"Αδεξιότητες ή ένας τρόπος να μην τα καταφέρεις": Μια εμπειρία-ύμνος για το μεγαλείο της αποτυχίας

Η παράσταση ανεβαίνει για δύο βραδιές στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της σειράς Θέατρο @ ΜegaronUnderground.

Αδεξιότητες ή ένας τρόπος να μην τα καταφέρεις © Grigoris Mentzas

Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την παράσταση "Αδεξιότητες ή ένας τρόπος να μην τα καταφέρεις", που ανεβαίνει για δύο βραδιές, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 9 μ.μ. στο Υποσκήνιο Β' της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της σειράς Θέατρο @ΜegaronUnderground."
Ηθοποιός είναι αυτός που ξέρει να πεθαίνει πάνω στη σκηνή" λέει ο Ζαν Ζενέ, ενώ ο σκηνοθέτης της παράσταστης, Ηλίας Κουνέλας επιλέγει έναν διαφορετικό τόνο: "Αμήν, αμήν, λέγω υμίν, εάν ο κλόουν δεν πεθάνει πάνω στη σκηνή, γέλιο δεν φέρει. Εάν όμως πεθάνει, πολύ γέλιο φέρει". 

Clowns
© Grigoris Mentzas

Η εμπειρία "Αδεξιότητες ή ένας τρόπος να μην τα καταφέρεις" μας φέρνει αντιμέτωπους με τη σοβαροφάνειά μας, λασκάροντας τη βαλβίδα της λογικής. Κάθε παράσταση είναι μοναδική, αφού φτιάχνεται μπρος στα μάτια του θεατή, με στόχο όχι να κρύψει, αλλά αντιθέτως να υμνήσει το μεγαλείο της αποτυχίας.

Clowns
© Grigoris Mentzas

Εμφανίζονται με σειρά ύψους οι κεκοιμημένοι (αυτοί που έχουν πεθάνει) σπουδαστές του γ' έτους της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών: Ιάσων Άλυ, Ιάσων Γιανναράς, Αντιγόνη Γρηγοροπούλου, Δάφνη Δρακοπούλου, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Πύρρος Θεοφανόπουλος, Μαρία Κοράχαη, Νίκος Κοσώνας, Μαρία Μέντζα, Αμαλία Μπαμπλέκη, Στράτος Νταλαμάγκος, Μυρτώ Ροζάκη, Τζένη Φέζο και Τζώρτζης Χορταριάς.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Γιάννης Μπέζος ανεβάζει Τσέχοφ- Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση

Αγαπάμε τον Άντον Τσέχοφ! Παραμένει διαχρονικός, με χιούμορ λεπτό και ανθρώπινο, που φωτίζει τις αδυναμίες μας. Αυτή την οξυδερκή ματιά αγαπά και ο Γιάννης Μπέζος, παρουσιάζοντας μια απολαυστική συνάντηση με τον κωμικό του κόσμο στην νέα παράσταση στο θέατρο Άνεσις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

Οι τελευταίες παραστάσεις του "Dracula" στο Θέατρο Πόρτα

Ο μύθος του "Dracula" αναγεννάται στο Θέατρο Πόρτα μέσα από την εικαστική, σύγχρονη ματιά του Θάνου Παπακωνσταντίνου, σε μια ατμοσφαιρική παράσταση που ξεπερνά τα όρια του τρόμου.

Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου: Η "Μητέρα" στο κέντρο της σκηνής

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και η Theatre Lab Company παρουσιάζουν ένα τριήμερο αφιερωμένο στη μητρική φιγούρα, με δεκατέσσερα νέα ελληνικά έργα, ομιλίες και συζητήσεις που φωτίζουν τη μητρότητα πέρα από στερεότυπα και συμβάσεις.

Ποια έργα σκηνοθετεί στην Κάμιρο ο Γιώργος Παύλου;

Σεβαστίκογλου και Μάγιενμπουργκ ανεβάζει τον Ιανουάριο ο Γιώργος Παύλου και στο επίκεντρο της σκηνοθετικής του προσέγγισης βρίσκεται η διερεύνηση του ποιοι είμαστε πραγματικά και πώς το παρελθόν, οι εμπειρίες και οι κοινωνικές συνθήκες διαμορφώνουν τη ζωή και τις σχέσεις μας.

"Misery": Η παράσταση που σε βάζει μέσα στη σκέψη και τα συναισθήματα των χαρακτήρων

Το "Misery", σε σκηνοθεσία Έλενας Καρακούλη με τους Φιλαρέτη Κομνηνού και Αναστάση Ροϊλό, είναι μια παράσταση για όσους θέλουν να νιώσουν, να αγχωθούν και να προβληματιστούν, βιώνοντας τη σκηνή ως κοινή εμπειρία με τους ήρωες. Ένα θέατρο που σε κάνει να αισθανθείς και να σκεφτείς ταυτόχρονα.

Theatre pick: "Τελευταία έξοδος - Ρίτα Χέιγουορθ", το συναρπαστικό best seller σε μια παράσταση ξεχωριστής ατμόσφαιρας και δυνατών ερμηνειών

Η θρυλική ιστορία που ενέπνευσε μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες όλων των εποχών ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην επιτυχημένη παράσταση που σκηνοθετούν οι ταλαντούχοι εκπρόσωποι της νέας σκηνοθετικής γενιάς, Δημήτρης και Ορέστης Σταυρόπουλος.

16ο Athens Video Dance Project: Τέσσερις ημέρες αφιερωμένες στο σώμα και την κίνηση

Το 16ο Athens Video Dance Project φέρνει στην Αθήνα ένα δυναμικό σύμπαν χορού, video dance και επιτέλεσης. Με θεματική τις "Φυσικές Αποκρίσεις", το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που αναδεικνύει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.