Οι θεατρικές επαναλήψεις της εβδομάδας

Άλλη μια ευκαιρία να (ξανα)δεις 15 θεατρικές παραστάσεις οι οποίες επιστρέφουν στις σκηνές της Αθήνας για δεύτερη χρονιά ή και περισσότερο.

Μαθήματα κωμωδίας

"Μαθήματα κωμωδίας"

Είναι η κωμωδία ένα θεατρικό είδος που διδάσκεται; Ο Θοδωρής Αθερίδης δίνει την απάντηση στο νέο του έργο που μας βάζει στα ενδότερα της θεατρικής δημιουργίας, διεισδύοντας στο χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που θέλουν να μάθουν πώς να κάνουν κωμωδία. Ο Αθερίδης σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί με τους Δήμητρα Ματσούκα, Αντώνη Κρόμπα, Δημήτρη Σαμόλη και Αναστασία Τσιλιμπίου (Μικρό Παλλάς, από 19/10).

Η μηχανή του Τούρινγκ
Ελίνα Γιουνανλή©

"Η μηχανή του Τούρινγκ”
 

Διαβάστε Επίσης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επιστρέφει η sold out "Μηχανή του Τούρινγκ" με τον Ορφέα Αυγουστίδη σε μια καθηλωτική ερμηνεία που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 25.000 θεατές. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος διασκεύασε και σκηνοθέτησε το έργο του Μπενουά Σολέ σε έναν μονόλογο που αποκαλύπτει όσα δεν γνωρίζουμε για τον εκκεντρικό μαθηματικό, Άλαν Τούρινγκ, ο οποίος συνέβαλε στη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. (Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, από 14/10)

>>Διαβάστε την κριτική για την παράσταση εδώ

Αντιγόνη
Ρούλα Ρέβη©

"Αντιγόνη"
 

Διαβάστε Επίσης

Ο Ζαν Ανούιγ, μεταπλάθοντας το μύθο του Σοφοκλή, δημιουργεί μια μεταφορά για το άτομο και τον αγώνα του απέναντι στο αυταρχικό κράτος. Η Μαρία Πρωτόπαππα εξελίσσει φέτος την αρχική της ιδέα, ταυτίζοντας το ρόλο της σκηνοθέτριας με τον ομώνυμο ρόλο, τον οποίο μοιράζεται με την πρωτοεμφανιζόμενη Ηλ. Μπαρούτα. Παίζουν οι: Χρ. Στέργιογλου, Γ. Τσορτέκης, Δ. Μαμιός, Δ. Μαργαρίτης (Θέατρο Τέχνης, από 15/10).

>>Διαβάστε την κριτική για την παράσταση εδώ

Σέρρα-Η ψυχή του Πόντου
Αγγελική Κοκκοβέ©

"Σέρρα - Η ψυχή του Πόντου"

Διαβάστε Επίσης

Έναν άθλο επιχειρεί κάθε βράδυ η Χρύσα Παπά στη θεατρική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου, καθώς υπόκειται σε διαδοχικές μεταμορφώσεις, υποδυόμενη ανδρικούς και γυναικείους ρόλους. Ο Σωτήρης Χατζάκης είναι ο σκηνοθέτης που ανέλαβε να ξετυλίξει θεατρικά το κουβάρι της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού, που ξεκινάει από την Τραπεζούντα του 1915 και φτάνει μέχρι τη Σοβιετική Ένωση του ’60 (Μικρό Άνεσις, από 14/10).

Να σου πω μια ιστορία

"Να σου πω μια ιστορία"

Διαβάστε Επίσης

Το κοινό αγκάλιασε με ιδιαίτερη θέρμη τη θεατρική μεταφορά του μπεστ σέλερ του διάσημου Αργεντίνου ψυχολόγου και συγγραφέα Χόρχε Μπουκάι και ο Δημήτρης Πλειώνης με την ομάδα Τόπι αποφάσισαν να την ξανανεβάσουν. Το ενδιαφέρον στην παράσταση είναι ότι οι ιστορίες που μοιράζονται ένας ψυχαναλυτής με τον θεραπευόμενό του ζωντανεύουν, κάνοντας το θεατή κομμάτι μιας ολοκληρωμένης συνεδρίας (Bios, από 16/10).

