"Constellations: Στον αστερισμό του έρωτα

Constellations © Αναστασία Γιαννάκη

Ο Νικ Πέιν εξιστορεί τις διαφορετικές εκδοχές της ερωτικής σχέσης μεταξύ του Ρολάντ και της Μαριάν, ορμώμενος από τη θεωρία των παράλληλων συμπάντων, στους "Αστερισμούς" (Constellations) , έργο που έχει διακριθεί με βραβεία "Χάρολντ Πίντερ" και "Evening Stadard", 2012). Θα το δούμε από τον θίασο Freεk στο θέατρο 104, με ελεύθερη είσοδο, σε σκηνοθεσία Laurent de Montalembert, στις 20, 21, 22, 23, 27, και 28 Φεβρουαρίου και 1, 2 Μαρτίου. 

Constellations
© Αναστασία Γιαννάκη

Οι επιλογές και τα λόγια των δυο πρωταγωνιστών θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της σχέσης αλλά και της ζωής τους σ' αυτό το έργο που μιλάει για την φυσική κοσμολογία, την αγάπη, το έρωτα αλλά  ταυτόχρονα θέτει και το ερώτημα κατά πόσο μπορείς να καθορίσεις την μοίρα σου. Στην σκηνική εκδοχή του "Constellations" απο τον θίασο Freεk, έξι ηθοποιοί (Alexander Perez Buchanan, Margherita Morchio, Amalie Macnaughtan, William Medland, Αμαλία Σγουμποπούλου, Annie Utzschneider) ενσωματώνουν τους δύο ρόλους, και εξερευνούν άπειρες δυνατότητες γύρω απο την σχέση των δύο πρωταγωνιστών. Πρόκειται για την τρίτη παραγωγή του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος της σχολής FONACT με έδρα την Αθήνα. 

Constellations
© Αναστασία Γιαννάκη

Ο σκηνοθέτης σημειώνει:

"Το Constellations είναι ένα θεατρικό έργο που φιλοδοξεί να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ζωής και θανάτου. Σκοπός του συγγραφέα ήταν να προστατέψει τους άλλους, αλλα και τον ίδιο του τον εαυτό, από το αναπάντεχο συναίσθημα του πένθους και της απώλειας. Ήταν ο τρόπος του να διαχειριστεί την απώλεια του πατέρα του. Το έργο πραγματεύεται τον θάνατο στο πλαίσιο μίας ιστορίας έρωτα και αγάπης δυο ανθρώπων, που θα μπορούσαν να’ ναι ο καθένας απο εμάς. Ο συγγραφέας μας ταξιδεύει σε πολλά παράλληλα σύμπαντα προκειμένου να νιώσουμε πώς έχουμε όλο τον χρόνο που κάποτε στερηθήκαμε με κάποιον που αγαπήσαμε και χάσαμε. Το έργο θέτει ενα σημάντικο ζήτημα που μας αφορά όλους, είτε μας αρέσει είτε όχι: ποιό είναι το δικαίωμα μας σε ένα αξιοπρεπές τέλος; Τί θα συνέβαινε αν είχε κανείς την επιλογή να τελειώσει την ζωή του; Θα έβρισκε ελπίδα μέσα σε αυτήν την επιλογή; Ως δημιουργός και σκηνοθέτης, το πάθος μου και ο στόχος μου είναι να ενώνω τους ανθρώπους μέσα από μία συλλογική εμπειρία, η οποία ίσως μας σπρώξει ένα βήμα πιο κοντά στην ανθρωπιά μας. Το Constellations είναι ενα μοναδικό θεατρικό κείμενο που μπορεί να το καταφέρει".

Constellations
© Αναστασία Γιαννάκη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.

Τέσσερα θέατρα αποχαιρετούν πέντε παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος) αλλά και ένα του Φλομπέρ κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

Γιάννης Φέρτης: 60 χρόνια θέατρο

Ο σπουδαίος ηθοποιός, που πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών, υπηρέτησε το θέατρο επί έξι δεκαετίες με ταλέντο, ήθος και εφηβικό πάθος.