"Αίνιγμα του Χαμένου Θεού": Η λογοτεχνία στο θέατρο

Το αίνιγμα του χαμένου Θεού

Στις αρχές του μήνα έκανε πρεμιέρα σε μορφή θεατρικού αναλογίου το κείμενο του Χριστόφορου Χριστοφή, "Αίνιγμα του Χαμένου Θεού" και τώρα ξανά παίζεται στις 22 Αυγούστου (ώρα 9 μ.μ.) στο θέατρο Δεξαμενής στο Κορωπί. Η υπόθεση διαδραματίζεται κατά την τελευταία περίοδο της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα και είναι το τρίτο στη σειρά ιστορικό του δράμα. Μετά τις δύο προηγούμενες παραστάσεις ("Ευριπίδης Μαινόμενος" και "Κάλεσμα του Προμηθέα – 1821" (για την οποία του απονεμήθηκε φέτος το βραβείο "Κάρολος Κουν"), παρουσιάζει ένα έργο βαθιά υπαρξιακό, στο οποίο ο συγγραφέας χρησιμοποιεί και πάλι πραγματικά ιστορικά πρόσωπα για να αναδείξει και να φωτίσει διαχρονικά προβλήματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο Χριστοφής έχει αναλάβει την σκηνοθεσία και παρουσιάζει το κείμενο του σε μορφή θεατρικού αναλογίου με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Αθανασόπουλο, Βερόνικα Αργέντζη, Γιάννη Λασπιά, Δημήτρη Μαύρο, Γιώργο Μπένο. Η μουσική είναι του συνθέτη Νίκου Ξανθούλη.

Περισσότερες πληροφορίες

Το αίνιγμα του χαμένου Θεού

  • Δραματοποιημένο αναλόγιο
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα βαθιά υπαρξιακό έργο που διαδραματίζεται τους τελευταίους μήνες της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην αφιλόξενη Βαβυλώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Theater Pick: Στη "Δίκη", ο Άρης Μπινιάρης "ηλεκτρίζει" τον Κάφκα

Ο σκηνοθέτης παρουσιάζει στο θέατρο Ark τη δική του εκδοχή για το βιβλίο όπου ένα φιλήσυχος πολίτης κατηγορείται για κάτι που δεν του αποκαλύπτουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/01/2026

"Αστόρια": Ένα μουσικοθεατρικό νοσταλγικό ταξίδι ξεκινά

Το έπος της ελληνικής ξενιτιάς ζωντανεύει στη μουσικοθεατρική παράσταση "Αστόρια", που έρχεται στο Θέατρο Παλλάς από τις 19 Μαρτίου, με ένα εκλεκτό επιτελείο καλλιτεχνών.

Ο Ακύλλας Καραζήσης και η "Έρημη χώρα" του Eliot

Ο Ακύλλας Καραζήσης παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής μια σκηνική σύνθεση πάνω στην "Έρημη χώρα" του T. S. Eliot, προσεγγίζοντας την ποίηση ως ζωντανή πράξη, ανασκαφή και σύγχρονο ακτιβισμό.

Ποια είναι η Φιλίππα Κουτούπα και γιατί αξίζει να τη γνωρίσουμε

Μας τράβηξε την προσοχή ως νέα, ταλαντούχα ηθοποιός: Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ "Evelyn, Evelyn", ενώ θα τη δούμε επίσης στη σειρά "Αθώοι" (MEGA), στην ταινία "Πάττυ" και στην κομεντί "TV LAND" (ERT).

7 θεατρικές επαναλήψεις στη σκηνή

Οι θεατρικές παραστάσεις που επιστρέφουν επί σκηνής από 22 έως 26 Ιανουαρίου.

Το "Tρίτο στεφάνι" μεταφέρεται σε νέα στέγη λόγω μεγάλης προσέλευσης

Μετά τα συνεχόμενα sold out, η παράσταση "Το τρίτο στεφάνι", σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, βασισμένη στο εμβληματικό έργο του Κώστα Ταχτσή, μεταφέρεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

Arthrosis: Ο δρόμος της αντίστασης και της απώλειας στη νέα σκηνική σύνθεση της Κατερίνας Ελοσίτου

Πρεμιέρα κάνει στο Studio Μαυρομιχάλη η νέα πρόταση της Κατερίνας Ελοσίτου, που μεταφέρει τον θεατή σε γνώριμα τοπία και οικείες διαδρομές.