Εθνικό Θέατρο: Ακρόαση για την Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών

Η ανανεωμένη Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Γιώργο Κουτλή αναζητά ηθοποιούς για την στελέχωση των δράσεων και των παραστάσεων που θα πραγματοποιήσει τη θεατρική σεζόν 2022-2023.

Γιώργος Κουτλής

Όπως μάθαμε πριν λίγες μέρες από τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Γιάννη Μόσχου στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του προγράμματος της πρώτης σκηνής της χώρας για το καλοκαίρι και τη νέα σεζόν 2022-2023, η Πειραματική Σκηνή, που θα ονομάζεται πλέον Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών, επιστρέφει και πάλι στη σκηνή "Κατίνα Παξινού" του Ρεξ. Η σκηνή, το πρόγραμμα της οποίας είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, θα παραδοθεί διαδοχικά σε τρεις καλλιτεχνικούς υπευθύνους: τον Γιώργο Κουτλή, την Κατερίνα Γιαννοπούλου (2023-24) και την Ελένη Ευθυμίου (2024-25). Για το 2022-2023 αναλαμβάνει ο Γιώργος Κουτλής που ξεκίνησε μόλις πριν 3 χρόνια τη σταδιοδρομία του από την ίδια σκηνή, υπογράφοντας την πρώτη του σκηνοθεσία ("Παίζοντας το θύμα”). Η ανανεωμένη Πειραματική Σκηνή ανακοίνωσε ακρόαση, καλώντας επαγγελματίες ηθοποιούς, ανεξαρτήτως φύλου, με ερμηνευτική ηλικία 20 έως 35 ετών για τις ανάγκες των δράσεων και των παραγωγών της για τη νέα σεζόν. Η ακρόαση θα γίνει από τις/τους σκηνοθέτριες/-ες: Μπρικένα Γκίστο, Μαριλένα Κατρανίδου, Μάριο Μπανούσι, Σωτήρη Ρουμελιώτη, Ορέστη Σταυρόπουλο και Γιώργο Κουτλή. 

Στην α’ φάση τα ζητούμενα είναι τα εξής: Ερμηνεία ενός σύγχρονου κειμένου επιλογής των υποψηφίων. Το κείμενο μπορεί να είναι απόσπασμα από θεατρικό ή λογοτεχνικό έργο. Ενδέχεται να ζητηθεί και η ερμηνεία ενός τραγουδιού επίσης επιλογής των υποψηφίων από το ελληνικό ή διεθνές ρεπερτόριο. 
Στην β΄φάση θα ζητηθεί η συμμετοχή σε αυτοσχεδιασμούς που θα δοθούν από τις/τους σκηνοθέτριες/-ες της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών.

Κατάθεση βιογραφικών

Τα βιογραφικά, τα οποία θα πρέπει να συνοδεύονται και δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) κατατίθενται ηλεκτρονικά από  την Παρασκευή 3 Ιουνίου έως και  την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 στο email cv@n-t.gr σημειώνοντας στο θέμα του email "ΑΚΡΟΑΣΗ-Πειραματική Σκηνή".
Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά. Στην ακρόαση θα κληθούν οι ηθοποιοί εκείνοι των οποίων το βιογραφικό θα γίνει δεκτό κατόπιν αξιολόγησης από τους σκηνοθέτες της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών.
Οι ειδοποιήσεις σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι στην ακρόαση και οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής της θα σταλούν το διάστημα μεταξύ 20 έως και 22 Ιουνίου 2022 από το Γραφείο Σκηνής. 
Σημειώστε ότι η α’ και β’ φάση της ακρόασης θα γίνει το διάστημα από τις 27 Ιουνίου 2022 έως τις 10 Ιουλίου 2022. 
Η  συλλογή και η επεξεργασία  των στοιχείων προσωπικών δεδομένων (από το βιογραφικό κατά την αίτηση) θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον για τη συγκεκριμένη διαδικασία της ακρόασης και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία άλλη επεξεργασία τους  μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων.

Στη φωτο εξωφύλλου ο Γιώργος Κουτλής.

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα νέο, θεαματικό μιούζικαλ για όλη την οικογένεια ζωντανεύει από 20 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: "Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα", σε κείμενο - στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική Στέφανου Κορκολή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/11/2025

Είδες τον βραβευμένο "Οιδίποδα Τύραννο" του Θανάση Σαράντου;

Το βλέμμα του "Οιδίποδα Τύραννου"-σκοτεινό, διψασμένο για αλήθεια, μα και παιδικά επίμονο απέναντι στο άγνωστο- συναντά τη σκηνοθετική ματιά του Θανάση Σαράντου, μια ματιά που διακρίνει πίσω από τον μύθο έναν σύγχρονο άνθρωπο παγιδευμένο στα ίδια διαχρονικά λάθη. Ενημερωθείτε για την προσφορά εισιτηρίων έως 30/11.

Αυτή είναι η "Οικογένεια Άνταμς" που έρχεται στο Βέμπο

Σολωμού, Μουτσινάς, Marseaux, Χοροζίδου, Σταθακόπουλος, Κακουριώτης πρωταγωνιστούν στην "Οικογένεια Άνταμς", σε σκηνοθεσία, απόδοση κειμένου και στίχων τις Θέμιδας Μαρσέλλου.

Η ηθοποιός Μαίρη Μηνά Πρωθιέρεια στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η παρουσία της Μαίρης Μηνά στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι μια κορυφαία τελετουργική στιγμή, αλλά και μια υπενθύμιση της δύναμης του θεάτρου, της τέχνης και της ανθρώπινης φλόγας που μας εμπνέει όλους.

Το γυναικείο βίωμα πρωταγωνιστεί στο Θέατρο Τέχνης

Εφτά παραστάσεις στις δύο σκηνές του ιστορικού θεάτρου φέρνουν στο επίκεντρο διαφορετικές πτυχές της γυναικείας εμπειρίας.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Αυτές είναι οι θεατρικές παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 27/11 έως 3/12 και ξεχωρίζουν.

"Με δύναμη από την Κηφισιά"-Ταξίδι στην ελευθερία με την καθοδήγηση της Γεωργίας Μαυραγάνη

Είκοσι χρόνια από το θάνατο του Δημήτρη Κεχαΐδη, αγαπήσαμε "Με δύναμη από την Κηφισιά" για την αμεσότητα, το χιούμορ και την ανθρώπινη αλήθεια του έργου, που μέσα από φόβους και ενοχές μιλά για ελευθερία. Θα το δούμε στο θέατρο Σταθμό, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη.