης και την οικογένειά του, η οποία ενεπλάκη στη δολοφονία Καποδίστρια.

Η "Βρωμιά" του Robert Schneider ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Πλύφα

Ένα συγκλονιστικό έργο για τον "ξένο" ανάμεσα μας, την μοναξιά, την ελπίδα και τα όνειρα που ξεπερνούν τα σύνορα, έρχεται να μας διηγηθεί την ιστορία του Σαντ σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.

Ηρθε η ώρα για το νέο stand up του Γιώργου Καραμανλή

Ο Γιώργος Καραμανλής παρουσιάζει τον πρώτο του μονόλογο, στην ιστορικότερη παράσταση της δεκαετίας, για εκείνον.

Ο μονόλογος "Την Τρίτη στο σούπερ-μάρκετ" του Εμμανουέλ Νταρλέ επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Ο βραβευμένος μονόλογος μιας τρανς, της Μαρί-Πιερ, αφορά την αποδοχή της διαφορετικότητας και επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με την σκηνοθετική επιμέλεια και ερμηνεία του Φαίδων Καστρή.