>>Διαβάστε την κριτική για την παράσταση εδώ

Ανάμεσα σε δύο κόσμους

"Ανάμεσα σε δύο κόσμους"

Διαβάστε Επίσης

Το κύκνειο άσμα του Ιβάν Τουργκένιεφ είναι μια μεταφυσική ερωτική ιστορία και εδώ πλαισιώνεται μουσικά από τις νοσταλγικές συνθέσεις του Φρεντερίκ Σοπέν, ο οποίος έζησε την ίδια περίοδο με τον δραματουργό. Την επιτυχημένη ατμοσφαιρική παράσταση που σκηνοθέτησε η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη μπορούν να απολαύσουν και έφηβοι θεατές. Φέτος, επιστρέφει ανανεωμένη με τους Φιλίππα Κουτούπα, Βαγγέλη Κρανιώτη, Νίκη Παλληκαράκη, Σοφία Πανάγου (Σύγχρονο Θέατρο, από 18/10).

Ημέρα Κυρίου
Ελίνα Γιουνανλή©

"Ημέρα Κυρίου"

Ο Γιάννης Τσίρος έγραψε το έργο σε τρεις διαφορετικές περιόδους, όπου προσπαθούσε να προσεγγίσει χωρίς ακρότητες τις σχέσεις των τεσσάρων χαρακτήρων. Ο χαρισματικός συγγραφέας επικεντρώνεται στα φοβικά σύνδρομα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας στο έργο του και ο Μάνος Καρατζογιάννης το ανέβασε σε μια δουλεμένη παράσταση ωραίων ερμηνειών από τους Μάξιμο Μουμούρη, Φαίη Ξυλά, Βασίλη Αθανασόπουλο, Αναστασία Παντούση (Θέατρο Σταθμός, από 14/10).

>>Διαβάστε την κριτική για την παράσταση εδώ

Μαύρη σαμπούκα
Θοδωρής Χανιώτης©

"Μαύρη σαμπούκα"

Το δίδυμο Τόλης Παπαδημητρίου και Αντώνης Στάμος ζουν την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους για πέμπτη χρονιά στη "Μαύρη σαμπούκα", σε κείμενο και σκηνοθεσία του πρώτου. Μια κωμωδία για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ όπου όλα ξεκινούν από μια λάθος διάρρηξη. Ένας ταξιτζής μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι ενός πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν συναντά εκεί τον συνεργό του. Παίζουν επίσης οι Ανάργυρος Βαζαίος και Γραμματική Γκόρου. (Θέατρο Ζίνα, από 17/10)

Η σημασία του να είσαι σοβαρός

"Η σημασία του να είσαι σοβαρός”

Μεταξύ απόλυτης σοβαρότητας και ανατρεπτικής φάρσας ισορροπεί το κύκνειο άσμα του Όσκαρ Ουάιλντ αλλά κι ένα από τα πιο γνωστά του έργα. Ο Νίκος Δήμας διασκευάζει, σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί με τους Γεωργία Κακαρίνου, Σοφία Λαμπιδώνη, Θωμά Χαβιανίδη, Δομνίκη Καστανάκη και Ειρήνη Τζαβάρα στο διαχρονικό έργο του 1895 που καυτηριάζει και σατιρίζει τον καθωσπρεπισμό της Βικτωριανής Αγγλίας (Δρόμος, από 17/10).

Άγουρα κεράσια
Γιώργος Βέργαδος©

"Άγουρα κεράσια”

Στο σοκαριστικό θρίλερ ενδοοικογενειακής βίας του Μιχαήλ Άνθη πρωταγωνιστούν η Τάνια Τρύπη και ο Κωνσταντίνος Καζάκος σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη. Ζευγάρι στη ζωή αλλά και στη σκηνή, υποδύονται έναν γιατρό, πολλά υποσχόμενο κομματικό στέλεχος, και μια manager development που έχει αποφασίσει να αποσυρθεί για να αφοσιωθεί στην 15χρονη κόρη τους. Με φόντο την ελληνική επαρχία διαδραματίζεται η ιστορία της φαινομενικά ήσυχης οικογένειας. Η συμπεριφορά της έφηβης κόρης έχει εκτροχιαστεί. Όταν κυκλοφορεί ένα ακατάλληλο βίντεό της στο διαδίκτυο ο πατέρας καταφέρνει να το κουκουλώσει. Η συνέχεια επί σκηνής. Στο τσέλο ο Σταύρος Παργινός (Πολυχώρος Αυλαία, από 15/10).

