Άνοιξε η προπώληση για τα Nederlands Dans Theater

TOSS OF A DICE

Μύθος του σύγχρονου χορού το Nederlands Dans Theater είναι το καλλιτεχνικό συγκρότημα που όχι μόνο δεν φοβήθηκε τον πειραματισμό, αλλά τον είδε ως ένα πεδίο πάνω στο οποίο μπορούν να γεννηθούν ιδέες και τάσεις. Μάλιστα στα χρόνια που ο Τσέχος Γίρι Κίλιαν κρατούσε το καλλιτεχνικό τιμόνι οι χορευτές της ομάδας ανέπτυξαν τη δημιουργικότητα τους προσαρμόζοντάς την στην ταυτότητα της ομάδας. Το Nederlands Dans Theater έχει έρθει αρκετές φορές στη χώρα μας και οι παραστάσεις του συνήθως γίνονται sold out, γι’ αυτό προλάβετε να βγάλετε εισιτήρια για τις 10-13 Μαρτίου. Στην Αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής θα παρουσιάσει ένα χορευτικό τρίπτυχο: το "Toss of a Dice", την περίφημη "Ζαριά" του Γίρι Κίλιαν που χειροκροτήσαμε στο Μέγαρο το 2008 και τις καινούργιες χορογραφίες "How to cope with a sunset when the horizon has been dismantled" ("Πώς αντιμετωπίζουμε ένα ηλιοβασίλεμα όταν ο ορίζοντας έχει καταρρεύσει") της Μαρίνα Μασκαρέλ και "I love you, ghosts" ("Σας αγαπώ, φαντάσματα") του Μάρκο Γκέκε. Εισιτήρια από το 2107282333 και εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

How to cope with a sunset when the horizon has been dismantled / I love you, ghosts / Toss of a dice

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 135 '

Οι χορευτές της βασικής ομάδας του συγκροτήματος NDT 1, που έχει χαρακτηριστεί «ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου της χορευτικής τέχνης», παρουσιάζουν ένα χορευτικό τρίπτυχο: «How to cope with a sunset when the horizon has been dismantled» της Μαρίνα Μασκαρέλ, «I love you, ghosts» του Μάρκο Γκέκε και «Toss of a dice» του Γίρζι Κύλιαν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.

Η τραγικωμωδία "Κάθε πέρσι και του χρόνου" παίρνει σάρκα και οστά στο Θέατρο Αλάμπρα

Μια παράσταση σχόλιο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας – πλημμυρισμένη από έξυπνο χιούμορ, φαρσικά στοιχεία και άφθονη μουσική.

"Μεταμορφώσεις": Μια σκοτεινή performance τσίρκου και μουσικής στο Red Jasper

Για λίγες παραστάσεις ανεβαίνει το έργο που στέκεται με ευφάνταστο σκηνικό τρόπο απέναντι στη μισθωτή σκλαβιά, σε σκηνοθεσία TsiRat και Ines Perot.