"Το κύκνειο άσμα" και ο Χρήστος Βαλαβανίδης

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΝΑΚΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΛΑΒΑΝΙΔΗΣ , ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

Ένας απόμαχος κωμικός ηθοποιός που θυσίασε την προσωπική του ζωή για να υπηρετήσεις μια μεγάλη αγάπη, το θέατρο, κάνει τον απολογισμό μιας χαμένης ζωής στην άδεια σκηνή ενός επαρχιακού θεάτρου στο έργο "Το κύκνειο άσμα" του Άντον Τσέχοφ. Η σκηνοθέτρια επιτυχιών, Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, με αφετηρία το μονόπρακτο και τη φιγούρα του κεντρικού ήρωα Βασίλι Βασίλιεβιτς Σφετλοβίντωφ, που με μυαλό θολωμένο από το βάρος της ηλικίας ανακαλεί μνήμες από το θεατρικό του παρελθόν με τη βοήθεια ενός υποβολέα, έγραψε ένα δικό της έργο. Έχει τον τίτλο "Λίγο ακόμα" και έχοντας ως κεντρική ιδέα την συνθήκη του τσεχοφικού έργου "φέρνει τους θεατές μία νύχτα σε ένα άδειο και σκοτεινό θέατρο, όπου συναντάνε τον Ηθοποιό μετά το τέλος της παράστασής του, κατά την οποία υποδύεται τον Βασιλιά Ληρ. Το "Κύκνειο Άσμα" του Τσέχωφ, το οποίο γράφτηκε το 1887, πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του διηγήματός του "Ο Κάλχας"". Ο Χρήστος Βαλαβανίδης ανέλαβε να ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και μαζί του, στη σκηνή του Μικρού Άνεσις εμφανίζεται ο νέος ηθοποιός Χρήστος Σωνάκης. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ανεξάρτητα κράτη" : Εναρξη προπώλησης για την καλοκαιρινή περιοδεία

Μια παράσταση που μίλησε για την αλήθεια, την εξουσία και τη σιωπή επιστρέφει το καλοκαίρι του 2026 σε ανοιχτά θέατρα. Τα "Ανεξάρτητα Κράτη" συνεχίζουν να ταράζουν συνειδήσεις, αυτή τη φορά κάτω από open air θέατρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2026

Οι νικητές των Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2024

Ποιοι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό απέσπασαν τα βραβεία, ποιοι τους επαίνους και το σκεπτικό των κριτικών επιτροπών πίσω από την απόφαση.

"Ιβάνοφ!" και "Φονιάς βάζουν τον Πειραιά στο κέντρο της σκηνής

Ο "Ιβάνοφ" και ο "Φονιάς, έγκλημα και αθώωση" έχουν ήδη μετατρέψει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σημείο αναφοράς της φετινής θεατρικής σεζόν, με αλλεπάλληλες sold out παραστάσεις.

Ο Οδυσσέας Σταμούλης και η μεταμόρφωσή του σε "Φιάκα", στον πιο αξιαγάπητο απατεώνα του ελληνικού θεάτρου

Με αφορμή την ελληνική κωμωδία που έχουν ήδη χειροκροτήσει 10.000 θεατές, ο Οδυσσέας Σταμούλης μιλά για τον δικό του "Φιάκα". Μια συζήτηση για το γέλιο, τη μουσική παράδοση και το καθημερινό πολιτιστικό γλέντι που στήνεται στο Από Μηχανής Θέατρο.

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Φεβρουαρίου

Πληθωρική και ασυγκράτητη από πρεμιέρες, η φετινή σεζόν συνεχίζει δυναμικά τον Φεβρουάριο με ξένη δραματουργία, σύγχρονα ελληνικά έργα και stand-up σε πρώτες παρουσιάσεις. Αυτές είναι οι νέες γραφές, οι τολμηρές διασκευές και οι ιδιαίτερες σκηνικές αναγνώσεις που θα δούμε.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης και το Φιλοσοφικό Θέατρο

Το νέο βιβλίο του Θεοδόση Πελεγρίνη "Το Φιλοσοφικό Θέατρο" παρουσιάζεται στο Θέατρο Μπέλλος, φωτίζοντας τη ζωντανή συνάντηση φιλοσοφίας και θεάτρου.

Θεατρική παράσταση από τον Γιώργο Αλκαίο;

Ο Γιώργος Αλκαίος σκηνοθετεί την πρωτότυπη κωμωδία-φάρσα ‘Ο Ημιυπαίθριος’, που έγραψε με τον Στράτο Αγιοστρατίτη, όπου χάος, σουρεαλισμός και κοινωνική σάτιρα μπλέκονται, στη σκηνή του Coronet.