Συνάντηση πολιτισμών στο "HOLA" Flamenco Festival

Hola Flamenco Festival 2022
Από το 2017 μέχρι σήμερα, το "HOLA" Flamenco Festival στήνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική "αυλή" της πόλης. Αυτό το καλοκαίρι, το σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου, θα φιλοξενηθεί στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο) με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μουσική, χορό, εργαστήρια και πάρτι. Συγκεκριμένα, η Βαρκελωνέζα τραγουδίστρια Άλμπα Γκερέρο θα δώσει δύο ανοιχτά σεμινάρια τραγουδιού, το γκρουπ Al Aire Libre θα χορέψει φλαμένκο, ενώ η ορχήστρα αραβικής μουσικής Ferket Al Anwar, η χορωδία Ροδιά-Μάρθα Μαυροειδή, η Πολυφωνική χορωδία Ηπείρου Βαγγέλη Κώτση, ο Σταύρος Πρέσσης στη φλαμένκο κιθάρα και ο Γιάννης Παπαγιανούλης στα κρουστά θα συμπράξουν μεταφέροντας μια πανδαισία ήχων. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8.30 μ.μ., ενώ στις 7 μ.μ. προηγείται πάρτι με τις μουσικές της Γιώτας Κοτσέτα (Kosmos FM).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο σκηνοθέτης Παντελής Δεντάκης και δύο έργα που διερευνούν την ανθρώπινη ψυχή

Ο Παντελής Δεντάκης μας μιλά για δύο διαφορετικούς, αλλά βαθιά ανθρώπινους κόσμους: το "5ο Βήμα" του David Ireland, που ερευνά εθισμούς και σχέσεις εξάρτησης, και το "Intra Muros" του Alexis Misalik, που αναζητά την ελευθερία πίσω από τους τοίχους της φυλακής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
25/10/2025

Η "Πετριχώρα" του Χάρη Θώμου: Όταν ο θρύλος γίνεται βίωμα

Ο Χάρης Θώμου, δημιουργός της "Πετριχώρας", μας καλεί να δούμε το θέατρο ως γέφυρα- εκεί όπου συναντιούνται οι εποχές, οι άνθρωποι και οι πιο μύχιες όψεις του εαυτού μας. Μια παράσταση που γίνεται τελετουργία μνήμης και κάθαρσης.

"IRЯINA": Η ηρωίδα του Τσέχοφ αλλιώς, στο Τέχνης

Το Υπόγειο θα φιλοξενήσει το πρωτότυπο έργο με τις τρεις εκδοχές της Ιρίνας από τις "Τρεις αδερφές", σε σύλληψη-σκηνοθεσία Γιώτας Αργυροπούλου.

Τι είδαμε τελικά στο "Παρελθόν" του Ζιλιέν Γκοσλέν;

Μια συναρπαστική σκηνική σύνθεση ή ένα φλύαρο εγχείρημα; Είδαμε την εναρκτήρια παράσταση της σεζόν στη Στέγη Ωνάση και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Ο "Άνθρωπος του Θεού" δοκίμασε την πίστη μας

Παρακολουθήσαμε την παράσταση "Άνθρωπος του Θεού" του Ανδρέα Κεντζού, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά, που επιστρέφει για 2η χρονιά στο Θέατρο 104 για περιορισμένες παραστάσεις, και φέρνει επί σκηνής τη σύγκρουση πίστης, αμφιβολίας, λύτρωσης και εκδίκησης.

"Cleansed": Δείτε νέες φωτογραφίες και τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη παράσταση του Δημήτρη Καραντζά

Το έργο-σταθμός της Σάρα Κέιν έρχεται με ένα δυνατό καστ στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" κι εμείς ρίχνουμε νέα ματιά στον κόσμο του.

"Βότκα μολότοφ"... και ο Τσέχοφ ανατινάζεται στα γέλια

Η εκρηκτική κωμωδία "Βότκα μολότοφ" επιστρέφει για τρίτη χρονιά, από 25 Οκτωβρίου στο Θέατρο Φιλίπ. Μετά τα συνεχή sold out, η παράσταση σε παραγωγή της εταιρείας Μέθεξις υπόσχεται ξανά γέλιο, σάτιρα και τρυφερότητα.