"EmitTime": Παράσταση χορού και συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών

Η χορογράφος Λίλα Ζαφειροπούλου δημιούργησε το «EmitTime», συνομιλώντας με το έργο του εμβληματικού μινιμαλιστή συνθέτη Steve Reich.

EmitTime

Απόφοιτοι/ες και τελειόφοιτοι/ες της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών, μέλη της ομάδας Corporis Miracula Dance Ensemble, συνόλου in residence στο Ωδείο Αθηνών πρωταγωνιστήσουν στην χορογραφία "EmitTime" της Λίλα Ζαφειροπούλου, η οποία διαρθρώνεται και οριοθετείται σε τρία μέρη/έργα του συνθέτη Steve Reich: "Music for pieces of wood", "Music for mallet instruments, Voices and Organ", "Drumming" καθώς και από τις μεταξύ τους σιωπές. Οι αρχικές ψηφίδες/pixels, καθώς εναλλάσσουν και διαφοροποιούν ρυθμό και κατεύθυνση, συνθέτουν μέσα από κυματισμούς μια συνολικότερη κίνηση-δράση, αντιθετική της φοράς του ρολογιού. Σε μια εικόνα χορογραφικού συμβολισμού, ο χρόνος "Time" αναποδογυρίζει και διαλύεται, μεταβάλλεται και επαναδιατυπώνεται σε έναν αλληγορικό αναγραμματισμό "Emit" (εκπέμπω). Η παράσταση θα παιχτεί Κέντρο Τεχνών Ωδείου Αθηνών, Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, ώρα 9 μ.μ.

EmitTime


Βασίστηκε πάνω σε μια ιδέα/πρόταση του Δημήτρη Δεσύλλα και κινηματογραφήθηκε από τον σκηνοθέτη Σπύρο Χριστοφοράτο, είναι δε η πρώτη καλλιτεχνική εκδήλωση μετά την πανηγυρική συναυλία εγκαινίων του Κέντρου Τεχνών του ΩΑ και η πρώτη παράσταση Χορού που πραγματοποιείται στο νέο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ενώ εντάσσεται στις εκδηλώσεις καλλιτεχνικών εγκαινίων του Κέντρου Τεχνών του Ωδείου Αθηνών. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου και η διανομή θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. την ημέρα της παράστασης (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Η παράσταση EmitTime είναι η κορύφωση μιας ολοήμερης δράσης αφιερωμένης στο "Χρόνο". Συγκεκριμένα, την ίδια ημέρα, στις 4μ.μ., διοργανώνεται συζήτηση στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Θα μιλήσουν σημαντικές προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους της επιστήμης και των τεχνών.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ιβάνοφ!": Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Ο "Ιβάνοφ!" του Άντον Τσέχοφ ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, αποδεικνύοντας ότι ένα κλασικό έργο μπορεί ακόμη να συνομιλεί με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/01/2026

Δυο ή τρεις λόγοι που θέλουμε να δούμε κι άλλο από το νέο έργο του Ανέστη Αζά

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το νέο έργο του Ανέστη Αζά, "Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν", στο θέατρο Προσκήνιο, και μιλήσαμε για το επίκαιρο θέμα της "κρίσης της ανδρικής ταυτότητας".

"Σε βλέπω" στο Μικρό Παλλάς, πλέον και τις Κυριακές

Η μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται: το σύγχρονο έργο της Meghan Kennedy προσθέτει εξτρα κυριακάτικη παράσταση, σε σκηνοθεσία Βίκυς Βολιώτη, με την ίδια και τους Θοδωρή Αθερίδη και Πέγκυ Τρικαλιώτη να πρωταγωνιστούν.

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου (24-25/01)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία το σαββατοκύριακο (24-25/1) και αξίζουν την προσοχή σου.

Συζήτηση με τη Γλυκερία Μπασδέκη στο Εθνικό και στον Μικρό Κεραμεικό

Διπλό ραντεβού μας δίνει η Γλυκερία Μπασδέκη την Κυριακή 25 Ιανουαρίου. Μάθετε περισσότερα για τις δύο εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την πρωτοποριακή γραφή της.

"Παραλλαγές πάπιας": Χιούμορ, μελαγχολία και οι μελωδίες της Δήμητρας Γαλάνη

Κοραής Δαμάτης και Περικλής Μοσχολιδάκης σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν στις "Παράλλαγες πάπιας" του Ντέιβιντ Μάμετ, μια γλυκόπικρη κωμωδία που ντύνει με μουσικές η Δήμητρα Γαλάνη.

Όταν ο Αβδελιώδης συναντά τη Βιδάλη και τον Καρποδίνη: σε ποιο έργο;

Ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί το αριστουργηματικό έργο του Βιζυηνού "Το αμάρτημα της μητρός μου" με ερμηνευτές τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη και τη Μαίρη Βιδάλη.