Νέα ερευνητική πολυμεσική performance στο ΚΕΤ

Μέρος της ευρύτερης καλλιτεχνικής έρευνας «Bodies of Chthulucene» η πολυμεσική κινητική performance «The sky has not fallen, yet», διαπραγματεύεται την έννοια της θηλυκότητας ως χώρο και παρουσιάζεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

The sky has not fallen, yet

Η Λυδία Ξουράφη βρίσκεται πίσω από την πολυμεσική κινητική performance "The sky has not fallen, yet", η οποία αφορά την έννοια της θηλυκότητας. Πρόκειται για μια εργασία εν εξελίξει, μέρος της ευρύτερης καλλιτεχνικής έρευνας "Bodies of Chthulucene", τα στάδια της οποίας εστιάζουν στους αντιληπτικούς χώρους που μπορούν να δημιουργήσουν τα γυναικεία σώματα, κατασκευάζοντας εφήμερες ετεροτοπίες. Όλα βασίστηκαν σε μια θεωρητική έρευνα που αφορά τις τρέχουσες σύγχρονες κοινωνικές και υλικές προκλήσεις και τη σχέση τους με το έμφυλο. Κεντρικός άξονας διερεύνησης αποτελεί η προσέγγιση της οικοδικαιοσύνης πολλών ειδών που βασίζεται στην ιδέα της Donna Haraway για το  Χθουλούκαινο (Chthulucene), μίας έννοιας που στοχεύει στη δημιουργία μιας καινούργιας αφήγησης για την πιο ισότιμη αλληλεπίδραση των ειδών. Η εικοσάλεπτη performance συνδυάζει ένα video installation της Κανέλλας Πετροπούλου με live sound και σύνθεση κίνησης των Saber Rider και Αλίκης Λευθεριώτη και θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Κρατήσεις απαραίτητες από viva.gr και στο 2130040496.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

The sky has not fallen, yet

  • Performance Installation
  • Διάρκεια: 20 '

Ένα έργο εν εξελίξει, μέρος της ευρύτερης καλλιτεχνικής έρευνας «Bodies of Chthulucene», είναι η πολυμεσική περφόρμανς που αφορά την έννοια της θηλυκότητας ως χώρου. Βίντεο εγκατάσταση Εύη Στέλιου.

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α, Κυψέλη

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Για τον Βαγγέλη Χαρισόπουλο το stand up comedy είναι έρωτας

Ο κωμικός Βαγγέλης Χαρισόπουλος, γνωστός και ως η φωνή του τηλεοπτικού "Shopping Star", συνεχίζει ακάθεκτος με την stand up comedy παράσταση "Πόσο χρόνο έχω;" και μας μιλάει σε μια άκρως χιουμοριστική συνέντευξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
27/11/2025

"Το αποτύπωμα": Ας μιλήσουμε για τη διαστρέβλωση της γυναικείας ταυτότητας

Η Φένια Αποστόλου δημιουργεί ένα πολυμεσικό σκηνικό σύμπαν, στο οποίο κίνηση, φως, μουσική, video art και σιωπή λειτουργούν ως εργαλεία σχολιασμού της πατριαρχικής διαστρέβλωσης της γυναικείας ταυτότητας μέσα στον χρόνο.

Η σοφόκλεια "Ηλέκτρα" του Δημήτρη Τάρλοου επαναπροσεγγίζεται για το κλειστό θέατρο

Μετά την καλοκαιρινή επιτυχία της, η "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου επιστρέφει σε κλειστό θέατρο, με τον τίτλο "Ηλέκτρα εντός", φέρνοντας το τραγικό δράμα πιο κοντά στον θεατή, με ένταση, μουσική και νέα, δυναμική σύνθεση χαρακτήρων.

Το Εργαστήρι Δραματοθεραπείας & Θεατρικής Έκφρασης αναδεικνύει τη "Σημασία του να (μην) είναι κανείς σοβαρός"

Το Εργαστήρι μετακομίζει φέτος στο Θέατρο 104 και ετοιμάζει ένα ταξίδι στην κωμωδία.

Ο "Ματωμένος γάμος" για 2η χρονιά στους Μοντέρνους Καιρούς

Σε μια παράσταση που σέβεται απόλυτα το ποιητικό σύμπαν του Λόρκα παρουσιάζεται ο "Ματωμένος γάμος" του Λόρκα σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη.

"Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος" έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ο κόσμος του Καραγκιόζη ενσαρκώνεται με ζωντάνια και πρωτοτυπία από τον καραγκιοζοπαίχτη Αλέξανδρο Μελισσηνό, σε μια παράσταση που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Δημόπουλος και φιλοξενείται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

"Απόψε κανείς δεν πεθαίνει": Νέες φωτογραφίες από την παράσταση

Μικρές και μεγάλες συμπτώσεις υφαίνουν το νήμα που συνδέει τις επιμέρους θεματικές δημιουργώντας μια πολύπτυχη παράσταση στο "Απόψε κανείς δεν πεθαίνει", η οποία συνεχίζει δυναμικά στο "Μπέλλος".