Η "Χιονάτη" γίνεται μπαλέτο από την Εθνική Όπερα της Οδησσού

Το ιστορικό μπαλέτο, που εδρεύει σε μια από τις σπουδαιότερες όπερες της Ευρώπης, έρχεται και πάλι στην Αθήνα τον Νοέμβριο με μια παράσταση κλασικού μπαλέτου για όλη την οικογένεια.

Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι

Το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού και η διάσημη όπερα κουβαλούν μια ιστορία αιώνων, καθώς στη μακρόχρονη πορεία τους έχουν φιλοξενήσει έργα μεγάλων συνθετών όπως ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ. Το ιστορικό μπαλέτο, εδρεύει σε μια από τις σπουδαιότερες όπερες της Σοβιετικής Ένωσης, που το περιοδικό Forbes πρόσφατα το χαρακτήρισε το σημαντικότερο αξιοθέατο της Ανατολικής Ευρώπης, στη σκηνή του οποίου έχουν ανέβει σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως οι μπαλαρίνες Άννα Πάβλοβα και Ισιδώρα Ντάνκαν και η μεγάλη ηθοποιός του θεάτρου Σαρά Μπερνάρ. Τον Νοέμβριο έρχεται και πάλι στην Αθήνα μετά το θριαμβευτικό sold out στο Ηρώδειο με ένα νέο έργο.

Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι

Αυτή τη φορά οι κορυφαίοι σολίστ και το Corps De Ballet της Εθνικής Όπερας της Οδησσού παρουσιάζουν στο πλαίσιο της χειμερινής ευρωπαϊκής περιοδείας τους το αγαπημένο παραμύθι "Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι" σε μια παράσταση κλασικού μπαλέτου βασισμένη στο παραμύθι των Αδελφών Γκριμ από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι

Η "Χιονάτη και οι 7 Νάνοι" είναι ένα κλασικό μπαλέτο αφιερωμένο στα παιδιά. Το 1975, ο χορογράφος Γκένριχ Μαγιόροφ εμπνεύστηκε από το γνωστό παραμύθι των Αδελφών Γκριμ και δημιούργησε μία νέα χορογραφία βασισμένη στην πρωτότυπη μουσική του Πολωνού συνθέτη Μπογκντάν Παβλόφσκι. Μέχρι σήμερα, καμία παράσταση μπαλέτου για παιδιά δεν έχει αποδοθεί με τέτοια "φρέσκια" ματιά, με τόσο ταλέντο και χάρη, γι’ αυτό και δίκαια ο Μαγιόροφ χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς σαν ο "χορογράφος της νιότης".  

Το λιμπρέτο είναι των Βιτόλντ Μποργκοφκσι και Στανισλάβ Πετρόφσκι, η χορογραφία των Γκένριχ Μαγιόροφ σε διασκευή των Χάρι Σεβογιάν και Γιάννα Κισελιόβα, η μουσική του Μπογκντάν Παβλόφκσι, ενώ τα σκηνικά υπογράφει ο Εβγέν Γκουρένκο και τα κοστούμια η Ολένα Παβλένκο. Η παραγωγή είναι του Christmas Theater.

Περισσότερες πληροφορίες: megaron.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι

  • Μπαλέτο

Το γνωστό παραμύθι των αδελφών Γκριμ μεταφράζεται στη γλώσσα του κλασικού χορού από το σπουδαίο ουκρανικό μπαλέτο σε μια παράσταση αφιερωμένη στα παιδιά. Το 1975, ο χορογράφος Γκένριχ Μαγιόροφ, που έχει χαρακτηριστεί ως ο «χορογράφος της νιότης», εμπνεύστηκε από το ομώνυμο παραμύθι και δημιούργησε μία νέα χορογραφία βασισμένη στην πρωτότυπη μουσική του Πολωνού συνθέτη Μπογκντάν Παβλόφσκι. Τα χορευτικά μέρη του μπαλέτου, διακρίνονται από φαντασία και ευρηματικότητα και παρόλο που η θεματολογία του μπαλέτου αφορά σε ένα παραμύθι, η χορογραφία του, με τα εντυπωσιακά σόλο μέρη και τις δυναμικές σκηνές του corps de ballet, προκαλεί το θαυμασμό στους θεατές όλων των ηλικιών. Τη διασκευή της πρωτότυπης χορογραφίας του 1975 υπογράφουν οι Χάρι Σεβογιάν και Γιάννα Κισελιόβα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.