"Ζακ / Zackie Oh! A Queen Story": Ο Ζακ Κωστόπουλος μέσα από έναν θεατρικό ιμπρεσιονιστικό πίνακα

Το έργο εμπνευσμένο από τον νεαρό LGBTQI+ ακτιβιστή επιστρέφει στο Θέατρο Άβατον.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Ζακ / Zackie Oh! A Queen Story Mamalena Mpoi©

Η Θεατρική Ομάδα του 2510 παρουσιάζει τον μονόλογο "Ζακ / Zackie Oh! A Queen Story" του Ανδρέα Ζαφείρη στο θέατρο Άβατον, έργο εμπνευσμένο από τον νεαρό LGBTQI+ ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο που κάποιοι αποφάσισαν να κόψουν βίαια το νήμα της ζωή του. 

Ζακ / Zackie Oh! A Queen Story
Mamalena Mpoi©

Σύμφωνα με τους συντελεστές της παράστασης "πρόκειται για ένα έργο - ιμπρεσιονιστικό πίνακα: με πινελιές γκλίτερ αλλά και μελαγχολίας, χιούμορ και κοινωνικού σχολίου, έρωτα και υπαρξιακής αγωνίας, μα πάνω από όλα ένα παράθυρο σε έναν κόσμο που θέλει να βγει στο φως. Αφορμή και αιτία και όχημα ο εσωστρεφής Ζακ και η εξωστρεφής Zackie Oh! (Τζώρτζης Παπαδόπουλος). Η ζωή, οι σκέψεις, η τέχνη και το τραγικό τέλος σαν σηματοδότηση της ετερότητας γύρω μας ή και μέσα μας. Ένας γλυκός προβοκάτορας να μας προκαλεί από τη σκηνή, σε μια σύγχρονη, σκληρή, τραγωδία, μια "μίμηση της μίμησης", τόσο κοντά στην πραγματικότητα και την αλήθεια". 

Προπώληση μέσω viva.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ζακ / Zackie Oh! A Queen Story

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 65 '

Ο εσωστρεφής Ζακ και η εξωστρεφής Zackie ζωντανεύει στη σκηνή, σε ένα σκληρό έργο που μιλάει για την ετερότητα μέσα από το χιούμορ, το κοινωνικό σχόλιο και την υπαρξιακή αγωνία.

Άβατον

Ευπατριδών 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Γιορτινές έξοδοι με ρυθμό: μιούζικαλ και μουσικοθεατρικές παραστάσεις

Τα φώτα ανάβουν, οι μελωδίες γεμίζουν τις σκηνές και η πόλη μπαίνει σε γιορτινό ρυθμό. Αυτές τις γιορτές, μιούζικαλ και μουσικοθεατρικές παραστάσεις μάς προσκαλούν να γελάσουμε, να συγκινηθούμε και να μοιραστούμε τη μαγεία του θεάτρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
20/12/2025

"Ιβάνοφ" από τον Γιάννη Χουβαρδά-Νέες φωτογραφίες από την πρόβα της παράστασης

Ο Γιάννης Χουβαρδάς επιστρέφει στον Τσέχοφ με τον "Ιβάνοφ!" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τον Αργύρη Ξάφη στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ζωντανή μουσική του Blaine L. Reininger (Tuxedo Moon).

Στο Θέατρο Τζένη Καρέζη το νέο ελληνικό έργο κάνει αίσθηση

Αυτές τις γιορτές, οι "Άγριοι" και η "Έντα", δύο δυναμικά και επίκαιρα έργα κοιτούν κατάματα την ελληνική πραγματικότητα στο ιστορικό θέατρο της οδού Ακαδημίας αποτελώντας τοπ επιλογές για θεατρικές εξόδους που πιάνουν τόπο.

Το σινεμά πάει θέατρο

Από τη μεγάλη οθόνη στο θεατρικό σανίδι: οι έξι παραστάσεις που ακολουθούν σου δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσεις διάσημα έργα του κινηματογράφου με νέα ματιά.

Ψήφισες στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού; Δες αν κερδίζεις θεατρικά δώρα

Όλα τα ονόματα των αναγνωστών/τριών που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για παραστάσεις ή ένα θεατρικό βιβλίο.

Ποιες παραστάσεις Καρυοθραύστη θα δούμε & γιατί είναι το απόλυτο γιορτινό παραμύθι

Ο "Καρυοθραύστης" επιστρέφει κάθε γιορτινή περίοδο στη σκηνή, γιατί ενώνει μουσική, χορό και παιδική φαντασία σε ένα μαγικό ταξίδι αγάπης, ονείρων και Χριστουγεννιάτικης θαλπωρής. Πού θα τον συναντήσουμε φέτος;

Η Φάνια Νταλιάνη για τον "Ματωμένο Γάμο" του Λόρκα

Μιλήσαμε με την ηθοποιό Φάνια Νταλιάνη για τον "Ματωμένο Γάμο" και τη διαχρονική δύναμη του λορκικού σύμπαντος, που εξακολουθεί να συγκινεί και να προβληματίζει το σύγχρονο κοινό.