''Το αίμα νερό γίνεται'' στην παράσταση της νεανικής ομάδας Genesis

Η ομάδα παροουσιάζει μια παράσταση για τα σύγχρονα προβλήματα και πώς τα βιώνει ένα ζευγάρι... βαμπίρ.

Το αίμα νερό γίνεται

Το αίμα γίνεται νερό τελικά; Ένα νέο ελληνικό θεατρικό έργο με την υπογραφή του Οδυσσέα Κριθαριώτη στο κείμενο και τη σκηνοθεσία κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου στον Πολυχώρο Αλεξάνδρεια και περιμένει να μας δώσει την απάντηση. Στο έργο που συνδυάζει μαύρη κωμωδία, ρομαντική κομεντί και θέατρο του παρολόγου "σατιρίζονται κωμικοτραγικές καταστάσεις και συμβάντα της εποχής μας", "πίσω από την τραγελαφική ιστορία των πρωταγωνιστών", όπως σημειώνει ο δημιουργός.

Το αίμα νερό γίνεται

Η ήδη ταραγμένη καθημερινότητα ενός ζευγαρίου βαμπίρ - του Κόμη Κορνήλιου και της Ελβίρας-, που προσπαθεί να επιβιώσει στην σύγχρονη κοινωνία (δύσκολο ακόμα και για την επιβίωση ακόμα και μιας φυσικής οντότητας), περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν θα χρειαστεί να έρθει σε επαφή με τον κόσμο μας. Παίζουν οι ηθοποιοί Μανώλης Μαμαλάκης, Ελένη Μυλωνά και Αποστολία Σωτηρίου.

 Η θεατρική ομάδα Genesis παρουσιάζει φέτος το "Αίμα νερό γίνεται". Ξεκίνησε την δραστηριότητα της από το 2014. Έχοντας αλλάξει πολλά από τα μέλη της συνεχίζει να κρατά την ίδια φιλοσοφία και αγάπη για το θέατρο, τον πολιτισμό και τους θεατές. Η παράσταση που κάνει την πρεμίερα της στο Κηποθέατρο Πολυχώρου Τέχνης Αλεξάνδρεια, αποτελεί τη συνέχεια της πορείας που χάραξε το έργο "Αλύτρωτες Ψυχές".

Περισσότερες πληροφορίες

Το αίμα νερό γίνεται

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Μια σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία που σατιρίζει τις κωμικοτραγικές καταστάσεις της καθημερινότητας με αφορμή τη σχέση ανάμεσα σε δύο βαμπίρ, τον Κόμη Κορνήλιους και την Ελβίρα. Ένα ασυνήθιστο ζευγάρι που έρχεται αντιμέτωπο με τις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής των media, της ανεξέλεγκτης κοινωνικοποίησης και του άμετρου πλουραλισμού. Ένας απρόσμενος χωρισμός θα τους φέρει σε επαφή με τον κόσμο των ανθρώπων.

Αλεξάνδρεια - Πολυχώρος Τέχνης

Σπάρτης 14, Πλ. Αμερικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Νέα ημερομηνία πρεμιέρας για το "Cleansed" του Δημήτρη Καραντζά

Το τολμηρό έργο του 20ού αιώνα παρουσιάζει ο Δημήτρης Καραντζάς από 4/12 με ιδανικό θίασο: Χρήστος Λούλης, Μαίρη Μηνά, Δημήτρης Καπουράνης, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Γιώργος Ζυγούρης, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Θανάσης Ραφτόπουλος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2025

Σύγχρονη ανάγνωση της "Ημερης του Ντοστογιέφσκι" από τον Γιάννη Νταλιάνη

Η "Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης" του Γιάννη Νταλιάνη αναδεικνύει, με σεβασμό στο σκοτεινό σύμπαν του Ντοστογιέφσκι, την κωμικοτραγική μοναξιά των ηρώων και τη διαχρονική ανθρώπινη ανάγκη για ουσιαστική συνύπαρξη.

Οι "Δανειστές" του Στρίντμπεργκ στο Θέατρο 2510

Ένα έργο-σπουδή στον έγγαμο βίο, στη φθορά και στα αδιέξοδα της συμβίωσης που οδηγούν τους ήρωες προς την αναπόφευκτη εξόντωσή τους.

"Ο Πουπουλένιος" σε 20 τελευταίες παραστάσεις

Last call για την παράσταση "Ο πουπουλένιος" με τους Νίκο Πουρσανίδη, Αργύρη Αγγέλου, Γεράσιμο Σκαφίδα, Δημήτρη Πιατά στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Πόσο χρόνο έχω;" ρωτάει ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος

Γνωστός και ως η φωνή του τηλεοπτικού Shopping Star, ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος συνεχίζει ακάθεκτος με νέες παραστάσεις του stand up comedy σόλο "Πόσο χρόνο έχω;".

Το "Kontakthof" της Πίνα Μπάους ξαναζωντανεύει στο Εθνικό Θέατρο με ελληνικό θίασο

Η αγάπη της Ελλάδας για την Πίνα Μπάους συναντά μια ιστορική στιγμή: το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται με το Pina Bausch Foundation για την αναβίωση του εμβληματικού "Kontakthof" και εγκαινιάζει έναν νέο δίαυλο διεθνούς καλλιτεχνικής ανταλλαγής.

18 ρόλοι. 1 ηθοποιός: Η Σοφία Καζαντζιάν για την ερμηνευτική πρόκληση της "Κατσαρίδας Κ."

Ως guest editor, η Σοφία Καζαντζιάν μάς εισάγει στον ανατρεπτικό κόσμο της "Κατσαρίδας Κ.", φωτίζοντας ένα ταξίδι ατέλειας, μεταμόρφωσης και ανθρώπινης αλήθειας εμπνευσμένη από το έργο του Κάφκα.