Παπούλια, Κοκκίδου, Τρύπη είναι οι "Εύθυμες κυράδες" του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Βασισμένη στις “Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι η παράσταση που θα δούμε στην Κεντρική Σκηνή του Πειραιά σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη.

Εύθυμες κυράδες

Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μας προσκαλεί ο Λευτέρης Γιοβανίδης από 18 Νοεμβρίου σε μια μουσικοθεατρική μεταγραφή του έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ "Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ” με μια δυνατή διανομή ηθοποιών, ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, ευφάνταστα σκηνικά, πολύχρωμα κοστούμια με γκλίτερ και βάτες και πολύ χορό. Η πιο ζωηρή και τρυφερή κωμωδία του Σαίξπηρ γίνεται μιούζικαλ από τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και επενδύεται με μουσική και τραγούδια από τον Θέμη Καραμουρατίδη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του θεάτρου. Με χιούμορ, παιγνιώδη αλλά και καυστική διάθεση προς τον θεσμό του γάμου και τις κοινωνικές συμβάσεις, το πρωτότυπο μιούζικαλ "Εύθυμες κυράδες” σκιαγραφεί τη ζωή μιας μικρής πόλης της Αγγλίας που θα μπορούσε να είναι και η δική μας. Αμαρτωλές επιθυμίες, φαύλα πάθη, συζυγικές ζηλοτυπίες και ερωτικές περιπέτειες προκαλούν ένα ντόμινο παρεξηγήσεων, αναπάντεχων παρεκτροπών και κωμικών συμπτώσεων.

Εύθυμες κυράδες

Η υπόθεση

Αρχές της δεκαετίας του ’80, ο ξεπεσμένος, πληθωρικός αλλά και γοητευτικός απατεώνας Τζον Φάλσταφ, στέλνει την ίδια ερωτική επιστολή σε δύο πλούσιες –παντρεμένες– κυράδες της πόλης. Πιστεύει πως, τυφλωμένες από το πάθος, θα πέσουν στην αγκαλιά του και θα του προσφέρουν τις λίρες που χρειάζεται για να συνεχίσει τις ασωτίες του. Οι δύο γυναίκες θα του δώσουν ένα καλό μάθημα, στρέφοντας με στυλ και φαντασία το σχέδιό του εναντίον του. 

Οι συντελεστές

Πρωταγωνιστούν οι Ελένη Κοκκίδου, Εβελίνα Παπούλια, Τάνια Τρύπη, Θανάσης Βλαβιανός, Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Γιώργος Γλάστρας, Θανάσης Δήμου, Θοδωρής Μπουζικάκος, Αργύρης Ξάφης, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Αλμπέρτο Φάις, Μαρία Χάνου και Γιώργος Ψυχογιός. Η κίνηση και οι χορογραφίες είναι της Ζωής Χατζηαντωνίου, τα σκηνικά του Πάρι Μέξη, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη και οι φωτισμοί της Σοφίας Αλεξιάδου. 

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.