"EmitTime": Παράσταση χορού και συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών

Η χορογράφος Λίλα Ζαφειροπούλου δημιούργησε το «EmitTime», συνομιλώντας με το έργο του εμβληματικού μινιμαλιστή συνθέτη Steve Reich.

EmitTime

Απόφοιτοι/ες και τελειόφοιτοι/ες της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών, μέλη της ομάδας Corporis Miracula Dance Ensemble, συνόλου in residence στο Ωδείο Αθηνών πρωταγωνιστήσουν στην χορογραφία "EmitTime" της Λίλα Ζαφειροπούλου, η οποία διαρθρώνεται και οριοθετείται σε τρία μέρη/έργα του συνθέτη Steve Reich: "Music for pieces of wood", "Music for mallet instruments, Voices and Organ", "Drumming" καθώς και από τις μεταξύ τους σιωπές. Οι αρχικές ψηφίδες/pixels, καθώς εναλλάσσουν και διαφοροποιούν ρυθμό και κατεύθυνση, συνθέτουν μέσα από κυματισμούς μια συνολικότερη κίνηση-δράση, αντιθετική της φοράς του ρολογιού. Σε μια εικόνα χορογραφικού συμβολισμού, ο χρόνος "Time" αναποδογυρίζει και διαλύεται, μεταβάλλεται και επαναδιατυπώνεται σε έναν αλληγορικό αναγραμματισμό "Emit" (εκπέμπω). Η παράσταση θα παιχτεί Κέντρο Τεχνών Ωδείου Αθηνών, Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, ώρα 9 μ.μ.

EmitTime


Βασίστηκε πάνω σε μια ιδέα/πρόταση του Δημήτρη Δεσύλλα και κινηματογραφήθηκε από τον σκηνοθέτη Σπύρο Χριστοφοράτο, είναι δε η πρώτη καλλιτεχνική εκδήλωση μετά την πανηγυρική συναυλία εγκαινίων του Κέντρου Τεχνών του ΩΑ και η πρώτη παράσταση Χορού που πραγματοποιείται στο νέο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ενώ εντάσσεται στις εκδηλώσεις καλλιτεχνικών εγκαινίων του Κέντρου Τεχνών του Ωδείου Αθηνών. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου και η διανομή θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. την ημέρα της παράστασης (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Η παράσταση EmitTime είναι η κορύφωση μιας ολοήμερης δράσης αφιερωμένης στο "Χρόνο". Συγκεκριμένα, την ίδια ημέρα, στις 4μ.μ., διοργανώνεται συζήτηση στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Θα μιλήσουν σημαντικές προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους της επιστήμης και των τεχνών.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο και χορός για μετρημένα ραντεβού (6-12/11)

Προλάβετε πέντε events θεάτρου και χορού την εβδομάδα 6-12/11, που μετράνε από μία έως και οκτώ παραστάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
06/11/2025

O Πάρις Ρούπος πιο "Κυριλέ" από ποτέ

Η νέα stand-up comedy παράσταση του κωμικού έρχεται στη Σκηνή "Brecht" - 2510 για περιορισμένες εμφανίσεις.

"Πυρεξία - Τρία οράματα για τη Μέση Ανατολή" και η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο

Η Τατιάνα Λύγαρη, με το Τρένο στο Ρουφ, συνεχίζει μια σπάνια διαδρομή όπου η τέχνη γίνεται πράξη ανθρωπιάς. Η "Πυρεξία" της Ναόμι Γουάλας είναι μια ισχυρή πρόταση στο πολιτικό και κοινωνικό θέατρο του σήμερα.

Η Αλεξία Καλτσίκη σφραγίζει τη Μπλανς Ντι Μπουά: Μια ερμηνεία που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς

Για τη συγκλονιστική της ερμηνεία ως Μπλανς Ντι Μπουά, η βραβευμένη Αλεξία Καλτσίκη επιστρέφει στο Θέατρο Προσκήνιο. Μια ερμηνεία-ορόσημο που καθιερώνει τη θέση της στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο.

Πρεμιέρα για το "Cat A Strophe" στο Theatre of the No

Ξεκίνησε η νέα παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιόελ Γούλφχαρτ στο πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, το Theatre of the No, που θέτει το ερώτημα κατά πόσο οι ζωές μας μιμούνται το θέατρο ή το αντίθετο;

Μια Έντα Γκάμπλερ από το 2032 στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη"

Μια σύγχρονη Έντα από τους Αντώνη Τσιοτσιόπουλου - Γιώργου Παλούμπη, που δρα και αντιδρά σε ένα "σημερινό" κοινωνικοπολιτικό σκηνικό.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Αυτές οι θεατρικές παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα από 6 έως 12/11 και ξεχωρίζουν.