"Αίνιγμα του Χαμένου Θεού": Η λογοτεχνία στο θέατρο

Το αίνιγμα του χαμένου Θεού

Στις αρχές του μήνα έκανε πρεμιέρα σε μορφή θεατρικού αναλογίου το κείμενο του Χριστόφορου Χριστοφή, "Αίνιγμα του Χαμένου Θεού" και τώρα ξανά παίζεται στις 22 Αυγούστου (ώρα 9 μ.μ.) στο θέατρο Δεξαμενής στο Κορωπί. Η υπόθεση διαδραματίζεται κατά την τελευταία περίοδο της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα και είναι το τρίτο στη σειρά ιστορικό του δράμα. Μετά τις δύο προηγούμενες παραστάσεις ("Ευριπίδης Μαινόμενος" και "Κάλεσμα του Προμηθέα – 1821" (για την οποία του απονεμήθηκε φέτος το βραβείο "Κάρολος Κουν"), παρουσιάζει ένα έργο βαθιά υπαρξιακό, στο οποίο ο συγγραφέας χρησιμοποιεί και πάλι πραγματικά ιστορικά πρόσωπα για να αναδείξει και να φωτίσει διαχρονικά προβλήματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο Χριστοφής έχει αναλάβει την σκηνοθεσία και παρουσιάζει το κείμενο του σε μορφή θεατρικού αναλογίου με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Αθανασόπουλο, Βερόνικα Αργέντζη, Γιάννη Λασπιά, Δημήτρη Μαύρο, Γιώργο Μπένο. Η μουσική είναι του συνθέτη Νίκου Ξανθούλη.

Περισσότερες πληροφορίες

Το αίνιγμα του χαμένου Θεού

  • Δραματοποιημένο αναλόγιο
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα βαθιά υπαρξιακό έργο που διαδραματίζεται τους τελευταίους μήνες της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην αφιλόξενη Βαβυλώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Χάσαμε τη θεία στοπ": Ο Χρήστος Τριπόδης μπαίνει στο θίασο

Στην ανανεωμένη παράσταση σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη στο θέατρο Φιλίπ, ζωντανεύει το αιχμηρό και βαθιά ανθρώπινο ελληνικό σύμπαν του Διαλεγμένου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2026

Feelgood παραστάσεις που μας θυμίζουν γιατί αγαπάμε το θέατρο

Ψάχνετε για παραστάσεις που φέρνουν μια ανάσα χαράς, μια αίσθηση συναισθηματικής αποφόρτισης, ένα χαμόγελο που μένει και μετά το χειροκρότημα; Πέντε feelgood παραστάσεις από εκρηκτικά μιούζικαλ και σκοτεινά παραμύθια με καρδιά, μέχρι σύγχρονες αφηγήσεις που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα λειτουργούν ως στην καθημερινότητα και ανεβάζουν την διάθεση.

Τον Απρίλιο επιστρέφουμε στο σπίτι των "170 τετραγωνικών"

Η παράσταση-φαινόμενο του Γιώργη Τσουρή επιστρέφει για 7η χρόνια στο Θέατρο Νέος Ακάδημος, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ο Στράτος Τζώρτζογλου μάς λέει 4 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το "Βροχή τα βέλη"

Ο Στράτος Τζώρτζογλου πρωταγωνιστεί στον μονόλογο "Βροχή τα βέλη" του Μηνά Βιντιάδη ένα έργο που μιλά για απώλεια, αγάπη, συγχώρεση και το θάρρος να κοιτάξεις τον εαυτό σου κατάματα και κάνει πρεμιέρα στο Calderon (από 31/1).

Γιατί ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δεν ανήκει στο παρελθόν

Η επιστροφή της αριστουργηματικής performance-installation "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα" έγινε αφορμή για να αναρωτηθώ τι είναι τελικά αυτό που καθιστά τον Δημήτρη Παπαϊωάννου τόσο καθοριστικό για τη σύγχρονη ελληνική σκηνή.

Mετά τα περσινά sold out, η "Αφηγήτρια Ταινιών" επιστρέφει με νέο κύκλο παραστάσεων

Η παράσταση μας μεταφέρει από τις 6 Φεβρουαρίου σε ένα χωριό στη Χιλή, όπου οι πάμφτωχοι εργάτες δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στον κινηματογράφο.

Πρεμιέρα για την "Ιεροτελεστία" του Χρήστου Θεοδωρίδη στο Εθνικό

Το έργο του Guillaume Poix, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, φωτίζει τη θνητότητα και την απώλεια μέσα από αληθινές ανθρώπινες ιστορίες στη Νέα Σκηνή "Νίκος Κούρκουλος".