Το "Κάσπαρ" είναι μια αλληγορία για τον εγκλωβισμό μέσα στο θέατρο της ανθρώπινης ύπαρξης

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του σύγχρονου θεατρικού ρεπερτορίου ανεβαίνει στη σκηνή του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου «Εμπρός».

Κάσπαρ

Η ομάδα Συντεταγμένοι παρουσιάζει ένα από τα σπουδαιότερα έργα του σύγχρονου θεατρικού ρεπερτορίου του νομπελίστα συγγραφέα Πέτερ Χάντκε στη σκηνή του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου "Εμπρός" με την Τατιάνα Σκανάτοβιτς στην προσαρμογή-σκηνοθεσία και ερμηνεία. Μαζί της οι Άννα Βλάχου, Μαρία Θανασάκη, Κωνσταντίνα Μέσσιου, Μικαέλα Μπραούνου και Ναϊάδα Σαγρή. Για 10 παραστάσεις από 15/12.

Κάσπαρ

Παίρνοντας ως αφορμή την πολύ γνωστή, στη βορειοδυτική Ευρώπη, περίπτωση του Κάσπαρ Χάουζερ, ο Χάντκε μιλάει για τη χρήση της γλώσσας ως μέσο υποβολής, επιβολής και συμμόρφωσης, για το παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης, για τη νοσταλγία της χαμένης παιδικής αθωότητας. Ο πραγματικός εγκλωβισμός, η αιχμαλωσία, ο βασανισμός του Κάσπαρ Χάουζερ γίνονται μια αλληγορία για τον εγκλωβισμό, την αιχμαλωσία, τον βασανισμό του όντος μέσα στο θέατρο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Κάσπαρ

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κάσπαρ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 110 '

Η ιστορία του Κάσπαρ Χάουζερ γίνεται από τον νομπελίστα συγγραφέα μια αλληγορία για το παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης και τη νοσταλγία της χαμένης παιδικής αθωότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έκτο πάτωμα": Μιούζικαλ-θρύλος ελληνικής κοπής

Με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και τους χαρακτήρες του Αλφρέντ Ζερί που μετέγραψε στην ελληνική πραγματικότητα ο Γιώργος Βάλαρης, αυξάνεται η προσμονή για την πρεμιέρα του θρυλικό έργου "Το έκτο πάτωμα" στο Ακροπόλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
02/02/2023

Ο "Συνεργός" του Γιώργου Χριστοδούλου συνεχίζεται με τον ίδιο σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Με μια αλλαγή στην υποκριτική ομάδα συνεχίζεται η παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού, με τον ίδιο να αντικαθιστά τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη στη σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ.

"Η κυρία δεν πενθεί": Το Θέατρο Πρόβα παρουσιάζει την σπαρταριστή κωμωδία του Κώστα Μουρσελά

Ο Σωτήρης Τσόγκας σκηνοθετεί και μοιράζεται τη σκηνή με τη Μαίρη Ραζή και τέσσερις ακόμη ηθοποιούς στο σατιρικό έργο που καθρεφτίζει τη σύγχρονη εποχή.

Θεατρικές πρεμιέρες: Έξι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε έξι από τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 2 έως 8 Φεβρουαρίου και ξεχωρίζουν.

"Ρέκβιεμ" στο Άττις με τις Σοφία Χιλλ και Αγλαϊα Παππά

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος σκηνοθετεί δυο ακαταμάχητες πρωταγωνίστριες τη Σοφία Χιλλ και την Αγλαϊα Παππά στο "Ρέκβιεμ".

Η "Ζηνοβία η θεατρίνα" ζωντανεύει τον κόσμο των μπουλουκιών στη σκηνή

Μια ηθοποιός αφηγείται τη ζωή της στον μονόλογο που ερμηνεύει η Άντα Χριστίδου στο Studio Κυψέλης.

Minimal

Στην τρίτη σόλο δουλειά της, η καλλιτέχνιδα αποδεικνύει πως ένα από τα μεγάλα της ατού είναι η αλληλεπίδραση με το κοινό, όπως και το απολαυστικό κείμενό της όπου μεταφέρει τους μικρούς και μεγάλους παραλογισμούς της ζωής (της).