"EmitTime": Παράσταση χορού και συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών

Η χορογράφος Λίλα Ζαφειροπούλου δημιούργησε το «EmitTime», συνομιλώντας με το έργο του εμβληματικού μινιμαλιστή συνθέτη Steve Reich.

EmitTime

Απόφοιτοι/ες και τελειόφοιτοι/ες της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών, μέλη της ομάδας Corporis Miracula Dance Ensemble, συνόλου in residence στο Ωδείο Αθηνών πρωταγωνιστήσουν στην χορογραφία "EmitTime" της Λίλα Ζαφειροπούλου, η οποία διαρθρώνεται και οριοθετείται σε τρία μέρη/έργα του συνθέτη Steve Reich: "Music for pieces of wood", "Music for mallet instruments, Voices and Organ", "Drumming" καθώς και από τις μεταξύ τους σιωπές. Οι αρχικές ψηφίδες/pixels, καθώς εναλλάσσουν και διαφοροποιούν ρυθμό και κατεύθυνση, συνθέτουν μέσα από κυματισμούς μια συνολικότερη κίνηση-δράση, αντιθετική της φοράς του ρολογιού. Σε μια εικόνα χορογραφικού συμβολισμού, ο χρόνος "Time" αναποδογυρίζει και διαλύεται, μεταβάλλεται και επαναδιατυπώνεται σε έναν αλληγορικό αναγραμματισμό "Emit" (εκπέμπω). Η παράσταση θα παιχτεί Κέντρο Τεχνών Ωδείου Αθηνών, Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, ώρα 9 μ.μ.

EmitTime


Βασίστηκε πάνω σε μια ιδέα/πρόταση του Δημήτρη Δεσύλλα και κινηματογραφήθηκε από τον σκηνοθέτη Σπύρο Χριστοφοράτο, είναι δε η πρώτη καλλιτεχνική εκδήλωση μετά την πανηγυρική συναυλία εγκαινίων του Κέντρου Τεχνών του ΩΑ και η πρώτη παράσταση Χορού που πραγματοποιείται στο νέο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ενώ εντάσσεται στις εκδηλώσεις καλλιτεχνικών εγκαινίων του Κέντρου Τεχνών του Ωδείου Αθηνών. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου και η διανομή θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. την ημέρα της παράστασης (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Η παράσταση EmitTime είναι η κορύφωση μιας ολοήμερης δράσης αφιερωμένης στο "Χρόνο". Συγκεκριμένα, την ίδια ημέρα, στις 4μ.μ., διοργανώνεται συζήτηση στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Θα μιλήσουν σημαντικές προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους της επιστήμης και των τεχνών.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Σε νέο θέατρο συχνάζει ο "Καταπληκτικός καταθλιπτικός" του Αντώνη Καλομοιράκη

Από 2 Δεκεμβρίου η κωμωδία "αυτοβελτίωσης" του Αντώνη Καλομοιράκη μετακομίζει στο θέατρο Art 63.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2025

Τι σκέφτεται η Έμιλυ Λουΐζου όσο ο χρόνος μετρά αντίστροφα στο "Tick, Tick… Boom!;"

Στη σκιά μιας "βόμβας" που πάει να σκάσει, η Έμιλυ Λουΐζου μιλά για το άγχος της δημιουργίας, τις απαιτήσεις του μιούζικαλ στην Ελλάδα και την τέχνη που επιμένει. Το "Tick, Tick… Boom!" ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ από 6/12.

Έξι ξένοι σκηνοθέτες εμπλουτίζουν τη θεατρική Αθήνα

Διεθνής αέρας φυσάει στο ελληνικό θέατρο, καθώς έξι σημαντικοί ξένοι σκηνοθέτες συνεργάζονται φέτος με Έλληνες καλλιτέχνες. Εσείς μπορείτε να απολαύσετε τις παραστάσεις τους, ενώ η Uber θα φροντίσει για τη μετακίνησή σας, με την υπηρεσία προκράτησης Uber Reserve.

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Ένας χειμώνας γεμάτος συγκίνηση, ένταση και σάτιρα

Τέσσερις παραστάσεις, τέσσερις μοναδικές θεατρικές εμπειρίες που υπόσχονται να σας καθηλώσουν, να σας συγκινήσουν και να σας ταξιδέψουν σε κόσμους απρόβλεπτους και μαγικούς.

'Ατυχές πήδημα ή Παλαβό πορνό' για λίγο ακόμα στο ΠΛΥΦΑ

Το "Ατυχές πήδημα ή Παλαβό πορνό" στο ΠΛΥΦΑ μετρά πλέον αντίστροφα προς την ολοκλήρωσή του. Το έργο που βασίζεται στο σενάριο της ομότιτλης, βραβευμένης ξεχειλίζει από καυστικό χιούμορ και κοινωνική αιχμηρότητα.

Βραβεία "Κάρολος Κουν" και Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2024/25

Το Βραβείο Σκηνοθεσίας Ελληνικού Έργου απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Ντέλλα για την παράσταση "Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα" στα Βραβεία "Κάρολος Κουν" και στα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2024/25.

Σώμα και Λόγος: Διεπιστημονικοί Διάλογοι στον Προθάλαμο Δ του Εθνικού Θεάτρου

Ο Προθάλαμος Δ’ του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει μια μοναδική συνάντηση επιστήμης και μουσικής την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, με τον καρδιολόγο Δρ. Γεώργιο Ντάγγα και τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου σε διάλογο γύρω από την καρδιά.