"Χορευτές" στο Θέατρο Τόπος Αλλού

DISTORTION

Η Αλίκη Καζούρη, μια εκ των τριών ιδρυτών της Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης "Χορευτές", που προσμετράς πολυάριθμες χορευτικές παραστάσεις στο ενεργητικό της από το 1993, παρουσιάζει στο Θέατρο Τόπος Αλλού τη χορογραφία της "Distortion" (3-11 Μαΐου, εκτός από 9/5). Το χοροθεατρικό έργο έχει ως στόχο "να ακολουθήσει ένα δρόμο που αλλάζει ασταμάτητα κατεύθυνση, επιχειρώντας να φτάσει σε έναν προορισμό που ολοένα και απομακρύνεται, ακολουθώντας μια ύπαρξη που αδιάκοπα αλλοιώνεται, ένα συνεχές, αποτελούμενο από στιγμιαίες παραμορφώσεις". Η σύλληψη - μουσική σύνθεση είναι του Στάθη Ιωάννου, η δραματουργική επεξεργασία – Video του Μάκη Φάρου, τα κείμενα του Θάνου Πρίτσα, τα σκηνικά – κοστούμια της Ευδοκίας Βεροπούλου και οι φωτισμοί του Τάσου Παλαιορούτα. Χορεύουν: Ειρήνη Γεωργίου, Νίκος Καλύβας, Λουκία Κονιδάρη, Χαρά Κότσαλη, Γιάννης Οικονομίδης, Ηλιάνα Παρασκευοπούλου, Ράνια Φόβου.

DISTORTION

Λίγα λόγια για την Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης "ΧΟΡΕΥΤΕΣ"

Η Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης "Χορευτές" ιδρύθηκε  τον  Ιούλιο  του  1993  από  την  Μαρία Ανθυμίδου, την Αλίκη Καζούρη και τον Μιχάλη Ναλμπάντη, στην Αθήνα, μετά από πολύχρονη συνεργασία. Η ομάδα είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία, που επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού από το έτος της ίδρυσής της ως και το 2008, καθώς και το 2021, έχει επιχορηγηθεί με πέντε ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει ολοκληρώσει πολλές συμπαραγωγές, όπως με το Δήμο Ροδίων, το Ίδρυμα Αβέρωφ, την ομάδα Αμφίδρομο στη Λευκωσία, το BIOS κ.α. Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει παρουσιάσει 35 παραγωγές και έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 500 παραστάσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Λατινική Αμερική. Οι "Χορευτές" έχουν συνεργαστεί με ένα πολύ μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων χορευτών, μουσικών και εικαστικών, με διεθνείς χορογράφους, όπως ο James Lepore, o Enzo Cosimi, o Vicente Saez, o Jeremy Nelson και ο Kurt Koegel. Έχουν διοργανώσει δυο multimedia φεστιβάλ στην Αθήνα, σεμινάρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και διαλέξεις σε συνεργασία με Ελληνικά και Διεθνή Πανεπιστήμια. Στόχος της ομάδας είναι να δίνει το "παρών” στην ελληνική χορευτική ζωή, με ένα σχήμα που συνεχώς προσκαλεί κοντά του νέους.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Με 'Εμιγκρέδες' ανοίγει το Θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης υπογράφει τους 'Εμιγκρέδες', εγκαινιάζοντας το νέο θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια και της Άννας Μενενάκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/02/2026

Αντωνίου, Μοσχόπουλος, Φώτη μας μιλούν: Σώματα, μνήμη και κοινές εμπειρίες στο Onassis Dance Festival 2026

Στο Onassis Dance Festival 2026, Έλληνες και Κύπρια χορογράφοι μιλούν για σώματα που θυμούνται, συγγένειες χωρίς αίμα και χορογραφίες που ξεφεύγουν από το προσωπικό. Διαβάστε όσα μας είπαν.

"Καρέκλες": Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση

Τη δική τους σκηνική ανάγνωση στις "Καρέκλες" του Ιονέσκου παρουσιάζουν ο Πάνος Παπαδόπουλος και η Μαρία Διακοπαναγιώτου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση που μόλις ξεκίνησε.

Αποκλειστικό: Η σκοτεινή πλευρά του έρωτα στο Θέατρο Πρόβα

Οι "Εραστές της Βιόρν" φέρνουν τη Μαργκερίτ Ντιράς στο Θέατρο Πρόβα με τους Μαίρη Ραζή, Σωτήρη Τσόγκα, Δημήτρη Παπανικολάου.

"Αρωμα γυναίκας": Λίγες, τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Βρετάνια

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων του "Αρώματος γυναίκας", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη. Μια παράσταση που κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού και άφησε έντονο αποτύπωμα στη φετινή θεατρική σεζόν.

Νέος κύκλος παραστάσεων για τον "Αμερικάνικο Βούβαλο" σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου

Πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Νινιός, ενώ δίπλα του οι Αντώνης Κρόμπας και Σταύρος Τσουμάνης συγκροτούν ένα εκρηκτικό τρίγωνο σχέσεων και φόβου.

Τα χορευτικά ραντεβού του Φεβρουαρίου

Ο Φεβρουάριος στην Αθήνα γεμίζει χορό και σωματική έκφραση: από ιδιαίτερες παραστάσεις σύγχρονου, ερευνητικού χορού έως φλαμένκο, μας καλούν να θαυμάσουμε την κίνηση και να νιώσουμε έντονα συναισθήματα.