Ο Πέτερ Στάιν σκηνοθετεί τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου

Μια σημαντική καλλιτεχνική συνεργασία φέρνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον σπουδαίο Γερμανό σκηνοθέτη, που θα σκηνοθετήσει τη μολιερική κωμωδία, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πέτερ Στάιν Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Λευτέρης Γιοβανίδης

Αστείρευτη φαίνεται η επιθυμία του Λευτέρη Γιοβανίδη να βάλει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο επίκεντρο των θεατρικών εξελίξεων. Τελευταία και σημαντική απόδειξη, η είδηση της συνεργασίας του σπουδαίου Γερμανού σκηνοθέτη, Πέτερ Στάιν με τον πειραϊκό οργανισμό, όπου θα σκηνοθετήσει τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου. Στην παράσταση, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 19 Απριλίου 2023 στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ, τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αλσέστ θα αναλάβει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Πρόσφατα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΘΠ και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ταξίδεψαν στην Ιταλία, όπου επισκέφτηκαν τον σκηνοθέτη, προκειμένου να συζητήσουν για το επικείμενο εγχείρημα, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο σκηνογράφος Ferdinand Wögerbauer και μελετήθηκαν όλες οι τεχνικές προδιαγραφές της Κεντρικής Σκηνής του ΔΘΠ για την πραγματοποίηση της παράστασης. Ταυτόχρονα, ο κ. Γιοβανίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία του Θεάτρου ως ιστορικό μνημείο του Πειραιά.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗς ΤΟΥ ΔΘΠ.
Ο Λευτέρης Γιοβανίδης, ο σκηνοθέτης και ο σκηνογράφος της παράστασης μελετούν τη μακέτα της Κεντρικής Σκηνής του ΔΘΠ

Γεννημένος στο Βερολίνο το 1937, ο Πέτερ Στάιν αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της παγκόσμιας σκηνοθεσίας, δουλειές του οποίου έχουμε θαυμάσει και στην Ελλάδα. Τελευταία του επίσκεψη ήταν το 2010, όταν παρουσίασε τη δωδεκάωρη εκδοχή των "Δαιμονισμένων" του Ντοστογιέφσκι στο Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ θρυλική έχει μείνει και η "Μήδειά" του, που παίχτηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το 2005. Έχει σκηνοθετήσει κυρίως έργα του Σέξπιρ, της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας (ιστορική στιγμή αποτελεί η παρουσίαση στην Ελλάδα της εξάωρης και ρωσόφωνης εκδοχής της "Ορέστειας" που παρουσίασε στην Ελλάδα τη δεκαετία του '90) και όπερες.

Η παράσταση του "Μισανθρώπου" εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών του "έτους Μολιέρου", καθώς το 2022 συμπληρώθηκαν τετρακόσια χρόνια από τη γέννησή του. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber