Ο Πέτερ Στάιν σκηνοθετεί τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου

Μια σημαντική καλλιτεχνική συνεργασία φέρνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον σπουδαίο Γερμανό σκηνοθέτη, που θα σκηνοθετήσει τη μολιερική κωμωδία, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Πέτερ Στάιν Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Λευτέρης Γιοβανίδης

Αστείρευτη φαίνεται η επιθυμία του Λευτέρη Γιοβανίδη να βάλει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο επίκεντρο των θεατρικών εξελίξεων. Τελευταία και σημαντική απόδειξη, η είδηση της συνεργασίας του σπουδαίου Γερμανού σκηνοθέτη, Πέτερ Στάιν με τον πειραϊκό οργανισμό, όπου θα σκηνοθετήσει τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου. Στην παράσταση, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 19 Απριλίου 2023 στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ, τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αλσέστ θα αναλάβει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Πρόσφατα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΘΠ και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ταξίδεψαν στην Ιταλία, όπου επισκέφτηκαν τον σκηνοθέτη, προκειμένου να συζητήσουν για το επικείμενο εγχείρημα, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο σκηνογράφος Ferdinand Wögerbauer και μελετήθηκαν όλες οι τεχνικές προδιαγραφές της Κεντρικής Σκηνής του ΔΘΠ για την πραγματοποίηση της παράστασης. Ταυτόχρονα, ο κ. Γιοβανίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία του Θεάτρου ως ιστορικό μνημείο του Πειραιά.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗς ΤΟΥ ΔΘΠ.
Ο Λευτέρης Γιοβανίδης, ο σκηνοθέτης και ο σκηνογράφος της παράστασης μελετούν τη μακέτα της Κεντρικής Σκηνής του ΔΘΠ

Γεννημένος στο Βερολίνο το 1937, ο Πέτερ Στάιν αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της παγκόσμιας σκηνοθεσίας, δουλειές του οποίου έχουμε θαυμάσει και στην Ελλάδα. Τελευταία του επίσκεψη ήταν το 2010, όταν παρουσίασε τη δωδεκάωρη εκδοχή των "Δαιμονισμένων" του Ντοστογιέφσκι στο Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ θρυλική έχει μείνει και η "Μήδειά" του, που παίχτηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το 2005. Έχει σκηνοθετήσει κυρίως έργα του Σέξπιρ, της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας (ιστορική στιγμή αποτελεί η παρουσίαση στην Ελλάδα της εξάωρης και ρωσόφωνης εκδοχής της "Ορέστειας" που παρουσίασε στην Ελλάδα τη δεκαετία του '90) και όπερες.

Η παράσταση του "Μισανθρώπου" εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών του "έτους Μολιέρου", καθώς το 2022 συμπληρώθηκαν τετρακόσια χρόνια από τη γέννησή του. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ετοιμαστείτε για Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο Τρένο στο Ρουφ

Αν είστε φιλότεχνος μπορείτε να καλωσορίστε τη νέα χρονιά με γεύσεις και θέαμα! Το Τρένο στο Ρουφ σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν με ειδικό μενού, ζωντανή μουσική και καλλιτεχνικές εκπλήξεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/12/2025

"Locandiera" σε σκηνοθεσία Κακλέα και μουσική Παπαδημητρίου

Στο Θέατρο Τέχνης θα δούμε τη "Locandiera" του Γκολντόνι. Μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Κακλέα, μετατρέπεται σε μια τολμηρή επαναδιαπραγμάτευση που φέρνει το παρελθόν αντιμέτωπο με το παρόν.

Ιρλανδικό θέατρο: Τέσσερις παραστάσεις που αξίζει να δείτε

Η σύγχρονη ιρλανδική δραματουργία ζωντανεύει μέσα από τέσσερις ιστορίες γεμάτες ανθρωπιά, μοναξιά και σκοτεινό χιούμορ, αποδεικνύοντας τη δύναμη των Ιρλανδών να μιλούν στην καρδιά κάθε θεατή.

Ο Καρυοθραύστης των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο Ολύμπια με μια νέα, μαγευτική παραγωγή

Το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι επιστρέφει με φρέσκια ματιά, εντυπωσιακό θέαμα και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Ο Ίψεν σήμερα: Viral, επίκαιρος και ανατρεπτικός

Τέσσερα έργα του Νορβηγού συγγραφέα ανεβαίνουν αυτή τη σεζόν, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική τους αξία και την ανοιχτή σχέση με το σύγχρονο κοινό.

Γιορτινές έξοδοι με ρυθμό: μιούζικαλ και μουσικοθεατρικές παραστάσεις

Τα φώτα ανάβουν, οι μελωδίες γεμίζουν τις σκηνές και η πόλη μπαίνει σε γιορτινό ρυθμό. Αυτές τις γιορτές, μιούζικαλ και μουσικοθεατρικές παραστάσεις μάς προσκαλούν να γελάσουμε, να συγκινηθούμε και να μοιραστούμε τη μαγεία του θεάτρου.

"Ιβάνοφ" από τον Γιάννη Χουβαρδά-Νέες φωτογραφίες από την πρόβα της παράστασης

Ο Γιάννης Χουβαρδάς επιστρέφει στον Τσέχοφ με τον "Ιβάνοφ!" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τον Αργύρη Ξάφη στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ζωντανή μουσική του Blaine L. Reininger (Tuxedo Moon).