Ο κύκλος που δεν κλείνει

"Ο κύκλος που δεν κλείνει…"

Μέσα από τον σπαρακτικό μονόλογο του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου ξεδιπλώνεται η ιστορία μιας γυναίκας μέσα από την οποία καθρεφτίζεται η Ελλάδα από την εισβολή στην Κύπρο, την πτώση της χούντας και τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Η Ελπίδα Αμίτση ερμηνεύει και σκηνοθετεί τον μονόλογο για την αναγκαιότητα αναγέννησης του Έθνους, "το πεπρωμένο του οποίου είναι ταυτισμένο με το φως και την ελευθερία, μακριά από την αλαζονεία της ανθρωπότητας που καταδυναστεύει αξίες όπως η δικαιοσύνη και η ευθύτητα. Θα κλείσει άραγε ο κύκλος που μας οδηγεί στο ίδιο πάντα τέλμα;" Διερωτάται γεμάτη αγωνία και συναισθήματα η ηρωίδα (Θέατρο ΕΝ-Α, από 14/10).

Destiny
Στάμος Σέμσης©

"Destiny”

Η Κωνσταντίνα Κλαψινού και η Τόνια Μαράκη μοιράζονται το τρίπρακτο έργο του Άκη Δήμου για δύο ηθοποιούς. Υποδύονται δύο φίλες οι οποίες περνούν ένα αυγουστιάτικο βράδυ στο διαμέρισμά τους. Ανακαλύπτουν ότι έχουν σχέση με τον ίδιο άντρα και τώρα ήρθε η στιγμή να τον ξανασυναντήσουν. Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της παράστασης, όπως και τη σκηνοθεσία, υπογράφει η Νίκη Σκιαδαρέση. Από κοινού με την αδελφή της Όλγα, ως Skiadareses, παίζουν τη μουσική ζωντανά (104, από 17/10).

Ω, Θεοί!!

"Ω, Θεοί"

Η σουρεαλιστική κωμωδία της ΑβγίΠαπ, "Το ξεκατίνιασμα του Ολύμπου", ενέπνευσε μια νέα εκδοχή της παράστασης που υπογράφει σκηνοθετικά ο Δημήτρης Κανέλλος. Το επίκαιρο έργο αντλεί έμπνευση από την ελληνική μυθολογία, τον Όμηρο και την σύγχρονη πραγματικότητα, σατιρίζοντας την ελληνική φυλή και Ιστορία μέσα από το υπουργικό συμβούλιο των δώδεκα θεών. Πρωταγωνιστούν οι Έλενα Αρβανίτη, Ειρήνη Ιωάννου, Βασίλης Καζής, Λίνα Καμπούρογλου, Μαριάννα Λαγουρού, Θεόφιλος Μανόλογλου, Αρμάν Μενετιάν, Γιάννης Οικονομίδης, Βασίλης Πουλάκος, Μάριος Συμεωνίδης, Χαρά Τσιτομενέα, Λήδα Χατζή (Olvio, από 16/10).

Ατσάλι
Κέλλυ Φώσκολου©

"Ατσάλι"

Το ρόλο μιας ισοβίτισσας αναλαμβάνει να ερμηνεύσει για δεύτερη σεζόν η Γιασεμί Κηλαηδόνη στο έργο της Ρόνα Μονρό που εξελίσσεται στο ασφυκτικό περιβάλλον ενός σωφρονιστικού ιδρύματος και εξερευνά τί μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα στο φόνο και μάλιστα του συζύγου της και πώς μπορεί μια κόρη να κατανοήσει και να συγχωρέσει αυτήν την πράξη. Συμπρωταγωνιστούν οι Κατερίνα Παπαδάκη, Ανδρέας Κωνσταντινίδης και Ασπασία Μπατατόλη (Θέατρο Μεταξουργείο, από 15/10).

