Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί στο Εθνικό - Ακρόαση για την παράσταση

Το Εθνικό Θέατρο αναζητά δύο επαγγελματίες ηθοποιούς για τις ανάγκες της νέας παραγωγής που θα παρουσιαστεί στη Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”, τη σεζόν 2023-24, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Το Εθνικό Θέατρο αναζητά δύο επαγγελματίες ηθοποιούς για τις ανάγκες της νέας παραγωγής που θα παρουσιαστεί στη Σκηνή "Νίκος Κούρκουλος”, τη σεζόν 2023-24, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Πιο συγκεκριμένα αναζητώνται ένας άντρας ερμηνευτικής ηλικίας περίπου 20 ετών και μια γυναίκα ερμηνευτικής ηλικίας περίπου 20 ετών, με μελαμψή επιδερμίδα, όπως αυτό ορίζεται από τον συγγραφέα για τον συγκεκριμένο ρόλο.  
Στην ακρόαση θα κληθούν υποψήφιοι μετά από μία πρώτη επιλογή από τα βιογραφικά τους. Η επιλογή θα γίνει από τον σκηνοθέτη και τους καλλιτεχνικούς του συνεργάτες. Όλοι οι υποψήφιοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ακρόαση θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους ή μη στην ακρόαση με προσωπικό ηλεκτρονικό μήνυμα. Οι υποψήφιοι που θα κληθούν στην ακρόαση θα λάβουν μήνυμα με τις λεπτομέρειες του ραντεβού τους. Για την α’ φάση της ακρόασης είναι αναγκαία η προετοιμασία ενός μονολόγου (ελεύθερης επιλογής των υποψηφίων).

Όσα πρέπει να ξέρετε για την ακρόαση

- Η ακρόαση θα διεξαχθεί μεταξύ 12 και 20 Δεκεμβρίου 2022.

- Οι δοκιμές της παράστασης θα ξεκινήσουν τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου του 2023 και η απασχόληση των δύο ηθοποιών, που αναζητούμε, θα είναι για 5 μήνες, η σύμβασή τους θα είναι σύμφωνη με όλα όσα ορίζει η συλλογική σύμβαση μεταξύ του ΣΕΗ και του Εθνικού Θεάτρου.  

- Όλοι οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 μέχρι και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, ηλεκτρονικά στο email  cv@n-t.gr, αναγράφοντας απαραιτήτως στο θέμα του email: "Ακρόαση – Νέα παραγωγή Σκηνής Νίκος Κούρκουλος ΕΘ – Θεατρική περίοδος 2023-2024".

-Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά.

-Η  ενημέρωση όλων των υποψηφίων σχετικά με τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση θα γίνει αποκλειστικά μέσω email, το οποίο θα αποσταλεί το διάστημα από Σάββατο 4 Δεκεμβρίου έως και Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022.

-Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα πρέπει να φορούν κατά την ακρόαση άνετα ρούχα και παπούτσια. 

- Όλοι οι ηθοποιοί που υπογράφουν σύμβαση με το Εθνικό Θέατρο υπάγονται στον Κώδικα Δεοντολογίας, ο οποίος έχει τεθεί  σε ισχύ από τις 17 Ιανουαρίου 2022.

- Η  συλλογή και η επεξεργασία  των στοιχείων προσωπικών δεδομένων, από το βιογραφικό κατά την αίτηση, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον για τη συγκεκριμένη διαδικασία της ακρόασης και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία άλλη επεξεργασία τους  μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων.

 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οικόπεδα με θέα

Ο Αμερικανός δραματουργός κάνει ωραίο θέατρο πάνω στον αμοραλισμό του οικονομικού συστήματος και ο Χανιωτάκης το αποδίδει σε μια καλοπαιγμένη, ατμοσφαιρική, αλλά και κάπως νωχελική παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
08/12/2022

"TheARtro": Η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη μιλάει για την πρώτη παράσταση επαυξημένης πραγματικότητας

Παρακολουθήσαμε την πρώτη παράσταση "επαυξημένη" με ψηφιακές πληροφορίες που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα μέσα από το καινοτόμο ερευνητικό έργο "TheARtro" που στοχεύει στην προσβασιμότητα και τον θεατρικό τουρισμό και μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα και επιστημονική υπεύθυνη με πρωτοβουλία της οποίας ξεκίνησε.

Στέλιο Ανατολίτη, πόσο κανονική είναι η δουλειά του κωμικού;

Ο γνωστός κωμικός μιλά στο "α" με αφορμή τη νέα του παράσταση "Κανονική δουλειά", η οποία συνεχίζει να παίζεται στο Alhambra Art Theatre με μεγάλη επιτυχία, αλλά και τα δέκα χρόνια που κλείνει φέτος στο stand up comedy.

"Rabbit Hole": Συνεχίζονται οι παραστάσεις του βραβευμένου έργου του Ντέιβιντ Λίντσεϊ-Αμπέρ

Σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση βλέπουμε το συναρπαστικό έργο του Αμερικανού δραματουργού, που μιλάει για την επιβίωση και την ελπίδα.

Μια "Άκρως συμπαντική" κωμωδία σε πανελλήνια πρώτη στο Σύγχρονο Θέατρο

Η πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία της Σάρλοτ Τζόουνς αποκαλύπτει με μοναδικό τρόπο τις δυσκολίες και την περιπλοκότητα, αλλά παράλληλα την αξία και την ομορφιά των ανθρώπινων σχέσεων.

Μη χάσετε τις τελευταίες παραστάσεις για την "Ερμιόνη" του Ανδρέα Στάικου

Για λίγες ακόμα παραστάσεις, το θεατρικό θα παίζεται στο υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

"Spiritus": Ένα αστικό παραμύθι από τους bijoux de kant στο Θέατρο Μπέλλος

Ένα video art από τους bijoux de kant που χρησιμοποιεί ως όχημα και ανασυνθέτει το παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν για να ανιχνεύσει τις σύγχρονες συναισθηματικές απώλειες και ανάγκες των κατοίκων της μεγαλούπολης.