"Χορευτές" στο Θέατρο Τόπος Αλλού

DISTORTION

Η Αλίκη Καζούρη, μια εκ των τριών ιδρυτών της Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης "Χορευτές", που προσμετράς πολυάριθμες χορευτικές παραστάσεις στο ενεργητικό της από το 1993, παρουσιάζει στο Θέατρο Τόπος Αλλού τη χορογραφία της "Distortion" (3-11 Μαΐου, εκτός από 9/5). Το χοροθεατρικό έργο έχει ως στόχο "να ακολουθήσει ένα δρόμο που αλλάζει ασταμάτητα κατεύθυνση, επιχειρώντας να φτάσει σε έναν προορισμό που ολοένα και απομακρύνεται, ακολουθώντας μια ύπαρξη που αδιάκοπα αλλοιώνεται, ένα συνεχές, αποτελούμενο από στιγμιαίες παραμορφώσεις". Η σύλληψη - μουσική σύνθεση είναι του Στάθη Ιωάννου, η δραματουργική επεξεργασία – Video του Μάκη Φάρου, τα κείμενα του Θάνου Πρίτσα, τα σκηνικά – κοστούμια της Ευδοκίας Βεροπούλου και οι φωτισμοί του Τάσου Παλαιορούτα. Χορεύουν: Ειρήνη Γεωργίου, Νίκος Καλύβας, Λουκία Κονιδάρη, Χαρά Κότσαλη, Γιάννης Οικονομίδης, Ηλιάνα Παρασκευοπούλου, Ράνια Φόβου.

DISTORTION

Λίγα λόγια για την Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης "ΧΟΡΕΥΤΕΣ"

Η Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης "Χορευτές" ιδρύθηκε  τον  Ιούλιο  του  1993  από  την  Μαρία Ανθυμίδου, την Αλίκη Καζούρη και τον Μιχάλη Ναλμπάντη, στην Αθήνα, μετά από πολύχρονη συνεργασία. Η ομάδα είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία, που επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού από το έτος της ίδρυσής της ως και το 2008, καθώς και το 2021, έχει επιχορηγηθεί με πέντε ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει ολοκληρώσει πολλές συμπαραγωγές, όπως με το Δήμο Ροδίων, το Ίδρυμα Αβέρωφ, την ομάδα Αμφίδρομο στη Λευκωσία, το BIOS κ.α. Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει παρουσιάσει 35 παραγωγές και έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 500 παραστάσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Λατινική Αμερική. Οι "Χορευτές" έχουν συνεργαστεί με ένα πολύ μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων χορευτών, μουσικών και εικαστικών, με διεθνείς χορογράφους, όπως ο James Lepore, o Enzo Cosimi, o Vicente Saez, o Jeremy Nelson και ο Kurt Koegel. Έχουν διοργανώσει δυο multimedia φεστιβάλ στην Αθήνα, σεμινάρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και διαλέξεις σε συνεργασία με Ελληνικά και Διεθνή Πανεπιστήμια. Στόχος της ομάδας είναι να δίνει το "παρών” στην ελληνική χορευτική ζωή, με ένα σχήμα που συνεχώς προσκαλεί κοντά του νέους.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η πλεξούδα": Το παγκόσμιο best seller για πρώτη φορά στο θέατρο

"Η πλεξούδα", θεατρική μεταφορά του παγκόσμιου best seller της Λετισιά Κολομπανί, ένας ύμνος στο θάρρος και τη δύναμη των γυναικών ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας, σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού στο Μεταξουργείο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/01/2026

"Κίτρινο Φεγγάρι": Το έργο που μιλά για την ψυχική υγεία των νέων κάνει θεατρική πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου

Δύο έφηβοι στο χείλος του γκρεμού. Ένας φόνος που θα αλλάξει τα πάντα. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στα Χάιλαντς της Σκωτίας.

"Πόσα τσιγάρα έχω καπνίσει από τότε που έφυγες": Μια παράσταση για το ghosting

Ο μονόλογος της Μαργαρίτας Παπαγιάννη για το το ghosting, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη, έρχεται τον Φεβρουάριο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

"Η Δύναμη της συνήθειας" vol.2 : Μια σκοτεινή κωμωδία για το τέλος του πολιτισμού

Ο Γιάννος Περλέγκας και οι "κι όμΩς κινείται" ζωντανεύουν το τσίρκο του Τόμας Μπέρνχαρντ στη σκηνή του θεάτρου Ροές.

Ποια παράσταση θα δούμε σύντομα στην Αγγλικανική Εκκλησία

Ο Νικόλας Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει τον αναστοχαστικό "Ηλίθιο" στο χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου, από 5 Φεβρουαρίου.

"Ακρωτήρι" με τη Μαρία Ναυπλιώτου: Τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα

Η παράσταση "Ακρωτήρι" χειροκροτήθηκε από χιλιάδες θεατές στο Θέατρο Ιλίσια και από τις 23 Ιανουαρίου θα παίζεται στο Radio City της Θεσσαλονίκης.

Μια συνέντευξη σε κίνηση: Η Τατιάνα Λύγαρη και το Τρένο το Ρουφ που δεν σταματά ποτέ

Με αφορμή μια συνέντευξη–κατάθεση ψυχής, η δημιουργός του Τρένου στο Ρουφ Τατιάνα Λύγαρη, αφηγείται ένα ταξίδι τριών δεκαετιών πάνω σε σκουριασμένες ράγες, όπου η τέχνη, η επιμονή και η μνήμη μεταμορφώνουν βαγόνια σε ζωντανό πολιτισμό.