>>Διαβάστε την κριτική για την παράσταση εδώ

Το μήνυμα
Δημήτρης Κυριακάκης©

"Το μήνυμα"

Για έναν τρίτο κύκλο παραστάσεων επιστρέφει η ομάδα Apus με την υπαρξιακή φάρσα του Αργύρη Χιόνη. Η ομάδα αποτελείται από τρία μέλη, την Ανθή Φουντά που σκηνοθετεί και τους Αντώνη Κυριακάκη και Γιώργο Πατεράκη που αναλαμβάνουν τους δύο ρόλους. Δύο αγγελιοφόροι χωρίς όνομα, ο Α και ο Β, έλαβαν ένα μήνυμα το οποίο πρέπει να μεταφέρουν σε "Εκείνον". Στην πορεία έχασαν το δρόμο και ξέχασαν τι έγραφε. Τώρα ζουν καταδικασμένοι να προσπαθούν να το θυμηθούν σε ένα έργο με σαφείς επιρροές από το θέατρο του παραλόγου και μπεκετική ατμόσφαιρα (Θέατρο Χώρος, από 19/10).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ημέρα Κυρίου

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Στο γεμάτο χιούμορ, σασπένς και ποιητικές αιχμές έργο του συγγραφέα, ένα εύπορο ζευγάρι και το υπηρετικό του προσωπικό αναζητούν το δίκαιο σε μια αποπροσανατολισμένη κοινωνία.

Αντιγόνη

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 110 '

Η αντιπαράθεση του ανθρώπου με την εξουσία και η αξία της θυσίας αναδύονται από τη μεταγραφή του γνωστού μύθου της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή, σε μια εκδοχή που εξελίσσει ακόμα περισσότερο την σκηνοθετική της ματιά.

Μαθήματα κωμωδίας

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Το ένατο κατά σειρά έργο του σκηνοθέτη και ηθοποιού, που εμπνέεται από τις μεθόδους εκπαίδευσης πάνω στην κωμωδία, αποτελεί ένα μάθημα γελοιοποίησης όλων όσα μας βασανίζουν. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία που διεισδύει στο χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που θέλουν να μάθουν πως να κάνουν κωμωδία. Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις τους καθώς και η διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ τους, είναι ο κύριος άξονας της αφήγησης, μιας σημερινής ιστορίας, όπου οι ήρωές της αντιστέκονται με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας στο ζοφερό τοπίο των καιρών μας.

Μαύρη σαμπούκα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους σε μια κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ. Όλα ξεκινούν από μια διάρρηξη που εξελίσσεται με αναπάντεχο τρόπο. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο όταν κάνει εκεί την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος. Αυτός, βέβαια, ήταν ο μοναδικός τρόπος για τον Βλάση και το είδωλό του, τον δημιουργό του λαϊκού σουξέ «Μαύρη σαμπούκα» να συναντηθούν και να αναπτύξουν μια σχέση παράδοξα δυνατή.

Ανάμεσα σε δύο κόσμους

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 100 '

Ο έρωτας κατακλύζει δύο νέους σαν σίφουνας που αναιρεί τις φυσικές σταθερές του γήινου κόσμου, αποκαλύπτοντάς τους την ουσία της ανθρώπινης ζωής και ύπαρξης.

Ο κύκλος που δεν κλείνει

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα πολιτικό κείμενο-θρίλερ, με πενήντα χρόνια σπασμένα όνειρα, ενός ολόκληρου λαού που αργοπεθαίνει. Πάνε πάρα πολλά χρόνια πια μετά την Μεταπολίτευση. Όλοι τότε μιλούσαν για έναν καινούργιο κύκλο: Ένας κύκλος όμως που δεν κλείνει κι ας άλεσε κιόλας δυο γενιές στο πέρασμά του. Κι ενώ μοίραζε ψεύτικες υποσχέσεις με τη σέσουλα, τελικά δεν άφησε να ξεκινήσει τίποτε σωστά. Και τίποτε καινούργιο δεν υπήρχε, στη σημαδεμένη τράπουλα,πέρ’ από λαμπερά, μασκαρεμένα ψέματα. Και το χειρότερο: αλήθειες σαν ψέματα, ψέματα σαν αλήθειες. Μία γυναίκα, στη δίνη αυτών των γεγονότων, αφηγείται τη δική της ζωή, που καθρεφτίζει την ιστορική πορεία της Ελλάδας μετά τη Μεταπολίτευση.

