
Οι "Science Reactors", μια δημιουργική ομάδα που συνδυάζει με χιούμορ τη γνώση με το θέατρο, επιστρέφουν στην "Άτρακτο" στις 18 Μαρτίου με την παράσταση "The Science of CSI: Έγκλημα στο εργαστήριο" με ελεύθερη είσοδο, που συνοδεύεται από εργαστήριο εγκληματολογίας. Η πρωτότυπη παράσταση που έχει παρουσιαστεί σε μεγάλες επιστημονικές διοργανώσεις και φεστιβάλ, καθώς και σε παραστάσεις στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ανεβαίνει και πάλι ανανεωμένη υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Κώστα Βρεττού και παρουσιάζει μια εκλαϊκευμένη μορφή της επιστήμης, καθώς μας βοηθάει να την ανακαλύψουμε στην καθημερινότητα μας, αλλά και να τη συνδυάσουμε με την τέχνη. Όλα αυτά δοσμένα με χιούμορ από νέους επιστήμονες που στελεχώνουν την ομάδα και με τη συνοδεία της πρωτότυπης μουσικής του Ντίνου Πρασσά. Το σενάριο είναι της Άννας Χριστοδούλου.
Η υπόθεση
Ένα ιδιόρρυθμο αστυνομικό δίδυμο (ο οξύθυμος αστυνομικός επιθεωρητής με τον "αφελή" βοηθό του), οι οποίοι προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο ενός φόνου που έγινε σε ένα ερευνητικό εργαστήριο και να βρουν τον δολοφόνο. Στην προσπάθειά τους αυτή ανατρέχουν στη βοήθεια πολλών επιστημών, από τη βιολογία, εγκληματολογία και πληροφορική μέχρι τη νανοτεχνολογία.
Πριν από την παράσταση, δύο ερευνήτριες από το Ινστιτούτο Παστέρ, η Δήμητρα Τουμπανάκη και η Αντωνία Ευσταθίου, θα παρουσιάσουν το πρωτότυπο εργαστήριο "CSI τα αποτυπώματα ενός εγκλήματος με τη βοήθεια της χημείας και της βιολογίας". Με οχημα τις παραπάνω επιστήμες οι δύο ερευνήτριες θα "διαλευκάνουν" ένα εικονικό έγκλημα βρίσκοντας τον ένοχο με τη βοήθεια του κοινού που θα μπει στον χώρο του εγκλήματος, θα συλλέξει στοιχεία και θα τα αξιολογήσει. Κάπως έτσι, οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τη δομή του DNA και τον τρόπο που διαβάζεται το αλφάβητο της ζωής, πώς μοιάζουν τα κύτταρα σε διάφορα βιολογικά υλικά, τι μας κάνει ίδιους και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικούς.
Δήλωση συμμετοχής εδώ
Περισσότερες πληροφορίες
The Science of CSI: Έγκλημα στο εργαστήριο
Η κωμική παράσταση για νέους από 14 ετών συνδυάζει την τέχνη με την επιστήμη σε μια ιστορία εξιχνίασης του φόνου μιας ερευνήτριας με τη συνδρομή της βιολογίας, της εγκληματολογίας, της πληροφορικής, κ.ά.