"Tango Legends": Η καρδιά του καλοκαιριού χτυπά σε ρυθμό τάνγκο

Τι πιο ατμοσφαιρικό από μια μουσικοχορευτική παράσταση τάνγκο δίπλα στη θάλασσα; Με το «Tango Legends», ένα σόου γεμάτο αισθησιασμό που μαγεύει τις αισθήσεις, καλωσορίζουμε το καλοκαίρι στο Faliro Summer Theater

Tango Legends

Καυτά και σαγηνευτικά μπαίνει το καλοκαίρι με το "Tango Legends"! Ποδαρικό στα events της σεζόν κάνει το πολυξιδεμένο μουσικοχορευτικό θέαμα εμπνευσμένο από τους μεγάλους θρύλους και την ιστορία του τάνγκο, του πιο ερωτικού χορού. Την Τετάρτη 1η Ιουνίου, στη σκηνή του Faliro Summer Theater ανεβαίνουν οι διάσημοι, βραβευμένοι Αργεντινοί χορευτές και χορογράφοι του τάνγκο Pablo Sosa και Mariela Maldonado, μαζί με τον καταξιωμένο θίασό τους που αποτελείται από έξι χορευτές (María Sol Menescardi, Matías Gabriel Casali, Daniela Fernanda Bravo, Lucas José Guevara, Juliana Arami Mansilla García, Franco Exaquiel Cocheret) και τρεις αξιόλογους μουσικούς (Cristian Asato-πιάνο, Ayalen Pais-μπαντονεόν, Javier Rodriguez-βιολί). Το ντουέτο Mariela Maldonado και Pablo Sosa έχει μεγάλη εμπειρία και τιμήθηκε το 2012 με τον τίτλο "Εξαιρετικές προσωπικότητες του πολιτισμού" για την πρόσφορα τους στον πολιτισμό της πατρίδας τους, ενώ το 2017 οι δύο χορευτές βραβεύτηκαν ως εμπνευστές και χορογράφοι του μεγάλου project "Tango για την ειρήνη" που έκανε περιοδεία σε όλη την Κίνα τις δύο περασμένες χρονιές. 

Tango Legends

Οι ίδιοι με κάθε ευκαιρία εκφράζουν την ορμή και το πάθος τους για την τέχνη τους λέγοντας: "Θέλουμε να κάνουμε όλο τον κόσμο να χορεύει! Κάθε στιγμή στη ζωή μας είναι κατάλληλη για να χορέψουμε ένα τάνγκο… Οτιδήποτε μας συμβαίνει, θλίψη, πόνος, έρωτας, χαρά, όλα μπορούν να γίνουν χορός". Στην παράσταση που θα δούμε, υπό τους ήχους της ζωντανής μουσικής, παρουσιάζουν τα καλυτέρα στιγμιότυπα της ιστορίας του χορού μέχρι και σήμερα, σε όλες του τις μορφές. Ξεδιπλώνουν την ιστορία της τέχνης που κατάφερε να ξεπεράσει τα πολιτισμικά όρια της Αργεντινής για να γίνει παγκόσμιο φαινόμενο και ανακηρύχθηκε ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας από την UNESCO το 2009.

Tango Legends



Tο τάνγκο έχει τον δικό του μύθο. Γεννήθηκε στις περιθωριακές συνοικίες του Μπουένος Άιρες, στα τέλη του 19ου αιώνα, όπου συνέρρευσαν χιλιάδες μετανάστες για ν’ αναζητήσουν την τύχη τους. Εκεί βρέθηκαν να ζουν σε άθλια καταλύματα, καταλήγοντας στα μπαρ και στα πορνεία. Από αυτήν τη μοναχική ζωή προέκυψε το τάνγκο. Στην αρχή, η κοινωνία της Αργεντινής το απέρριψε ως ανήθικο, όμως η συνέχεια αποδείχθηκε διαφορετική. Από το 1910, το τάνγκο άρχισε να διαμορφώνεται και ως βασική λαϊκή μουσική της Αργεντινής, δημιουργώντας έτσι την καθαυτό αστική του παράδοση. Τη δεκαετία του ’20, ξεκινώντας από το Παρίσι, κατέκτησε την Ευρώπη, με πρεσβευτή τον μοναδικό Κάρλος Γαρδέλ και στην πορεία με τον Άστορ Πιατσόλα, το δημιουργό του nuevo tango, ο οποίος έπλασε μια ονειρική σύμπλευση με την τζαζ κουλτούρα. Το τάνγκο, όσα στάδια κι αν έχει περάσει και με όσες κοινωνικές και πολιτισμικές εξελίξεις κι αν έχει συνδεθεί, έχει στον πυρήνα του την ένταση και το πάθος. Οι χορευτές βιώνουν στιγμές έκστασης, έντασης και αγωνίας, ακολουθώντας τους ρυθμούς της μουσικής που στον πυρήνα της κρύβει μια μελαγχολία.

Περισσότερες πληροφορίες

Tango Legends

  • Χορός
  • Διάρκεια: 100 '

Το παγκοσμίου φήμης αργεντίνικο συγκρότημα τάνγκο μάς παρασύρει σε μια βραδιά γεμάτη πάθος κι αισθησιασμό με 8 κορυφαίους χορευτές και 3 μουσικούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber