"On ego": Ο Γιάννης Νταλιάνης στήνει ένα εξωφρενικό επιστημονικό πείραμα στο Από Μηχανής

Η ομάδα Zero Gravity παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Ιρλανδού Μικ Γκόρντον που διερευνά τη σύνδεση πνεύματος και σάρκας.

On ego

Στην Κάτω Σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου επανέρχεται o Γιάννης Νταλιάνης από 14 Μαρτίου με μια νέα παραγωγή της ομάδας Zero Gravity μετά την επιτυχία της "Κληρονομιάς" του Μαριβώ. Ο έμπειρος σκηνοθέτης και ηθοποιός μας συστήνει το πρώτο έργο του διακεκριμένου συγγραφέα και σκηνοθέτη Μικ Γκόρντον "On Ego" που γράφτηκε το 2005, βασισμένο στο βραβευμένο βιβλίο "Η σιωπηλή χώρα" του σημαντικού νευροεπιστήμονα Πολ Μπροκς.
Το "On Ego" έκανε αίσθηση όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Soho Theatre του Λονδίνου καθώς διερευνά μέσα από ένα εξωφρενικό επιστημονικό πείραμα με αναπάντεχες συνέπειες, ένα θεμελιώδη γρίφο της φιλοσοφίας και της επιστήμης: Πώς τα 100 δισεκατομμύρια νευρώνες του εγκεφάλου μας δημιουργούν την συνείδηση ενός εαυτού; Ένα ποιητικό ταξίδι στην επιστήμη που διέπει αυτό που ονομάζουμε πνεύμα και συνειδητότητα του εαυτού, το οποίο εγείρει πολλά ερωτήματα γύρω από το τι υπάρχει μέσα μας πέρα από τη σύνθεση χημικών ενώσεων και υλικών στοιχείων.

On ego
Σπύρος Περδίου

Ο Γιάννης Καπελέρης έχει αναλάβει τον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο του Άλεξ, του επιστήμονα που γίνεται ο ίδιος πειραματόζωο, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη το ρόλο της Άλις, της συζύγου του, που θα βρεθεί απέναντι σε συγκλονιστικά διλήμματα και ο Θανάσης Βλαβιανός τον μυστηριώδη ρόλο του Ντέρεκ, πατέρα της Άλις και υπεύθυνου των πειραμάτων. Την διανομή συμπληρώνουν ο Γιώργος Κορομπίλης και η Χρύσα Νταή. Αγάπη, έρωτας, πίστη, προδοσία, μνήμη, απώλεια και φυσικά οι ανθρώπινες σχέσεις συνθέτουν αυτή την διαφορετική ιστορία που μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα αναπάντεχο δίλημμα: Εσείς θα πατούσατε το πράσινο κουμπί της τηλεμεταφοράς;
Ιδιαίτερο ρόλο στην παράσταση θα παίξει η τεχνολογία και το video art με την υπογραφή του Παντελή Μάκκα, όπως και η μουσική του Νίκου Κυπουργού με συνεργάτη τον Κώστα Λώλο, ενώ το τραγούδι "Βήματα χορού” της παράστασης θα τραγουδήσει η Ελεονώρα Ζουγανέλη.  Τα σκηνικά και τα κοστούμια ανέλαβε η Άρτεμις Φλέσσα και τους φωτισμούς ο Γιώργος Αγιαννίτης. Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

On ego
Σπύρος Περδίου

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

On ego

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα εξωφρενικό πείραμα τηλεμεταφοράς με απρόβλεπτες συνέπειες εκτυλίσσεται στο έργο που βασίζεται στη «Σιωπηλή χώρα» του νευροεπιστήμονα Πολ Μπροκς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Παπαχαραλάμπους, Μαλκότσης, Χαραλαμπούδη κάτι "μαγειρεύουν" στο θέατρο Βεάκη

Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση "Η γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της" σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, η οποία μετά τη Θεσσαλονίκη κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/01/2026

"Ιεροτελεστία" από τον Χρήστο Θεοδωρίδη: Η ύπαρξη ως πράξη επανάστασης

Μια παράσταση για τη θνητότητα και την απώλεια, εμπνευσμένη από 300 συνεντεύξεις, στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Το "Ζyklon ή το Πεπρωμένο" δεν είναι απλώς μια θεατρική παράσταση

Ένα παιχνίδι συνδεδεμένο με την Ιστορία και το τραύμα του Ολοκαυτώματος παίζεται στο Θέατρο Αργώ

Αποκλειστικό: Ο Παντελής Φλατσούσης μετρά "24 ώρες σ’ έναν κόσμο που δεν μας ανήκει" στο Θέατρο Τέχνης

Στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν ο ανήσυχος δημιουργός καταθέτει μια δυνατή σκηνική πρόταση που αντλεί έμπνευση από την εμβληματική ταινία του Ματιέ Κασοβίτς "Το Μίσος".

"Μάθε με να φεύγω": Last call στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ο έρωτας μέσα από την ανορθόδοξη γλώσσα της bijoux de kant και το κείμενο του Άκη Δήμου ζωντανεύει μέσα από την πολυσυζητημένη παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.

"Η Κρυφή Κασέτα": Μια ιστορία που σόκαρε το πανελλήνιο, τώρα επί σκηνής

Το βιβλίο (Α)Γνωστού Πατρός ζωντανεύει στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός για λίγες μόνο παραστάσεις

"Cleansed": Ένα από τα θεατρικά talks of the town της φετινής σεζόν

Άνοιξε η προπώληση για τον Μάρτιο – Sold out ο Ιανουάριος, ελάχιστες θέσεις για τον Φεβρουάριο, για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.