"Αδεξιότητες ή ένας τρόπος να μην τα καταφέρεις": Μια εμπειρία-ύμνος για το μεγαλείο της αποτυχίας

Η παράσταση ανεβαίνει για δύο βραδιές στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της σειράς Θέατρο @ ΜegaronUnderground.

Αδεξιότητες ή ένας τρόπος να μην τα καταφέρεις © Grigoris Mentzas

Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την παράσταση "Αδεξιότητες ή ένας τρόπος να μην τα καταφέρεις", που ανεβαίνει για δύο βραδιές, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 9 μ.μ. στο Υποσκήνιο Β' της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της σειράς Θέατρο @ΜegaronUnderground."
Ηθοποιός είναι αυτός που ξέρει να πεθαίνει πάνω στη σκηνή" λέει ο Ζαν Ζενέ, ενώ ο σκηνοθέτης της παράσταστης, Ηλίας Κουνέλας επιλέγει έναν διαφορετικό τόνο: "Αμήν, αμήν, λέγω υμίν, εάν ο κλόουν δεν πεθάνει πάνω στη σκηνή, γέλιο δεν φέρει. Εάν όμως πεθάνει, πολύ γέλιο φέρει". 

Clowns
© Grigoris Mentzas

Η εμπειρία "Αδεξιότητες ή ένας τρόπος να μην τα καταφέρεις" μας φέρνει αντιμέτωπους με τη σοβαροφάνειά μας, λασκάροντας τη βαλβίδα της λογικής. Κάθε παράσταση είναι μοναδική, αφού φτιάχνεται μπρος στα μάτια του θεατή, με στόχο όχι να κρύψει, αλλά αντιθέτως να υμνήσει το μεγαλείο της αποτυχίας.

Clowns
© Grigoris Mentzas

Εμφανίζονται με σειρά ύψους οι κεκοιμημένοι (αυτοί που έχουν πεθάνει) σπουδαστές του γ' έτους της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών: Ιάσων Άλυ, Ιάσων Γιανναράς, Αντιγόνη Γρηγοροπούλου, Δάφνη Δρακοπούλου, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Πύρρος Θεοφανόπουλος, Μαρία Κοράχαη, Νίκος Κοσώνας, Μαρία Μέντζα, Αμαλία Μπαμπλέκη, Στράτος Νταλαμάγκος, Μυρτώ Ροζάκη, Τζένη Φέζο και Τζώρτζης Χορταριάς.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.