"Να ακούς το χιόνι να πέφτει": Καταλειφός-Κρούσκα ξανά μαζί

Να ακούς το χιόνι να πέφτει Δάφνη Δίγκα©

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από το ύφος του Αμερικανού συγγραφέα Ρέιμοντ Κάρβερ μας έδωσε το "Να ακούς το χιόνι να πέφτει", μια παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καταλειφού βασισμένη σε έξι διηγήματα του. Η παράσταση έκανε το κοινό να σπεύσει στο Studio Μαυρομιχάλη τον περασμένο Μάιο, αλλά αρκετοί δεν πρόλαβαν να την δουν. Η εταιρεία παραγωγής Νέος Λόγος του Φώτη Μακρή την επαναλαμβάνει από τις 5 Οκτωβρίου με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Καταλειφό, Στέλλα Κρούσκα, Βασιλίνα Κατερίνη και Δημήτρη Τσιγκριμάνη. 

Ο Ρέιμοντ Κάρβερ θεωρείτε ανανεωτής του διηγήματος στα τέλη του εικοστού αιώνα, δεξιοτέχνης της μικρής φόρμας άσκησε μεγάλη επιρροή στην Αμερικάνικη λογοτεχνία. Βασανισμένος από τα δικά του προβλήματα, την εξάρτηση από το αλκοόλ, παρουσίασε μέσα από τα κείμενα του απλούς καθημερινούς χαρακτήρες. Στην παράσταση του Δημήτρη Καταλειφού άνθρωποι της διπλανής πόρτας με συνηθισμένα προβλήματα και δυσκολίες μοιράζονται με το κοινό στιγμές από τη ζωή τους, αγγίζουν φανερά τα τραύματα της ψυχής τους.

Περισσότερες πληροφορίες

Να ακούς το χιόνι να πέφτει

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 100 '

Μια σκηνική σύνθεση βασισμένη σε έξι καθημερινές ιστορίες του σπουδαίου διηγηματογράφου του 20ού αιώνα, Ρέιμοντ Κάρβερ, που μιλούν για την ανάγκη του ανθρώπου για την αγάπη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τελευταίες παραστάσεις για "Τη Δημοπρασία"

Το μονόπρακτο "Η Δημοπρασία" του Σταύρου Τσιώλη συνεχίζει για λίγο ακόμα στη σκηνή με τον Αργύρη Μπακιρτζή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2026

Η "Φώκια" – Ο συγκινητικός μονόλογος ενός πατέρα

Ο Βλάσης Πασιούδης πρωταγωνιστεί σε ένα συγκινητικό, ονειρικό ταξίδι πατέρα και γιου, όπου η μνήμη και η ζωή συναντούν τη λύτρωση.

"Βροχή τα βέλη" με τον Στράτο Τζώρτζογλου: μια εξομολόγηση στη σκηνή

Μετά την επιτυχημένη περιοδεία του, το έργο "Βροχή τα βέλη" έρχεται στο Calderone Art Space, με τον Στράτο Τζώρτζογλου σε μια τρυφερή, ανθρώπινη εξομολόγηση για την αγάπη, τη ματαίωση και την ανάγκη για συγχώρεση.

"Αστόρια": Μια νέα, μεγάλη παραγωγή καταφθάνει στο Παλλάς

Μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάγνωση της νέας παραγωγής "Αστόρια", σε πρωτότυπο κείμενο Κωνσταντίνου Σαμαρά και σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου και τις ζωές των Ελλήνων μεταναστών.

Ολοκληρώνονται λίγο πριν το Πάσχα "Οι απόντες" του Βασίλη Κατσικονούρη

Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις, τέσσερις Παρασκευές Απο-Χαιρετισμών, στις 20, 27 Φεβρουαρίου και 6, 13 Μαρτίου 2026, στις 21:00, στο Θέατρο Σταθμός.

"Surriento – Ο Κόσμος Ξανά": Δεύτερη παράταση για το δυστοπικό έργο του Θανάση Τριαρίδη

Oι παραστάσεις του έργου "Surriento – Ο Κόσμος Ξανά" στο θέατρο Τεχνοχώρος Εργοτάξιον παρατείνονται. Το έργο σκηνοθετεί η Έφη Μεράβογλου και πρωταγωνιστούν η Ιωάννα Πηλιχού και ο Στέλιος Πετράκης.

Παρατείνονται οι παραστάσεις της "Αλεξάνδρειας" του Φωκά Ευαγγελινού στο Θέατρο Παλλάς

Μέσα από την ιστορία της Άννας, μιας γυναίκας που έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της, ξεδιπλώνεται η Αλεξάνδρεια των Ελλήνων της δεκαετίας του ’30.