Ο "Γυάλινος κόσμος" ολοκληρώνει την περιοδεία του

Γυάλινος Κόσμος

Ο "Γυάλινος κόσμος" το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, αναπαριστά βιωματικά την ιστορία της οικογένειας του συγγραφέα στον αμερικανικό Νότο και περιγράφει την εύθραυστη ανάγκη της επικοινωνίας, αλλά και την ανάγκη των ανθρώπων να καταφεύγουν σε ψευδαισθήσεις, στην απομόνωση ή στην τέχνη, πλάθοντας έναν εύθραυστο κόσμο προκειμένου να αντέξουν τη σκληρή πραγματικότητα. Με νέα διανομή περιοδεύει η παράσταση που ξεκίνησε από το Εθνικό Θέατρο, αγαπήθηκε στο Αλκυονίς και αυτό το καλοκαίρι έφτασε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η Κάτια Δανδουλάκη ανέλαβε το ρόλο της μητέρας Αμάντα Γουίνγκφιλντ, πλάι στους Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνο Μπιμπή και Γιάννη Κουκουράκη. Οι τελευταίοι σταθμοί της περιοδείας του "Γυάλινου κόσμου" είναι την Κυριακή 28/8 στο Κηποθέατρο Παπάγου και στην Δευτέρα 29/8 στο Βεάκειο του Πειραιά. Προπώληση εισιτηρίων από το viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Γυάλινος κόσμος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Πρόκειται για ένα έργο του 1944 όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου. Πέντε είναι οι χαρακτήρες που το απαρτίζουν: ο Τομ, που θυμάται στιγμές της οικογενειακής του ζωής, όσο η πληκτική δουλειά του σε μια αποθήκη υποδηματοποιίας έχει συνθλίψει τα όνειρά του, η Λόρα, η αδερφή του, που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής βρίσκοντας καταφύγιο σε έναν μικρόκοσμο από γυάλινα ζωάκια, η Αμάντα, η μητέρα τους, που ελπίζει πως τα παιδιά της θα ζήσουν όπως η ίδια δεν κατάφερε ποτέ και ο Τζίμ, ένας επισκέπτης στον οποίο -μάταια- στηρίζουν όλες τις ελπίδες τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μετράμε "24 ώρες σ’ έναν κόσμο που δεν μας ανήκει", μαζί με τον Παντελή Φλατσούση

Με αφετηρία το κινηματογραφικό "Μίσος" του Ματιέ Κασοβίτς, ο ανήσυχος δημιουργός Παντελής Φλατσούσης παρουσιάζει μια σημαντική διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας και Γερμανίας στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (από 16/02).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
14/02/2026

"Superstar" της Ιωάννας Πορτόλου: Ο χορός στην αρένα της επιβίωσης

Η Ιωάννα Πορτόλου μιλά για το "Superstar" στο ΠΛΥΦΑ, για κύκλους αντοχής και κατάρρευσης, τα όρια της δημιουργίας, τη μουσική ως συνεκτικό ιστό και τη γεωγραφική μοναξιά της Ελλάδας στο διεθνές χορευτικό τοπίο σήμερα επίμονα.

Ποιο έργο του Θανάση Τριαρίδη παίζεται για τρίτη χρονιά στο Olvio;

Οι πραγματικότητες, οι αδικίες και οι γκρίζες ζώνες της κοινωνίας απασχολούν τον Θανάση Τριαρίδη στο "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου". Στο πλαίσιο της παράστασης, που συνεχίζει για 3η χρονιά, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον ανώτατο δικαστικό Χρήστο Ράμμο και τον ακτιβιστή και διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο.

Το ιστορικό music hall "Μέδουσα" ξανά ζει

Η Αθήνα ξαναβρίσκει το θρυλικό της σαββατόβραδο στη "Μέδουσα". Το ιστορικό music hall που ταυτίστηκε με τον Γιώργο Μαρίνο αναβιώνει και συνεχίζει να ξαναβάζει φωτιά στη διασκέδαση με νέους συντελεστές.

Παράσταση-αφιέρωμα στον ελληνισμό της Αυστραλίας της δεκαετίας του ‘60 στο Αγγέλων Βήμα

"Έφυγες με το Πατρίς": Ένα θεατρικό ταξίδι μνήμης στο Αγγέλων Βήμα σε σκηνοθεσία Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου με τους Γιάννης Ντάσιος, Λίλη Τέγου και Γιάννης Τσιώμου να πρωταγωνιστούν.

"Άσπρο Μαύρο": Τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα και έναρξη περιοδείας

Η σπαρακτική υπαρξιακή σύγκρουση πίστης και απόγνωσης του Cormac McCarthy ολοκληρώνει τον κύκλο της στο Θέατρο Επί Κολωνώ και ταξιδεύει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας ο Αντώνης Καφετζόπουλος, που συμπρωταγωνιστεί με τον Ζερόμ Καλούτα.

"Δημοκράτορες" του Γιάννη Αποσκίτη: Τελευταίες παραστάσεις

Μια μαύρη, γκροτέσκα κωμωδία για την εξουσία, την παράνοια και τα όρια της επιστήμης είναι το έργο του Γιάννη Αποσκίτη, που παίζεται για λίγο ακόμα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.