Τρεις φθινοπωρινές δράσεις στην Ελευσίνα

Ε-ΦΥΓΑ Μικρασία

Η 2023 Ελευσίς έχει ετοιμάσει το φθινόπωρο του 2022 ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει Εικαστικές Εκθέσεις, Θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα. Από το γενικό πρόγραμμα εστιάσαμε σε τρεις προτάσεις που θα γοητεύσουν τους εραστές της θεατρικής τέχνης. 

Μυστήριο 38 | Μουσική των σπιτιών: Στη Σύνθετη Δράση Τέχνης υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Γεωργίας Μαυραγάνη, το κοινό καλείται να συμμετέχει σε επιτόπιες διαδρομές μέσα στους Συνοικισμού της πόλης ακούγοντας επιλεγμένες μουσικές που διαχέονται στον δημόσιο χώρο μέσα από τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών (24 και 25 Σεπτεμβρίου).

Μυστήριο 13 |Ε-ΦΥΓΑ Μικρασία: Ένα σημαντικό θεατρικό χρονικό σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου για τις εξαναγκασμένες μετεγκαταστάσεις και την προσφυγιά που σφράγισε την Ελευσίνα από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα, επιστρέφει στους συνοικισμούς της πόλης. Πόντιοι και οι Μικρασιάτες άλλαξαν τη ζωή της Ελευσίνας και δίνουν τη θέση τους στους σημερινούς πρόσφυγες που παλεύουν με τη σειρά τους να βρουν τη θέση τους στον κόσμο και την περιοχή. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενότητας RefuGe (Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου). 

Μυστήριο 82 |REBETIKO: Η κουκλοθεατρική παράσταση του Anima Theatre (FR), σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρακάντζα  "αφηγείται" την ιστορία του αναγκαστικού ξεριζωμού
και της άκαρπης επιβίωσης, και συλλαμβάνεται με τη μορφή Οδύσσειας. Μια περιπλανώμενη μετατόπιση στον χώρο και τον χρόνο, που αντλεί το υλικό της από προγενέστερες και σύγχρονες αφηγήσεις προσφύγων, αλλά και από τους ιδιαίτερους μουσικούς δρόμους της παράδοσής τους (22 Οκτωβρίου Bowling Art Center).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Είδαμε το "My fierce ignorant step": Ορμή, πάθος και αποθέωση του "μαζί" στη σκηνή της Στέγης

Μια σωματική φουρτούνα από τον Χρήστο Παπαδόπουλο μετατρέπει τη σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση σε συλλογικό παλμό. Το "My fierce ignorant step" είναι ένας χορός που σε παρασύρει. Μια ωδή στην ωμή ορμή της νεότητας και τη δύναμη του "μαζί".

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
09/05/2025

Η Νία Βαρντάλος έρχεται στο Παλλάς με το "Tiny beautiful things" μία παράσταση-κατάθεση ψυχής

Η υποψήφια για Όσκαρ Νία Βαρντάλος φέρνει στην Ελλάδα και στη σκηνή του Παλλάς, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων (από 16/5), το "Tiny beautiful things", ένα συγκινητικό θεατρικό έργο βασισμένο σε αληθινές ιστορίες, ερμηνευμένο στην ελληνική γλώσσα.

"Girls & Boys": Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης με πρωταγωνίστρια την Νατάσα Εξηνταβελώνη

Δείτε φωτογραφίες από την επίσημη πρεμιέρα του επιτυχημένου θεατρικού μονολόγου που σκηνοθετεί η Λητώ Τριανταφυλλίδου, όπου έδωσαν το παρόν, μεταξύ άλλων, οι Σωτήρης Τσαφούλιας, Άννα Μενενάκου, Πάνος Βλάχος, Θέμης Καραμουρατίδης.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου περιοδεύει σε Αθήνα, Επίδαυρο, περιφέρεια και εξωτερικό

Η ιστορική παράσταση του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη και δασκάλου συνεχίζει τη θριαμβευτική πορεία της σε επιλεγμένους σταθμούς ανά την Ελλάδα, δίνοντας μας τη δυνατότητα να τη ζήσουμε για ακόμα μια φορά.

"Tiny Beautiful Things": Τι αποκάλυψε η Νία Βαρντάλος και ο θίασος πριν την πρεμιέρα στο Παλλάς

"Όταν αποφασίσεις να ανοίξεις την καρδιά σου, παίρνεις περισσότερη αγάπη". Αυτή η φράση συμπυκνώνει την ουσία της συγκινητικής παράστασης, όπως μάθαμε στη συνέντευξη τύπου με τους Νία Βαρντάλος, Δημήτρη Παπανικολάου, Δανάη Λουκάκη και Δημήτρη Κίτσο.

5 πράγματα που μας είπε ο Παντελής Δεντάκης για τη "Μικρή μέσα στο Σκοτεινό Δάσος"

Με αφορμή την παράσταση "Η μικρή μέσα στο σκοτεινό δάσος" στο Σύγχρονο Θέατρο, ο σκηνοθέτης Παντελής Δεντάκης μιλά για τον σύγχρονο μύθο της βίας, τη "βουβή" δύναμη της σιωπής, την τεχνική μαγεία των υλικών επί σκηνής, αλλά και τη συγκλονιστική ανταπόκριση του κοινού στην Ευρώπη. Μια παράσταση που μετατρέπει το τραύμα σε τελετουργία κάθαρσης και αναγέννησης, μέσα από την τέχνη και τη συλλογικότητα.

Ο "Βιτρούβιος" του Ντα Βίντσι γίνεται θεατρικός ήρωας στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Ο άνθρωπος πίσω από το ομώνυμο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι παίρνει σάρκα και οστά στον θεατρικό μονόλογο του Στέφανου Κακαβούλη.