Κουκλοθεατρική προσέγγιση του Βασιλιά Ληρ

Το έπος του Βασιλιά Ληρ και των τριών θυγατέρων

Η δραστήρια Ιρίνα Μπόικο, γνωστή για τις κουκλοθεατρικές παραστάσεις για παιδιά και βρέφη και τα εργαστήρια θεάτρου κούκλας που φέρνουν τους συμμετέχοντες σε επαφή με την υπέροχη τέχνη της ζωγραφικής με άμμο, παρουσιάζει με την ομάδα της White Puppet Theatre by Irina Boiko "Το έπος του Βασιλιά Ληρ και των τριών θυγατέρων". Ένας ντράμερ και ένας κουκλοπαίχτης αφηγούνται την ιστορία του Βασιλιά Ληρ, του ανθρώπου που παγιδεύεται στα πλοκάμια της εξουσίας και καταστρέφεται. Είναι ένα αλληγορικό παραμύθι με μεγάλες αλήθειες για τη ζωή. Η παράσταση "βασισμένη στο παραδοσιακό αγγλικό παραμύθι, είναι μια ιστορία για τη ζωή και τον θάνατο, την αγάπη και την προδοσία, τη ζήλια και τη ματαιοδοξία". Η μουσική είναι του Νίκου Χριστόπουλου, η κατασκευή σκηνικών του Σπύρου Παπαδάκη και ο χειρισμός φώτων της Ελένης Γρίβα. Ερμηνεύουν: Νίκος Χριστόπουλος, Ιρίνα Μπόικο. Η παράσταση θα ανέβει για μία φορά και μόνο για ενήλικο κοινό, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στο Olvio.

Περισσότερες πληροφορίες

Το έπος του Βασιλιά Ληρ και των τριών θυγατέρων του

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 60 '

Η γνωστή κουκλοπαίκτρια συμπράττει με τον ντράμερ Νίκο Χριστόπουλο στην αφήγηση της κλασικής σαιξπηρικής ιστορίας, σε μια παράσταση για ενηλίκους.

Olvio

Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Lemon", η ιστορία του πιανίστα που δεν κατέβηκε ποτέ από το καράβι στο οποίο γεννήθηκε

Το site-adaptive θέατρο, μετά από 8 χρόνια ταξιδιών, επιστρέφει στο ΠΛΥΦΑ για 8 + 1 παραστάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/01/2026

Η Μαρία Τζομπανάκη επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι ως "Φλαντρώ", σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη

Ένα πρωτοποριακό έργο του Παντελή Χορν, που αποκαλύπτει τα αδιέξοδα μιας κοινωνίας, κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Αλάμπρα στις 16 Ιανουαρίου.

Παράταση για άλλες 4 Παρασκευές για το "Nina Simone – 4 οκτάβες Ελευθερίας"

Στο ανακαινισμένο Arroyo συνεχίζει για τις επιπλέον ημερομηνίες 9,16, 23 & 30 Ιανουαρίου η performance, με ερμηνεύτριες τις Idra Kayne και Σάσα Παπαλάμπρου.

Το "Σλάντεκ" επιστρέφει για να μας θυμίσει ότι ο φασισμός δεν ανήκει στο παρελθόν

Το πολιτικό δράμα του Έντεν φον Χόρβατ ανεβαίνει στο ΠΛΥΦΑ για οκτώ μόνο παραστάσεις.

Last call για το "Πριν ο άνεμος ξεχάσει το όνομά μου"

Στον Πίσω Χώρο του Θεάτρου Κάτω Από Τη Γέφυρα παίζεται με last call στις αρχές Φλεβάρη το βαθιά ανθρώπινο έργο του ισπανόφωνου θεάτρου, σε σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη.

Το ελληνικό stand up comedy στα καλύτερά του

Από ολοκαίνουργια σόλο και double bill μέχρι παραστάσεις-σταθερές αξίες που εδώ και χρόνια γεμίζουν τις αίθουσες, το stand up comedy βρίσκεται σε φόρμα. Διάλεξε συνεπιβάτη, μοιράσου ένα UberTaxi και με την επιλογή του Split fare μπορείς να μοιράσεις το κόστος της διαδρομής χωρίς άγχος.

Μια "Τελετουργία" στο Εθνικό Θέατρο

Διεπιστημονικοί και διακαλλιτεχνικοί διάλογοι με κέντρο τη Γλώσσα του μήνα στον "Προθάλαμο Δ".