"Βάκχες" σκηνοθετεί η Έλενα Μαυρίδου και οργανώνει ακρόαση

Μια νέα σκηνοθετική άποψη των "Βακχών" του Ευριπίδη θα δούμε το καλοκαίρι από την Έλενα Μαυρίδου, η οποία οργανώνει ακρόαση για τους ηθοποιούς που θα στελεχώσουν το Χορό.

Έλενα Μαυρίδου

Στις "Βάκχες" από τις συγκλονιστικότερες τραγωδίες του Ευριπίδη η λογική κονταροχτυπιέται με το παράλογο και η ιερή μανία, η μέθη της διονυσιακής λατρείας φτάνουν στο απόγειο τους. Γράφτηκε όταν ο Ευριπίδης ήταν σε μεγάλη ηλικία (405 π.Χ.) αυτοεξόριστος στην Μακεδονία και ερμηνεύτηκε μετά το θάνατο του. Ο βασιλιάς των Θηβών Πενθέας θέλει να εμποδίσει την εισαγωγή της λατρείας του Διονύσου στην πόλη του και κατασπαράζεται από τις ακόλουθες του θεού, τις Βάκχες. Το απολύτως τραγικό είναι ό,τι ο άνθρωπος που τις οδηγεί είναι η ίδια η μητέρα του, η Αγαύη, με τις αδελφές της.

Η Εταιρεία Τέχνης Ars Aerterna θα παρουσιάσει της "Βάκχες" το καλοκαίρι και πραγματοποιεί ακρόαση για τις ανάγκες του Χορού της παραγωγής που θα περιοδεύσει το καλοκαίρι 2023 σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου. Συγκεκριμένα, αναζητούνται γυναίκες επαγγελματίες ηθοποιοί με καλή γνώση κρουστού οργάνου και ικανότητες στο τραγούδι και στην κίνηση. Οι ενδιαφερόμενες παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, με φωτογραφία και ένα self-tape όπου θα παίζουν κρουστά, τουλάχιστον ενός λεπτού, στο vakxes2023@gmail.com  έως τις 29/03. Στην ακρόαση θα κληθούν οι υποψήφιες που θα επιλεγούν με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα και θα ενημερωθούν στις 30/03 τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Απριλίου.  Οι υποψήφιες που θα επιλεγούν για την ακρόαση θα πρέπει να προετοιμάσουν απόσπασμα του χορού που θα σταλεί στα προσωπικά e-mail.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε η Νόνικα Γαληνέα

Λίγο πριν συμπληρώσει τα 85 της χρόνια, η "μεγάλη κυρία του θεάτρου" μας αποχαιρέτησε για πάντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Σε πορεία πρεμιέρας οι "Βάκχες" με τον Δημήτρη Λάλο και τον Γιώργο Χριστοδούλου

Η τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου ξεκινάει το θερινό ταξίδι της ανά την Ελλάδα από το Κηποθέατρο Παπάγου.

"O dark dark dark": Ο Φώτης Νικολάου χορογραφεί τα σκοτάδια μας

Στο Σύγχρονο Θέατρο παρουσιάζεται η χορευτική παράσταση που στοχάζεται πάνω στη μοναξιά, τους φόβους και τις αδυναμίες μας, αντλώντας έμπνευση από τον Τ. Σ. Έλιοτ και τον Έντουαρντ Χόπερ.

Φεστιβάλ Αθηνών: Η Νατάσα Τριανταφύλλη γράφει για το "Σχέδιο Μάρσαλ"

Η σκηνοθέτρια, που συχνά εξερευνά ιστορικά γεγονότα μέσα από τη φόρμα του θεάτρου, καταγράφει τα βασικά σημεία της νέας της παράστασης "Σχέδιο Μάρσαλ - A path of perspectives" που θα δούμε στον Χώρο Ε' του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο "Οιδίπους Τύραννος" με τον Γιάννη Στάνκογλου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες του Σοφοκλή θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και στο ρόλο της Ιοκάστης τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Η παράσταση "Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά" μάς στρέφει ξανά στο έργο της μεγάλης ζωγράφου

Παρακολουθήσαμε την παράσταση της θεατρικής ομάδας 2510, σε κείμενο και σκηνοθεσία Ανδρέα Ζαφείρη, και αναμεταδίδουμε τις εντυπώσεις μας για το έργο που φέρνει στη σκηνή τη μεγάλη Μεξικανή ζωγράφο.

Φεστιβάλ Αθηνών: Ήρθε η ώρα για τις "Εξομολογήσεις" του Αλεξάντερ Ζέλντιν

Το ανερχόμενο αστέρι του βρετανικού θεάτρου έρχεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να παρουσιάσει μια παράσταση που σκιαγραφεί το πορτραίτο μιας ολόκληρης ζωής, από τη γέννηση μέχρι τα γηρατειά.