Παράταση παραστάσεων στη Θεατρική Σκηνή

Ο Αντώνης Αντωνίου συνεχίζει τις παραστάσεις της ανθεκτικής στο χρόνο "Ευαίσθητης ισορροπίας" του Έντουαρντ Άλμπι στη Θεατρική Σκηνή.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Κόντρα σε όλες της δυσκολίες που επιβάλλει η εποχή, ο Αντώνης Αντωνίου κρατά αναμένει τη φλόγα για το θέατρο ανεβάζοντας παραστάσεις στην καρδιά της Κυψέλης. Με αιχμή την Ιστορία και την πολιτική να τον απασχολεί και να ορίζει την επιλογή των έργων συνεχίζει να παρουσιάζει στη Θεατρική Σκηνή ένα έργο πολυπαιγμένο διεθνώς, ανθεκτικό στο χρόνο, πάντα ελκυστικό και αλληγορικό. Πρόκειται για την βραβευμένη με Πούλιτζερ "Ευαίσθητη ισορροπία" του Έντουαρντ Άλμπι, ένα οικογενειακό δράμα που καθρεφτίζει την αστική τάξη και κατ' επέκταση την κοινωνία. Η οικογένεια αποκαθηλώνεται καθώς η εγωπάθεια και ο ατομισμός επικρατούν όχι μόνο στις σχέσεις φίλων αλλά ακόμη και μεταξύ αδελφών, συζύγων, γονιού-παιδιού. 

Ο σπουδαίος δραματουργός του μεταπολεμικού αμερικανικού θεάτρου, Έντουαρντ Άλμπι, δημιουργός ενός από τα πιο δημοφιλή στο αμερικανικό - αλλά και το ελληνικό - κοινό έργου "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;", λατρεύει να αποκαλύπτει ωμά την αλήθεια, την κατάπτωση αξιών και θεσμών στα έργα του επηρεασμένος από τον ψυχογραφικό ρεαλισμό και την κοινωνική και οικογενειακή κριτική του Ίψεν και του Στρίντμπεργκ. Θα το διαπιστώσετε στην "Ευαίσθητη ισορροπία" που θα συνεχίσει να παίζεται μέχρι τέλος Μαρτίου με πρωταγωνιστές τους Αντώνη Αντωνίου, Νατάσα Ασίκη, Στέλλα Παπαδημητρίου, Ηλία Κατέβα, Ειρήνη Κονίδου, Ελένη Κούστα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ευαίσθητη ισορροπία

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 107 '

Όταν οι λεπτές ισορροπίες του πλούσιου αστικού σπιτιού διαταράσσονται, αποκαλύπτονται τα κρυφά πάθη και οι χρόνιοι συμβιβασμοί που κρατούν δέσμιους τους ήρωες στο βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/02/2023

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.

"O Υπέροχος Γκάτσμπι" συνεχίζεται μέχρι τον Μάρτιο

Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος-σταθμού για την αμερικανική λογοτεχνία παίρνει παράταση στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα.