"Αίνιγμα του Χαμένου Θεού": Η λογοτεχνία στο θέατρο

Το αίνιγμα του χαμένου Θεού

Στις αρχές του μήνα έκανε πρεμιέρα σε μορφή θεατρικού αναλογίου το κείμενο του Χριστόφορου Χριστοφή, "Αίνιγμα του Χαμένου Θεού" και τώρα ξανά παίζεται στις 22 Αυγούστου (ώρα 9 μ.μ.) στο θέατρο Δεξαμενής στο Κορωπί. Η υπόθεση διαδραματίζεται κατά την τελευταία περίοδο της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα και είναι το τρίτο στη σειρά ιστορικό του δράμα. Μετά τις δύο προηγούμενες παραστάσεις ("Ευριπίδης Μαινόμενος" και "Κάλεσμα του Προμηθέα – 1821" (για την οποία του απονεμήθηκε φέτος το βραβείο "Κάρολος Κουν"), παρουσιάζει ένα έργο βαθιά υπαρξιακό, στο οποίο ο συγγραφέας χρησιμοποιεί και πάλι πραγματικά ιστορικά πρόσωπα για να αναδείξει και να φωτίσει διαχρονικά προβλήματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο Χριστοφής έχει αναλάβει την σκηνοθεσία και παρουσιάζει το κείμενο του σε μορφή θεατρικού αναλογίου με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Αθανασόπουλο, Βερόνικα Αργέντζη, Γιάννη Λασπιά, Δημήτρη Μαύρο, Γιώργο Μπένο. Η μουσική είναι του συνθέτη Νίκου Ξανθούλη.

Περισσότερες πληροφορίες

Το αίνιγμα του χαμένου Θεού

  • Δραματοποιημένο αναλόγιο
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα βαθιά υπαρξιακό έργο που διαδραματίζεται τους τελευταίους μήνες της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην αφιλόξενη Βαβυλώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν": Μια αμείλικτη μάχη αντοχής στο Εν Αθήναις

Οι Δημήτρης Καρατζιάς και Μάνος Αντωνιάδης μεταφέρουν στη σκηνή του Εν Αθήναις, σε μια τολμηρή, πολυμελή παραγωγή, τη συγκλονιστική νουβέλα του Horace McCoy "Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν", αποκαλύπτοντας έναν κόσμο όπου η ανάγκη γίνεται θέαμα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δοκιμάζεται μέχρι εξάντλησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/12/2025

"Οιδίποδας" στη Στέγη: Η πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς συνεχίζεται με νέες ημερομηνίες

Ο "Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Αικ στη Στέγη συνεχίζει με επιπλέον παραστάσεις έως 1 Φεβρουαρίου 2026, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν εισιτήριο να ζήσουν αυτή την εκρηκτική παράσταση.

"Toxic": Η Νατάσα Παπαδάκη και ο Κώστας Φραγκολιάς σε ένα ψυχολογικό θρίλερ κεκλεισμένων των θυρών

Σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο, με τον κόσμο να καταρρέει έξω, η Νατάσα Παπαδάκη και ο Κώστας Φραγκολιάς ζωντανεύουν το ψυχολογικό θρίλερ του Γιώργου Αγγελίδη, όπου η οικειότητα μετατρέπεται σε επικίνδυνο παιχνίδι εξουσίας.

Η Γιασεμί Κηλαηδόνη ξανά συναντά την "Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα"

Οι προσωπικές εμπειρίες δένονται μοναδικά με τα ιστορικά γεγονότα και μυθιστορηματικοί ήρωες συντονίζονται με τα μικρά και μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν στη χώρα μας στην συγκινητική "Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα" που παίζεται για 3η χρονιά στο Μεταξουργείο.

Επιφανείς παρουσίες στην εκδήλωση του "Επίλογου 2025"

Πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού και των Τεχνών παρευρέθηκαν στην επίσημη παρουσίαση του "Επίλογου 2025", τιμώντας με την παρουσία τους μια εκδήλωση αφιερωμένη στη δημιουργία, την παράδοση και την προσφορά.

Έχουμε και στο χωριό μας ματινέ

Έχει μια αντισυμβατική ελευθερία η συνήθεια της θεατρικής και κινηματογραφικής matinée (μεσημεριανής παράστασης/προβολής) που αρχίζει να έχει εφαρμογή και στην Αθήνα.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 11 έως 17/12 και ξεχωρίζουν.