Σέρρα - Η ψυχή του Πόντου

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Μία ηθοποιός, δώδεκα ρόλοι. Κεντρικό πρόσωπο, η Λεμονιά που παρουσιάζεται στο κοινό για να αφηγηθεί την ιστορία του πατέρα της, του Γαληνού Φιλονίδη. Μια ιστορία που ξεκινάει το 1915 και ολοκληρώνεται το 1962, στην Τραπεζούντα και άλλες περιοχές του Πόντου, στην Αμπχαζία και στο Καζακστάν. Ο Γαληνός διχάζεται ανάμεσα σε δυο γυναίκες, δοκιμάζονται οι ηθικές του αρχές κι έρχεται αντιμέτωπος με την αγριότητα και τις τρικυμίες της ψυχής, ενώ στο πρόσωπό του και στην πορεία του αντανακλώνται τα δεινά των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων. Ένα έργο γεμάτο έρωτα, μυστήριο, ραδιουργίες, τρυφερότητα, νοσταλγία, αγάπη, εξαθλίωση, γενναιότητα και αξιοπρέπεια. Ένα έργο που υμνεί το μεγαλείο της ζωής και της συγχώρεσης. Ένα ταξίδι που γράφει η ζωή, που φαντάζει με τις φλόγες του χορού της φωτιάς, του χορού Σέρρα.

Να σου πω μια ιστορία

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 75 '

Ο Ντέμιαν επιθυμεί να ανακαλύψει τον εαυτό του. Η προσωπική του αναζήτηση τον οδηγεί στον Χόρχε –έναν εκκεντρικό θεραπευτή– ο οποίος τον ωθεί να αντιμετωπίσει τη ζωή του, δίνοντας του απαντήσεις στα ερωτήματά του με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Σε κάθε συνάντησή τους, του αφηγείται μια ιστορία, την οποία είτε αντλεί από την λαϊκή προφορική παράδοση και μυθολογία, είτε την επινοεί με τη φαντασία του. Δραματοποιημένο το εμβληματικό κείμενο του Χόρχε Μπουκάι, με φρέσκια και κωμική ματιά, σε μια παράσταση που αποσκοπεί να κάνει το κοινό συνένοχο. Οι θεατές εμπλέκονται ενεργά στο έργο. Το δίπολο θεραπευτή–θεραπευόμενου αντιστρέφεται και οι ρόλοι ανατρέπονται.

Άγουρα κεράσια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

H νεαρή Μαρία παραβιάζει τους κοινωνικούς κανόνες και δίνει αφορμές να διαταραχτεί η ισορροπία της οικογένειας και να ξεσκεπαστούν τα κρυμμένα μυστικά.

Ω, Θεοί!!

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 85 '

Σουρεαλιστική σάτιρα εμπνευσμένη από τη μυθολογία, τον Όμηρο και τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, βασισμένη στο «Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου» της ΑβγίΠαπ.

Destiny

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Δύο κολλητές φίλες ανακαλύπτουν ότι έχουν σχέση με τον ίδιο άντρα, σε μια ιστορία για τη σχέση μας με τους άλλους και με τον εαυτό μας.

Ατσάλι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 105 '

Στο ψυχολογικό δράμα της Σκοτσέζας συγγραφέα, με φόντο το ασφυκτικό περιβάλλον του σωφρονιστικού συστήματος, μια ισοβίτισσα που σκότωσε το σύζυγό της, συναντά ξανά την κόρη της ύστερα από 15 χρόνια.

Η σημασία του να είσαι σοβαρός

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Μια καυστική κριτική στον καθωσπρεπισμό που χαρακτήριζε τη βικτωριανή Αγγλία, που, αν και γραμμένη το 1895, παραμένει διαχρονικά επίκαιρη.

Το μήνυμα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Δύο ανθρωπάκια προσπαθούν να παραδώσουν ένα ξεχασμένο μήνυμα, αποκαλύπτοντας την τραγελαφική φύση της ύπαρξής μας.

Η μηχανή του Τούρινγκ

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα έργο εμπνευσμένο από τη ζωή του Άλαν Τούρινγκ, του επιδραστικού μαθηματικού και δημιουργού μιας πρωτότυπης μηχανής σκέψης που με τα χρόνια θα εξελισσόταν στον σημερινό υπολογιστή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.