"Ατσάλι": Η Γιασεμί Κηλαηδόνη στο ρόλο μιας ισοβίτισσας μάνας

Τη σχέση μητέρας-κόρης μέσα από τη διαβρωτική φύση του ποινικού συστήματος αναδεικνύει το έργο της Ρόνα Μούνρο "Ατσάλι" που επιστρέφει στο θέατρο Μεταξουργείο.

Ατσάλι Κέλλυ Φώσκολου©

Μόνο ένας άνθρωπος φτιαγμένος από "Ατσάλι" μπορεί να αντέξει τον εγκλεισμό σε μια φυλακή και την ταπείνωση που επιβάλει το σωφρονιστικό σύστημα. Πώς μπορεί άραγε να επιβιώνει σε ένα τέτοιο περιβάλλον μια μάνα, η οποία μάλιστα αναγκάστηκε να αποχωριστεί την κόρη της σε πολύ μικρή ηλικία…Η Σκοτσέζα στην καταγωγή, Βρετανή στην υπηκοότητα, συγγαρφέας Ρόνα Μούνρο μιλά γι' αυτό το προσωπικό και κοινωνικό τραύμα μέσα από το έργο της "Ατσάλι", το οποίο σκηνοθέτησε η Νάντια Φώσκολου στη σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείο. Η παράσταση παίχτηκε προς το τέλος της περσινής σεζόν, τον Μάιο για ένα μήνα και από τις 15 Οκτωβρίου επιστρέφει. Η Γιασεμί Κηλαηδόνη ερμηνεύει την Φέη (ισοβίτισσα μάνα), η οποία οδηγείται στο φόνο του άνδρα της, σε μια στιγμή ανεξέλεγκτου παρορμητισμού. Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια στη φυλακή, έρχεται να την επισκεφθεί για πρώτη φορά η κόρη της Τζόσυ, η οποία ήταν μόλις δέκα χρόνων όταν η μητέρα της σκότωσε τον πατέρα της. Η συνάντηση τους συγκλονίζει καθώς την ώρα που η μεγάλη πια η κόρη, αναζητά ελαφρυντικά για αναψηλάφηση της δίκης και αποφυλάκιση της μάνας της, η τετ α τετ επαφή τους οδηγεί την μάνα σε ένα "σκάλιζμα" του παρελθόντος, "σκαλίζει" τη ζωή της και μαζί την ψυχή της….Τι δικαιολογίες υπάρχουν για ένα φόνο; Τι ρόλο μπορεί να παίξει η συγχώρεση ώστε η ισοβίτισσα να θέλει την αποφυλάκιση της; Η πειστική ερμηνεία της Γιασεμί Κηλαηδόνη και οι ωραίες παρουσίες των Κατερίνας Παπαδάκη, Ανδρέα Κωνσταντινίδη, Ασπασίας Μπατατόλη δημιουργούν ένα κλίμα συγκίνησης.

Περισσότερες πληροφορίες

Ατσάλι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 105 '

Στο ψυχολογικό δράμα της Σκοτσέζας συγγραφέα, με φόντο το ασφυκτικό περιβάλλον του σωφρονιστικού συστήματος, μια ισοβίτισσα που σκότωσε το σύζυγό της, συναντά ξανά την κόρη της ύστερα από 15 χρόνια.

Μεταξουργείο

Ακαδήμου 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Για τον Βαγγέλη Χαρισόπουλο το stand up comedy είναι έρωτας

Ο κωμικός Βαγγέλης Χαρισόπουλος, γνωστός και ως η φωνή του τηλεοπτικού "Shopping Star", συνεχίζει ακάθεκτος με την stand up comedy παράσταση "Πόσο χρόνο έχω;" και μας μιλάει σε μια άκρως χιουμοριστική συνέντευξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/11/2025

"Μια ζωή-Ο μονόλογος μιας μοδίστρας": Η Νένα Μεντή συνεχίζει να μαγεύει – Τα τελευταία εισιτήρια

Η παράσταση "Μια ζωή-Ο μονόλογος μιας μοδίστρας" με τη συγκλονιστική Νένα Μεντή συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στο Πτι Παλαί. Παρά την επανάληψη, τα τελευταία εισιτήρια έως 5 Απριλίου εξαντλούνται, επιβεβαιώνοντας τη δύναμη της.

"Κοιμωμένος Χαλεπάς, ο σαλός άγιος": Τρεις extra μεταμεσονύκτιες παραστάσεις

Για 4η χρονιά συνεχίζει ο "Κοιμωμένος Χαλεπάς, Ο σαλός άγιος", με τον Γιώργη Κοντοπόδη και μέσα στον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν τρείς μεταμεσονύκτιες παραστάσεις.

Χριστούγεννα με τον "Καρυοθραύστη" του Μπαλέτου της Όπερας της Βάρνας

Το ταξίδι στη Χώρα των Ζαχαρωτών, η λεπτότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι και η ποιότητα των ερμηνειών κάνουν τον "Καρυοθραύστη" ένα παραμύθι για όλες τις ηλικίες, που μπορείτε να το απολαύσετε από το Μπαλέτο της Όπερας της Βάρνας.

Νέες παραστάσεις για την "Καρυάτιδα!" του Γιώργου Καπουτζίδη στο Θέατρο Κάππα

Μια ανατρεπτική κωμωδία – που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά – αφιερωμένη στη μεγαλειώδη και ιστορική ικανότητα του πολύπαθου αυτού τόπου, να μπλέκει μόνιμα σε κωμικοτραγικές περιπέτειες.

Δύο έξυπνες κωμωδίες που σχολιάζουν την Ελλάδα

Δύο κωμωδίες made in Greece, από Γιώργο Καπουτζίδη και Ζήση Ρούμπου κοιτάζουν με χιούμορ την Ελλάδα και την ταυτότητά της.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με Μάριο Μπανούσι και τον Δεκέμβριο

Η παράσταση για την απώλεια και την ενηλικίωση "Taverna Miresia - Mario, Bella, Anastasia" κάνει ένα χειμωνιάτικο πέρασμα στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου "Φθινόπωρο - ΑΠΟΗΧΟΙ".