"Field Trip: "Sin[us]": Μια συζήτηση με αφορμή το πρόσφατο residency του Flux Laboratory Athens

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Χλόη Αλιγιάννη, υπεύθυνη του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας του Flux.

FIELD TRIP: SIN[US] Flux Laboratory Athens © Ξένια Τσιλοχρήστου

Την Πέμπτη 23/2 (8 μ.μ.), το Flux Laboratory Athens, με αφορμή το έργο "Sin[us]", διοργανώνει μια βραδιά εμβάθυνσης στη δημιουργική και συνεργατική πράξη με ανοιχτή συζήτηση. Στην εκδήλωση θα γίνει αναφορά στην καλλιτεχνική φιλοξενία και το έργο "Sin[us]" της Κυριακής Νασιούλα (χορογράφος, σκηνογράφος, αρχιτέκτων μηχανικός Ε.Μ.Π.) και της Μαρίας Καρόγλου (χημικός μηχανικός Ε.Μ.Π.).
To έργο γεννήθηκε μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διατομεακής καλλιτεχνικής φιλοξενίας για χορογράφους και επιστήμονες-ερευνητές, και το κινησιολογικό του σκέλος παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον χώρο M54. Τα πέντε στοιχεία (γη, νερό, φωτιά, αέρας και αιθέρας) λειτούργησαν ως πηγή έμπνευσης και έρευνας, παίρνοντας τη μορφή μιας χορογραφικής διέλευσης από το ένα στοιχείο στο άλλο.  

Στη διαδικασία του residency συνέβαλαν η Χριστιάνα Καζάκου (διατομεακή ερευνήτρια, επιμελήτρια και σύμβουλος προγραμμάτων και επικοινωνίας του διεθνούς διεπιστημονικού οργανισμού Leonardo/ISAST) και η Γεύη Δημητρακοπούλου (σκηνοθέτης).
Η Χριστιάνα Καζάκου θα παρουσιάσει την ερευνητική της εργασία σε μορφή έντυπου toolkit. Μέσα από τον ρόλο της ως μέντορας, θα αναλύσει πτυχές του artistic residency, καθώς και πώς στοιχεία που άντλησε μπορούν να αξιοποιηθούν σε μελλοντικές διατομεακές συνεργασίες.  Η Γεύη Δημητρακοπούλου κατέγραψε με οπτικοακουστικά μέσα τη δημιουργική και συνεργατική διαδικασία. Το μικρού μήκους φιλμ της θα προβληθεί κατά τη διάρκεια του Field Trip. 
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Χλόη Αλιγιάννη, υπεύθυνη του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας.

Συντελεστές Sin[us] : Μαρία Καρόγλου (επιστήμονας), Κυριακή Νασιούλα (χορογράφος), Ιωάννα Καρατέγου (χορεύτρια), Jeph Vanger (συνθέτης ήχου), Χριστιάνα Καζάκου (διατομεακή σύμβουλος), Γεύη Δημητρακοπούλου (σκηνοθέτης)

Πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι πέντε υποψήφιες για το θεατρικό βραβείο "Μελίνα Μερκούρη"

Ποιες είναι οι ηθοποιοί που ξεχώρισαν για την ερμηνεία τους τη σεζόν 2022-23 αλλά και τη συνολική τους πορεία, οι οποίες διεκδικούν την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2024

"Spiral Project - Structure for Inclusive Arts Learning": Ένα project για άτομα με ειδικές ικανότητες με καλλιτεχνικές ανησυχίες

Το θέατρο Τόπος Αλλού μάς συστήνει ένα σημαντικό ευρωπαϊκό εγχείρημα που δίνει βήμα στα άτομα με αναπηρία και νοητική υστέρηση ως δημιουργούς και ενεργούς πολίτες με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την προσβασιμότητα.

Θεατρικό βραβείο "Δημήτρης Χορν": Οι 15 υποψήφιοι για την καλύτερη ερμηνεία και σε ποιες παραστάσεις μπορούμε να τους δούμε

Δείτε όλους τους υποψήφιους νέους ηθοποιούς που ξεχώρισαν για την ερμηνεία τους τις τρεις τελευταίες σεζόν λίγο πριν την απονομή του βραβείου Χορν και που παίζουν.

Κριστόφ Βαρλικόφσκι, μπορεί η τέχνη να σώσει τον κόσμο;

Πάνω στην αναγκαιότητα της τέχνης στοχάζεται η τελευταία παράσταση του Πολωνού δημιουργού, "Elizabeth Costello / J. M. Coetzee. Επτά μαθήματα και πέντε παραβολές", που σημαίνει την έναρξη του θεατρικού προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών (Πειραιώς 260, 5-7/6).

Παράταση και τελευταίες παραστάσεις για τον "Κύκλο των χαμένων ποιητών" και τον Άκη Σακελλαρίου στη Θεσσαλονίκη

Με sold out ολοκληρώνει τον κύκλο της στο θέατρο Αριστοτέλειον η πολύ επιτυχημένη θεατρική μεταφορά μιας από τις πλέον αγαπημένες ταινίες όλων των εποχών, του "Dead Poets Society" του Τομ Σούλμαν, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

"The Last Lunch": Στο πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας έκανε πρεμιέρα η παράσταση του Yoel Wulfhart

Για ένα μήνα, το ολοκαίνουριο Theatre Of The No στο Μεταξουργείο φιλοξενεί την σουρεαλιστική φαρσοκωμωδία σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα.

To Broadway World της Νέας Υόρκης αποθέωσε το "The Cenci Family" της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη

Όσα έγραψε ο διάσημος κριτικός Peter Danish της κορυφαίας ιστοσελίδας Broadwayworld.com για την παράσταση του νέου ελληνικού έργου που εμπνέεται από την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που θυσιάστηκε υψώνοντας το ανάστημά της στην πατριαρχεία.