Η "Συναναστροφή" της Λούλας Αναγνωστάκη εμπνέει την Ρούλα Πατεράκη

Το νέο έργο της σκηνοθέτιδας βασίζεται στο θεατρικό της συγγραφέως για τις διφορούμενες σχέσεις δύο αδελφών.

Συναναστροφή

Η Ρούλα Πατεράκη, μετά την επιτυχία των παραστάσεων "Θα γίνει ανταλλαγή;" στο πλαίσιο του προγράμματος "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022", καταπιάνεται με ένα σπουδαίο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη που δεν παρουσιάζεται συχνά στη θεατρική σκηνή. Ο τσεχοφικός κόσμος της "Συναναστροφής" αποκαλύπτεται μέσα από τις εύθραυστες, διφορούμενες σχέσεις δύο αδελφών, της Όλγας και της Βασιλικής, μια νύχτα που δέχονται μυστηριώδεις επισκέψεις, σε μια μεταγραφή του έργου με τίτλο "Η συναναστροφή... σε βλέπω να έρχεσαι", σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της Ρούλας Πατεράκη. ρωταγωνιστούν οι Γιώργος Βουρδαμής, Ευανθία Κουρμούλη, Νάντια Μουρούζη, Γρηγόρης Μπαλλάς, Ελένη Παργινού, Κώστας Σερίφης και Τασία Σοφιανίδου.

Η συναναστροφή
Δήμητρα Παπαγεωργίου©

Πρόθεση της παράστασης είναι να καταδείξει έναν κόσμο προσώπων και ιστορικών στιγμών, ο οποίος -μέσα απ’ τις συγκρούσεις και τις ανατροπές του παρελθόντος- σημάδεψε και εξακολουθεί να σημαδεύει το παρόν. Οι ήρωες του έργου, μέσα στο δράμα τους, βλέπουν από το παράθυρο το αμείλικτο τοπίο του χιονιού την ώρα που το χιόνι λιώνει μέσα στο σαλόνι τους.

Η συναναστροφή
Δήμητρα Παπαγεωργίου©

Τα κοστούμια είναι της Κλερ Μπρέισγουελ, ο ηχητικός σχεδιασμός του Κώστα Φραντζή, τον σκηνικό χώρο επιμελείται η Κατερίνα-Χριστίνα Μανωλάκου, τις ψηφιακές προβολές ο Ανδρέας Μουρτζούκος και τους φωτισμούς ο Γιάννης Δρακουλαράκος.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξτρα παράσταση για την "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου

Τελευταία ευκαιρία για την παράσταση - σταθμό στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου που έδωσε νέο νόημα στις σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

Ο Μάνος Θηραίος για τις "Λέξεις των άλλων" που μπορεί να είναι παρηγοριά ή όπλο θανάσιμο

Μια συζήτηση με αφορμή το θεατρικό μπρα ντε φερ που παίζεται στο Άβατον για δεύτερη χρονιά και μάς φέρνει αντιμέτωπους με ερωτήματα που δεν έχουν εύκολες απαντήσεις καθώς οι ήρωες του αποζητούν λύτρωση.

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Επέτειος για τον Γιάννη Καλαβριανό με δύο παραστάσεις στο ιστορικό Αμφι-θέατρο

"Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας" και "Η Πύλη της Κόλασης": Με δύο θεατρικές παραστάσεις κάτω από την ίδια στέγη γιορτάζει ο πολυγραφότατος δημιουργός και σκηνοθέτης τη νέα σεζόν 2025-26 τα 20 χρόνια της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris.

Πρώτο trailer για το "Άρωμα γυναίκας" με τον Άκη Σακελλαρίου

Το διάσημο οσκαρικό έργο "Scent of a woman", που έγινε ευρέως γνωστό από τον κινηματογράφο, σκηνοθετεί φέτος για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Η Μελία Κράιλινγκ από το "Emily in Paris" στους "Ερωτευμένους" του Bios

Η σκηνοθέτις και συγγραφέας Έλενα Πέγκα σκηνοθετεί μια παράσταση που αποκαλύπτει με σκληρότητα, αλλά και ποιητική ένταση την κόλαση του έρωτα και τη βαριά κληρονομιά μίας οικογένειας.

Εξτρά μέρα για το "Τέλος του παιχνιδιού" με τους Μάκη Παπαδημητρίου-Γιώργο Χρυσοστόμου

Λόγω ζήτησης, προστέθηκε επιπλέον ημέρα παραστάσεων για το έργο του Μπέκετ που έρχεται στο θέατρο Ιλίσια.