Χορευτική έκθεση της γυναικείας κοινότητας Handle with Care

Handle with Care

Πώς αλλάζει η θέαση ενός χορευτικού σώματος σε ένα εξωτερικό περιβάλλον; Αυτό ήταν το βασικό ερώτημα στο οποίο θέλησε να απαντήσει το Handle with Care, μια συλλογικότητα γυναικών – καλλιτεχνών, η οποία έρχεται σε επαφή με τη φύση και δραστηριοποιείται στο περιβάλλον του βουνού, μακριά από το αστικό τοπίο εφαρμόζοντας πρακτικές και οράματα φροντίδας, ενώ παράλληλα εξετάζει τις συνθήκες και δυνατότητες δημιουργίας μακριά από θέατρα, στούντιο, γκαλερί, τοίχους και τετράγωνα. Δυο ταξίδια της ομάδας, ένα στη Μήλο και ένα στη Βαμβακού Λακωνίας, έδωσαν την δυνατότητα εξερεύνησης κινητικών πρακτικών στο φυσικό τοπίο, οι καλλιτέχνιδες ήρθαν σε επαφή με την κοινότητα του χωριού και μέσα από τη διάδραση και το διάλογο με τις γυναίκες του τόπου μοιράστηκαν ιστορίες φροντίδας και συζήτησαν για τη σχέση τους με το γυναικείο σώμα.

Το HWC επέστρεψε στην Αθήνα και 18-27/2 στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας του χώρου Snehta (ωάννου Δροσοπούλου 47, Κυψέλη) παρουσιάζει μια χορευτική έκθεση που εμπεριέχει δράσεις-εργαστήρια. Η χορογράφος του πρότζεκτ Άρια Μπουμπάκη σε έναν προσωπικό απολογισμό, θα επαναπροσδιορίσει το ερευνητικό της έργο μεταφέροντας την εμπειρία του ταξιδιωτικού HWC. Στη χορευτική έκθεση του Handle with Care θα προβληθεί και η ταινία μεταξύ ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας "Έξι κομμάτια/ Six Pieces" της Νεφέλης Σαρρή που ως μέλος της γυναικείας κοινότητας δίνει τη δική της ματιά πάνω στις περιπλανώμενες φροντιστικές πρακτικές. Opening της έκθεσης: Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 στις 18.00/18 - 27 Φεβρουαρίου : Τρίτη, Τετάρτη 18.00-21.00, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 18.00-20.00. "Έξι κομμάτια/Six Pieces": Προβολές: 18, 19, 20 Φεβρουαρίου, 20.00/25, 26, 27 Φεβρουαρίου, 20.00.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.