"Cock": Μια έξυπνη κωμωδιά για τη σεξουαλική ταυτότητα

Το βραβευμένο βρετανικό έργο του Μάικ Μπάρτλετ "Cock" σκηνοθετεί ο Γιάννης Διαμαντόπουλος στο θέατρο Broadway.

Cock Κώστας Μούντριχας©

"Τελικά τι είδους σύντροφο θέλουμε να έχουμε;". Αυτό είναι ένα ερώτημα που προκύπτει μέσα από την έξυπνη και παράλληλα αιχμηρή κωμωδία του "Cock" που έγραψε ο Μάικ Μπάρτλετ. Ο Βρετανός συγγραφέας μέσα από μια καλοζυγισμένη δομή προσεγγίζει με χιούμορ το θέμα της σεξουαλικής ταυτότητας κάνοντας την ίδια ώρα ένα καυστικό σχόλιο για τη στάση της σύγχρονης κοινωνίας απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το βραβευμένο έργο (Olivier 2009) με τον… "πρόστυχο” τίτλο ("cock" σημαίνει "αντρικό μόριο" στην… καθόλου επιστημονική ορολογία) μας φέρνει μπροστά σε ένα ιδιαίτερο τρίγωνο που σχηματίζεται αναπάντεχα όταν ένας ομοφυλόφιλος άντρας γνωρίζει και ερωτεύεται μια γυναίκα, με αποτέλεσμα να νιώθει απόλυτα διχασμένος. Ο Γιάννης Διαμαντόπουλος ανέλαβε να σκηνοθετήσει το έργο με πρωταγωνιστές τους Νικόλα Μπράβο, Θάνο Κρομμύδα, Αθηνά Ροδίτου και Στέλιο Κρητικό. Η παράσταση θ’ ανέβει στο θέατρο Broadway, την  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και είναι ακατάλληλη για θεατές κάτω των 16 ετών.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε από το Viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Cock

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Το βραβευμένο με Ολίβιε τολμηρό έργο μιλά για τη σεξουαλική ταυτότητα μέσα από την κατάρρευση της σχέσης ενός γκέι ζευγαριού, όταν ο ένας από τους δύο ερωτεύεται μια γυναίκα.

Μπρόντγουαιη (Broadway)

Αγ. Μελετίου 61Α & Πατησίων
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.