Updated | "Η σιωπηλή λίμνη" της Ελένης Σκότη μετρά αντίστροφα τον Απρίλιο στο Επί Κολωνώ

Η επιτυχημένη παράσταση της ομάδας Νάμα με την Παναγιώτα Βλαντή και τον Θανάση Κουρλαμπά κατεβάζει αυλαία στα τέλη Μαρτίου.

Η σιωπηλή λίμνη

Update: Παράταση παραστάσεων μέχρι 17/4.

Για λίγες ακόμα παραστάσεις μέχρι τα τέλη Μαρτίου συνεχίζει στο θέατρο Επί Κολωνώ η "Σιωπηλή λίμνη" από την ομάδα Νάμα σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη και καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Χατζηνικολάου. Η παράσταση του βραβευμένου έργου του Ισπανού συγγραφέα Νταβίντ Ντεσόλα, που παρουσιάζεται σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, θα παίζεται στην Αθήνα μέχρι και τις 17 Απριλίου με ένα τριήμερο διάλειμμα στις 18, 19 και 20 Μαρτίου που θα παιχτεί στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης.

Η Ελένη Σκότη επέλεξε το έργο του Ισπανού Νταβίντ Ντεσόλα, ένα υπαρξιακό δράμα με αποχρώσεις ψυχολογικού θρίλερ, που τη βοηθάει να δουλέψει το θέατρο που ξέρει καλά, δηλαδή κείμενα που βασίζονται στις σχέσεις και φωτίζουν τον πολύπλοκο εσωτερικό ψυχισμό των προσώπων, όπως διαβάζουμε στην κριτική του "α”.

Σιωπηλή λίμνη
Γιώργος Χατζηνικολάου / Μαρία Αναματερού

Η Παναγιώτα Βλαντή, ο Θανάσης Κουρλαμπάς και ο Χάρης Τσιτσάκης πρωταγωνιστούν στο πολυβραβευμένο έργο που αφορά τη διαχείριση του τραύματος που κουβαλάει κάθε άνθρωπος και την προσπάθειά του να σταθεί απέναντί του, δημιουργώντας μια επίπλαστη πραγματικότητα. Ο Όσκαρ, ένας καθηγητής που δεν διδάσκει πια εξαιτίας ενός τραυματικού περιστατικού, δέχεται μετά από παρότρυνση ενός αγαπημένου του δασκάλου να αναλάβει τη μελέτη ενός μαθητή. Το επίσης τραυματικό παρελθόν της μητέρας του παιδιού, της Ιρένε, μιας παράξενης και γοητευτικής γυναίκας, θα τους φέρει κοντά.

Σιωπηλή λίμνη
Γιώργος Χατζηνικολάου / Μαρία Αναματερού

Στο σημείωμά της για την παράσταση η Ελένη Σκότη αφήνει να φανεί η αισιοδοξία που κρύβει στα βάθη του το έργο περνώντας από το δρόμο του τραύματος: "Μια γυναίκα. Ένας άνδρας. Έχουν υποστεί κι οι δύο ένα προσωπικό τραύμα στη ζωή τους. Ο πόνος τους αβάσταχτος κι ο καθένας με τον τρόπο του έχει πλάσει ένα ψέμα για την πραγματικότητα, μια φανταστική εικόνα για ν’ αντέξει. Όμως η οδυνηρή αλήθεια συνεχίζει να υπάρχει. Κρύβεται μέσα στη σιωπή που τους φέρνει κοντά. Η συνάντηση μεταξύ τους είναι ένα τρυφερό ταξίδι. Ένα ταξίδι που θα τους αποκαλύψει την δύναμη της αγάπης, μια δύναμη που μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και τα πιο δύσκολα που φέρνει η ζωή".
 

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Η σιωπηλή λίμνη

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Το τραυματικό παρελθόν ενός καθηγητή και της μητέρας ενός μαθητή του τους φέρνει κοντά, στο βραβευμένο έργο που ισορροπεί ανάμεσα στο ψυχολογικό θρίλερ και το υπαρξιακό δράμα.

Επί Κολωνώ

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.

34 θεατρικές παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα μετά το Πάσχα

Ο Μάιος έρχεται με δώρα και μάλιστα θεατρικά. Συγκεντρώσαμε τις πρεμιέρες που έρχονται και οι επιλογές είναι πολλές. Στο κλείσιμο μιας σεζόν με πολλές sold out παραγωγές, φροντίστε να κλείσετε άμεσα τα εισιτήριά σας, αλλά και ένα UberTaxi μέσω της υπηρεσίας προκράτησης Uber Reserve, ώστε να παραμείνετε πιστοί στο ραντεβού σας με την 6η τέχνη.