Ο Πέτερ Στάιν σκηνοθετεί τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου

Μια σημαντική καλλιτεχνική συνεργασία φέρνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον σπουδαίο Γερμανό σκηνοθέτη, που θα σκηνοθετήσει τη μολιερική κωμωδία, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πέτερ Στάιν Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Λευτέρης Γιοβανίδης

Αστείρευτη φαίνεται η επιθυμία του Λευτέρη Γιοβανίδη να βάλει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο επίκεντρο των θεατρικών εξελίξεων. Τελευταία και σημαντική απόδειξη, η είδηση της συνεργασίας του σπουδαίου Γερμανού σκηνοθέτη, Πέτερ Στάιν με τον πειραϊκό οργανισμό, όπου θα σκηνοθετήσει τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου. Στην παράσταση, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 19 Απριλίου 2023 στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ, τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αλσέστ θα αναλάβει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Πρόσφατα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΘΠ και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ταξίδεψαν στην Ιταλία, όπου επισκέφτηκαν τον σκηνοθέτη, προκειμένου να συζητήσουν για το επικείμενο εγχείρημα, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο σκηνογράφος Ferdinand Wögerbauer και μελετήθηκαν όλες οι τεχνικές προδιαγραφές της Κεντρικής Σκηνής του ΔΘΠ για την πραγματοποίηση της παράστασης. Ταυτόχρονα, ο κ. Γιοβανίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία του Θεάτρου ως ιστορικό μνημείο του Πειραιά.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗς ΤΟΥ ΔΘΠ.
Ο Λευτέρης Γιοβανίδης, ο σκηνοθέτης και ο σκηνογράφος της παράστασης μελετούν τη μακέτα της Κεντρικής Σκηνής του ΔΘΠ

Γεννημένος στο Βερολίνο το 1937, ο Πέτερ Στάιν αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της παγκόσμιας σκηνοθεσίας, δουλειές του οποίου έχουμε θαυμάσει και στην Ελλάδα. Τελευταία του επίσκεψη ήταν το 2010, όταν παρουσίασε τη δωδεκάωρη εκδοχή των "Δαιμονισμένων" του Ντοστογιέφσκι στο Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ θρυλική έχει μείνει και η "Μήδειά" του, που παίχτηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το 2005. Έχει σκηνοθετήσει κυρίως έργα του Σέξπιρ, της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας (ιστορική στιγμή αποτελεί η παρουσίαση στην Ελλάδα της εξάωρης και ρωσόφωνης εκδοχής της "Ορέστειας" που παρουσίασε στην Ελλάδα τη δεκαετία του '90) και όπερες.

Η παράσταση του "Μισανθρώπου" εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών του "έτους Μολιέρου", καθώς το 2022 συμπληρώθηκαν τετρακόσια χρόνια από τη γέννησή του. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Για τον Βαγγέλη Χαρισόπουλο το stand up comedy είναι έρωτας

Ο κωμικός Βαγγέλης Χαρισόπουλος, γνωστός και ως η φωνή του τηλεοπτικού "Shopping Star", συνεχίζει ακάθεκτος με την stand up comedy παράσταση "Πόσο χρόνο έχω;" και μας μιλάει σε μια άκρως χιουμοριστική συνέντευξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/11/2025

"Μια ζωή-Ο μονόλογος μιας μοδίστρας": Η Νένα Μεντή συνεχίζει να μαγεύει – Τα τελευταία εισιτήρια

Η παράσταση "Μια ζωή-Ο μονόλογος μιας μοδίστρας" με τη συγκλονιστική Νένα Μεντή συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στο Πτι Παλαί. Παρά την επανάληψη, τα τελευταία εισιτήρια έως 5 Απριλίου εξαντλούνται, επιβεβαιώνοντας τη δύναμη της.

"Κοιμωμένος Χαλεπάς, ο σαλός άγιος": Τρεις extra μεταμεσονύκτιες παραστάσεις

Για 4η χρονιά συνεχίζει ο "Κοιμωμένος Χαλεπάς, Ο σαλός άγιος", με τον Γιώργη Κοντοπόδη και μέσα στον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν τρείς μεταμεσονύκτιες παραστάσεις.

Χριστούγεννα με τον "Καρυοθραύστη" του Μπαλέτου της Όπερας της Βάρνας

Το ταξίδι στη Χώρα των Ζαχαρωτών, η λεπτότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι και η ποιότητα των ερμηνειών κάνουν τον "Καρυοθραύστη" ένα παραμύθι για όλες τις ηλικίες, που μπορείτε να το απολαύσετε από το Μπαλέτο της Όπερας της Βάρνας.

Νέες παραστάσεις για την "Καρυάτιδα!" του Γιώργου Καπουτζίδη στο Θέατρο Κάππα

Μια ανατρεπτική κωμωδία – που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά – αφιερωμένη στη μεγαλειώδη και ιστορική ικανότητα του πολύπαθου αυτού τόπου, να μπλέκει μόνιμα σε κωμικοτραγικές περιπέτειες.

Δύο έξυπνες κωμωδίες που σχολιάζουν την Ελλάδα

Δύο κωμωδίες made in Greece, από Γιώργο Καπουτζίδη και Ζήση Ρούμπου κοιτάζουν με χιούμορ την Ελλάδα και την ταυτότητά της.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με Μάριο Μπανούσι και τον Δεκέμβριο

Η παράσταση για την απώλεια και την ενηλικίωση "Taverna Miresia - Mario, Bella, Anastasia" κάνει ένα χειμωνιάτικο πέρασμα στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου "Φθινόπωρο - ΑΠΟΗΧΟΙ".