Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Περσεύς, Ταξίδι του νου

Όσοι έχετε τη διάθεση να συνδυάσετε τη βόλτα στους Αγίους Θεοδώρους με μια θεατρική εμπειρία, η θεατρική ομάδα "Ναύς" θα παρουσιάσει, το Σάββατο 20 Αυγούστου (ώρα 9 μ.μ.), την 55λεπτη παράσταση "Περσεύς, Ταξίδι του νου" στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τη συγγραφή των κειμένων και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ευγενία Σάλτα, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι Αλέξανδρος Δάλλας, Μαρισία Σπίνου, Αθηνά Μήλεση και Δημήτρης Μανώλης. ΄

Ο Περσέας είναι ο μυθικός ήρωας που έκοψε το κεφάλι της Μέδουσα, η οποία δεν ήταν πάντα ένα τέρας με φίδια αντί για μαλλιά, που πέτρωνε όποιον την κοιτούσε. Μετατράπηκε σε αυτό, αφού ο Ποσειδώνας την καταδίωξε και τη βίασε στο ναό της Αθηνάς. Η Αθηνά αρνήθηκε να τιμωρήσει τον Ποσειδώνα για την επίθεσή του και αντ' αυτού κατηγόρησε και τιμώρησε τη Μέδουσα για ένα έγκλημα που η ίδια ήταν το θύμα. Έτσι, λοιπόν, η Αθηνά μετέτρεψε τη Μέδουσα σε τέρας και ο Περσέα είναι ο άντρας, ο οποίος τη σκότωσε και στη συνέχεια χρησιμοποίησε το ισχυρό κεφάλι της ως όπλο.

Περσεύς, Ταξίδι του νου


Οι συντελεστές της παράστασης "διάβασαν" το μύθο του Περσέα ως "ένα ταξίδι αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης μέσω της ενηλικίωσης. Ο Περσέας κινεί γη και ουρανό προκειμένου να σώσει τη μητέρα του Δανάη. Η αποφασιστικότητα και η τόλμη του είναι τα κύρια όπλα του συνάμα με την εύνοια των θεών. Μέσα από αυτά τα εμπόδια ενηλικιώνεται και τελικά έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό, ο οποίος αποσυμβολίζεται μέσω της Μέδουσας. Πιο συγκεκριμένα, ο αποκεφαλισμός της διαστρεβλωμένης εικόνας του εαυτού όταν καταρρέει η ματαιοδοξία ευνοεί την λειτουργία του ταχέως νου και της αντίληψης να επέλθει στα ανώτερα νοητικά επίπεδα".

Οι χορογραφίες και η κινησιολογία της παράστασης είναι της Μαρισίας Σπίνου, οι μουσικές δημιουργίες του Γιώργου Λιβανού, η ενδυματολογία είναι συν δημιουργία των Μαρισίας Σπίνου και Αλέξανδρου Δάλλα και η κατασκευή μάσκας του Δημήτρη Φίλιου "4M STUDIO". Η 4η σκηνή του έργου "Περσεύς, Ταξίδι του νου" είναι εμπνευσμένη από το έργο "Τερατούργημα" του Γιώργου Μπλάνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τελευταίες παραστάσεις για "Τη Δημοπρασία"

Το μονόπρακτο "Η Δημοπρασία" του Σταύρου Τσιώλη συνεχίζει για λίγο ακόμα στη σκηνή με τον Αργύρη Μπακιρτζή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2026

Η "Φώκια" – Ο συγκινητικός μονόλογος ενός πατέρα

Ο Βλάσης Πασιούδης πρωταγωνιστεί σε ένα συγκινητικό, ονειρικό ταξίδι πατέρα και γιου, όπου η μνήμη και η ζωή συναντούν τη λύτρωση.

"Βροχή τα βέλη" με τον Στράτο Τζώρτζογλου: μια εξομολόγηση στη σκηνή

Μετά την επιτυχημένη περιοδεία του, το έργο "Βροχή τα βέλη" έρχεται στο Calderone Art Space, με τον Στράτο Τζώρτζογλου σε μια τρυφερή, ανθρώπινη εξομολόγηση για την αγάπη, τη ματαίωση και την ανάγκη για συγχώρεση.

"Αστόρια": Μια νέα, μεγάλη παραγωγή καταφθάνει στο Παλλάς

Μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάγνωση της νέας παραγωγής "Αστόρια", σε πρωτότυπο κείμενο Κωνσταντίνου Σαμαρά και σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου και τις ζωές των Ελλήνων μεταναστών.

Ολοκληρώνονται λίγο πριν το Πάσχα "Οι απόντες" του Βασίλη Κατσικονούρη

Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις, τέσσερις Παρασκευές Απο-Χαιρετισμών, στις 20, 27 Φεβρουαρίου και 6, 13 Μαρτίου 2026, στις 21:00, στο Θέατρο Σταθμός.

"Surriento – Ο Κόσμος Ξανά": Δεύτερη παράταση για το δυστοπικό έργο του Θανάση Τριαρίδη

Oι παραστάσεις του έργου "Surriento – Ο Κόσμος Ξανά" στο θέατρο Τεχνοχώρος Εργοτάξιον παρατείνονται. Το έργο σκηνοθετεί η Έφη Μεράβογλου και πρωταγωνιστούν η Ιωάννα Πηλιχού και ο Στέλιος Πετράκης.

Παρατείνονται οι παραστάσεις της "Αλεξάνδρειας" του Φωκά Ευαγγελινού στο Θέατρο Παλλάς

Μέσα από την ιστορία της Άννας, μιας γυναίκας που έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της, ξεδιπλώνεται η Αλεξάνδρεια των Ελλήνων της δεκαετίας του ’30.