"Bros, όπως Αδερφοί" η νέα παράσταση του Καστελούτσι έρχεται στη Στέγη

Bros, όπως Αδερφοί Luca Del Pia©

"O Νόμος ανάγεται στον ορατό-αόρατο συμπρωταγωνιστή του επί σκηνής πλήθους. Ο Ρομέο Καστελούτσι στήνει μια μεγαλειώδη οντολογική φάρσα που μας προκαλεί να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τη βία, την ατομική ευθύνη, την κριτική σκέψη, την ασυδοσία και την υπακοή. Το θέατρο μεταμορφώνεται σε ένα οντολογικό τοπίο απ’ όπου η ανθρωπότητα παρελαύνει ως μια υπάκουη αδελφότητα, έτοιμη ανά πάσα στιγμή να επιτεθεί στην ίδια της τη σάρκα" διαβάζουμε στο σημείωμα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για την άφιξη του Ρομέο Καστελούτσι στην Κεντρική σκηνή με την παράσταση "Bros, όπως Αδερφοί" (28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου). Μάλιστα οι πρωταγωνιστές δεν είναι ηθοποιοί, "δεν προηγείται εξάλλου κάποια κανονική πρόβα. Μόνο μια συμφωνία: είναι εδώ για να εκτελούν οδηγίες". Στην παράσταση συμμετέχουν ο Valer Dellakeza και οι αστυνόμοι Luca Nava, Sergio Scarlatella και "άντρες από τον δρόμο".

Bros, όπως Αδερφοί
Jean Michel Blasco©

Συνήθως η σκέψη του Ιταλού φιλόσοφου του θεάτρου Ρομέο Καστελούτσι, συνιδρυτή της πρωτοποριακής ιταλικής ομάδας Societas Raffaello Sanzio (1981) είναι συναφασμένη με μεταφυσικές αγωνίες, οπότε διαβάζοντας για τη νέα του παράσταση έχουμε περιέργεια να γνωρίσουμε τους άνδρες που "στρατολογεί" ο Ρομέο Καστελούτσι, που "ντύνονται και συμπεριφέρονται σαν όργανα της τάξης, εκτελώντας τις εντολές που δέχονται, μέσω ακουστικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης". Το σίγουρο είναι πως όπως κι αν τοποθετείται η δράση, ο Καστελούτσι έχει ένα καθηλωτικό τρόπο να θέτει θεμελιώδη ερωτήματα για τον σκοπό της ύπαρξης αντιπαραθέτοντας τη δική του ρηξικέλευθη ηθική αντίληψη υπερασπιζόμενος ένα θέατρο εσωτερικών κραδασμών. Η παράσταση είναι κατάλληλη για ηλικίες άνω των 16 ετών, καθώς περιλαμβάνει γυμνές εικόνες και χρήση παρατεταμένης βίας. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, θα γίνεται χρήση νερού, φωτιάς, καπνού, μπογιάς και όπλων κρότου. Λόγω της δυνατής μουσικής καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, θα διανέμονται ωτοασπίδες για το κοινό. Η μουσική είναι του Scott Gibbons. Συνεργάτρια στη Δραματουργία: Piersandra Di Matteo. Βοηθοί Σκηνοθέτη: Silvano Voltolina, Filippo Ferraresi.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξτρα παράσταση για την "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου

Τελευταία ευκαιρία για την παράσταση - σταθμό στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου που έδωσε νέο νόημα στις σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

Ο Μάνος Θηραίος για τις "Λέξεις των άλλων" που μπορεί να είναι παρηγοριά ή όπλο θανάσιμο

Μια συζήτηση με αφορμή το θεατρικό μπρα ντε φερ που παίζεται στο Άβατον για δεύτερη χρονιά και μάς φέρνει αντιμέτωπους με ερωτήματα που δεν έχουν εύκολες απαντήσεις καθώς οι ήρωες του αποζητούν λύτρωση.

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Επέτειος για τον Γιάννη Καλαβριανό με δύο παραστάσεις στο ιστορικό Αμφι-θέατρο

"Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας" και "Η Πύλη της Κόλασης": Με δύο θεατρικές παραστάσεις κάτω από την ίδια στέγη γιορτάζει ο πολυγραφότατος δημιουργός και σκηνοθέτης τη νέα σεζόν 2025-26 τα 20 χρόνια της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris.

Πρώτο trailer για το "Άρωμα γυναίκας" με τον Άκη Σακελλαρίου

Το διάσημο οσκαρικό έργο "Scent of a woman", που έγινε ευρέως γνωστό από τον κινηματογράφο, σκηνοθετεί φέτος για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Η Μελία Κράιλινγκ από το "Emily in Paris" στους "Ερωτευμένους" του Bios

Η σκηνοθέτις και συγγραφέας Έλενα Πέγκα σκηνοθετεί μια παράσταση που αποκαλύπτει με σκληρότητα, αλλά και ποιητική ένταση την κόλαση του έρωτα και τη βαριά κληρονομιά μίας οικογένειας.

Εξτρά μέρα για το "Τέλος του παιχνιδιού" με τους Μάκη Παπαδημητρίου-Γιώργο Χρυσοστόμου

Λόγω ζήτησης, προστέθηκε επιπλέον ημέρα παραστάσεων για το έργο του Μπέκετ που έρχεται στο θέατρο Ιλίσια.