Οι "Συμπέθεροι από τα Τίρανα" κάνουν πρεμιέρα στο Faliro Summer Theater

Συμπέθεροι από τα Τίρανα, Κωνσταντινίδου, Καζάκας

Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας πιάνουν το παλμό της κοινωνίας και τον αποτυπώνουν στα έργα τους με ίσες δόσεις ρεαλισμού και χιούμορ. Είναι αμέτρητες οι επιτυχίες τους. Στο θέατρο, κέρδισαν το κοινό με έργα που είναι καθρέφτες της κοινωνίας όπως το "Μπαµπάδες µε ρούµι", το "Βίρα τις άγκυρες", "Αττική οδός" ( "Θεατρικό Βραβείο Κοινού" του περιοδικού "Αθηνοράματος", στην κατηγορία "Καλύτερο Νεοελληνικό Έργο", 2010), ο "Έβρος απέναντι" (θεατρικό βραβείο "Κάρολος Κουν", 2002, στην κατηγορία "Δραματουργίας Ελληνικού Έργου"), τα "Μωρά τα φέρνει ο πελαργός", το  "Φούστα Μπλούζα", οι "Συμπέθεροι από τα Τίρανα". Το ίδιο συμβαίνει και στην τηλεόραση, εκτός από τις "Τρεις Χάριτες", τους ακολουθεί η επιτυχία του "∆ις Εξαµαρτείν" και από φέτος των τηλεοπτικών "Συμπέθερων από τα Τίρανα". Ο ενθουσιασμός του κοινού για την έξυπνη κωμωδία του 2008, σχόλιο για την ξενοφοβία, το νεοπλουτίστικο κιτσαριό και την ηθική μας υπνηλία, δεν έχει ξεθυμάνει. Στην τηλεοπτική μεταφορά των "Συμπέθερων από τα Τίρανα" στο Mega, το επιτυχημένο καστ σε συνδυασμό με την πλοκή, τις extravagant εμφανίσεις και την ντοπιολαλιά των ηρώων έκαναν τους φαν να μην ξεκολλάνε από τους τηλεοπτικούς δέκτες τον χειμώνα. Το ευχάριστο είναι πώς κάποιοι από τους ηθοποιούς της τηλεοπτικής σειράς θα συμμετέχουν και στη θεατρική παράσταση των "Συμπέθερων από τα Τίρανα" που ετοιμάζεται κάνει πρεμιέρα, στις 28 Ιουνίου, στο απολύτως καλοκαιρό Faliro Summer Theater και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα.
 

Ελισαάβετ Κωνσταντινίδου, Συμπέθεροι από τα Τίρανα
Η Ελισάβετ Κωνταντινίδου-Πένυ στην τηλεοπτική σειρά του Mega "Συμπέθεροι από τα Τίρανα"

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, ο Βασίλης Κούκουρας, η Σοφία Παυλίδου, ο Κώστας Καζάκας, η Νατάσα Κοτσοβού, η Χριστίνα Πετρολέκα, ο Ντανιέλ Νούρκα και ο Πάνος Σταθακόπουλος θα σας κάνουν να γελάσετε αλλά και θα προβληματιστείτε, καθώς το έργο σκιαγραφεί τα συμπτώματα της ελληνικής παθογένειας από τα οποία πασχίζουμε να απαλλαγούμε. Στο έργο, η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι το οποίο ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν να είναι λυμένα ζώντας στο περιβάλλον της νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρό τους είναι ένα: να δουν την μοναχοκόρη τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό! Σχεδόν δίπλα από το σπίτι τους μένει η Πωλίνα, η αδερφή της Πένης και ο άντρας της, ο Βασίλης, σε αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Λίγες ημέρες πριν από το
Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή, τον Άλφερντ, τον οποίο γνώρισε στο Λονδίνο. Οι γονείς της Λίζας αλλά και οι θείοι της ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν τον όμορφο και ευγενικό νεαρό. Γρήγορα, όμως, θα πέσουν από τα σύννεφα όταν θα μάθουν ότι ο Άλφερντ δεν είναι Άγγλος, αλλά Αλβανός!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.