Δημήτρης Παπαδημητρίου: "Το Μόμπι Ντικ είναι ίσως η πιο εκκωφαντική και τρελή πρόταση που θα μπορούσε να είχε γίνει ποτέ"

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου για το προηγμένο τεχνολογικά μιούζικαλ “Μόμπι Ντικ” που ανεβαίνει στο Christmas Theater με μια πολυπληθή ομάδα ικανών ηθοποιών και συντελεστών, σε λιμπρέτο και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Μόμπι Ντικ - Το μιούζικαλ

Παρευρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου του πολυαναμενόμενου "Moby Dick The Musical” που ξεκινάει το ταξίδι του στις 15 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Christmas Theater, σε παραγωγή του Onassis Culture. Μια πολύ δεμένη ομάδα μας υποδέχτηκε μαζί με τον σκηνοθέτη της παράστασης Γιάννη Κακλέα και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τη σύλληψη και πορεία της προς τη σκηνή με όχημα το λιμπρέτο και τη μουσική σύνθεση που δημιούργησε πάνω στο αριστούργημα του Χέρμαν Μέλβιλ. "Θα σας πω ένα μυστικό. Αν θέλετε να προτείνετε κάτι κάπου φροντίστε να ακούγεται πάρα πολύ τρελό. Δεν είχα δυσκολία να πείσω όλους τους συντελεστές και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στο να κάνω το Μόμπι Ντικ, παρόλο που αυτό είναι ίσως η πιο εκκωφαντική και τρελή πρόταση που θα μπορούσε να είχε γίνει ποτέ. Μιλάμε για ένα τεράστιο κείμενο. Κάποιος θα σκεφτόταν ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Το Μόμπι Ντικ όμως έγινε μια υπερπαραγωγή έξω από κάθε όριο και κυρίως χωρίς συμβιβασμούς στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα”. Με αυτά τα λόγια μας έβαλε στο κλίμα της δημιουργίας του Μόμπι Ντικ ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του με αφορμή την παράσταση).

Μόμπι Ντικ - Το μιούζικαλ

”Όταν ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με το λιμπρέτο του Δημήτρη Παπαδημητρίου, κατάλαβα ότι χρειαζόταν μία σύνθετη προσωπικότητα σαν τη δική του για να μπορέσει να αποδώσει αυτό το λογοτεχνικό αριστούργημα και ταυτόχρονα να μη διστάσει να βουτήξει στη βαθύτερη φιλοσοφία του”

Μετά την πρώτη παρουσίαση του "Moby Dick The Musical” στο θέατρο Παλλάς το 2020, η παράσταση ανεβαίνει στο Christmas Theater εξελιγμένη, με περισσότερες τεχνικές δυνατότητες, όπως επεσήμανε ο Γιάννης Κακλέας κρατώντας το τιμόνι του εντυπωσιακού φαλαινοθηρικού Πίκουοντ που έχει στηθεί επί σκηνής με την υπογραφή του Μανώλη Παντελιδάκη. Ενώ ο σκηνοθέτης της παράστασης τόνισε ότι "Χωρίς το λιμπρέτο και τη μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου δεν θα μπορούσαμε να φέρουμε εις πέρας ένα τόσο μεγάλο έργο”. Γεγονός που υπογράμμισε και ο Ιβάν Σβιτάιλο που υποδύεται τον Β’ Υποπλοίαρχο Σταμπ: ”Όταν ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με το λιμπρέτο του Δημήτρη Παπαδημητρίου, κατάλαβα ότι χρειαζόταν μία σύνθετη προσωπικότητα σαν τη δική του για να μπορέσει να αποδώσει αυτό το λογοτεχνικό αριστούργημα και ταυτόχρονα να μη διστάσει να βουτήξει στη βαθύτερη φιλοσοφία του”.

Μόμπι Ντικ - Το μιούζικαλ

Οι περιπέτειες του ναυτικού Ισμαήλ στην αποστολή εκδίκησης του Καπετάνιου Αχαάβ κατά της λευκής φάλαινας "Μόμπι Ντικ" ζωντανεύουν σε μια παράσταση όπου τα σκηνικά, τα κοστούμια, οι φωτισμοί και η σύγχρονη τεχνολογία των ολογραμμάτων και των προβολών δένουν μαγικά μεταξύ τους. Όπως δήλωσε ο Αιμιλιανός Σταματάκης που έχει αναλάβει το ρόλο του Ισμαήλ: "Στην εποχή μας μια τέτοια παραγωγή είναι είδος προς εξαφάνιση. Κι ένας λόγος παραπάνω που κάνει ιδιαίτερη αυτή την παραγωγή είναι ότι έχει θέσει τις βάσεις προκειμένου τα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιούνται εδώ να μπορέσουν να εξελίξουν και άλλες παραγωγές στο μέλλον”. Ενώ σύμφωνα με τον Θοδωρή Βουτσικάκη, Α’ Υποπλοίαρχο Στάρμπακ, πέρα από τις τεχνολογικές δυνατότητες "Ο Μόμπι Ντικ είναι μια τρανή απόδειξη ότι μπορούμε να έχουμε μουσικό θέατρο σήμερα στην Ελλάδα, και μάλιστα με τρόπο διαφορετικό απ’ ότι ίσως είχαμε συνηθίσει παλαιότερα”.

Μόμπι Ντικ - Το μιούζικαλ

Ο Μπάμπης Βελισσάριος που ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Καπετάνιου Αχαάβ μίλησε και για τη σημασία του κορονοϊού που έδωσε σε όλους τους συντελεστές τον απαραίτητο χρόνο για "να ωριμάσει μέσα μας αυτό το έργο. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο εξαρχής να συνειδητοποιήσουμε τι πάμε να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι αξίζει να μοιραστούμε με το κοινό αυτή την παράσταση”.  Χρόνος ο οποίος βοήθησε και τον Ευάγγελο Κουλουκύθα μαζί με το Candyshop VFX να φέρουν στο τωρινό ανέβασμα του Μόμπι Ντικ ένα "ψάρι” που έφτασε από τα 24 τα 31 μέτρα!

Μόμπι Ντικ - Το μιούζικαλ

Μάθαμε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια των παραστάσεων θα διατίθεται μια πολυτελής τριπλή κασετίνα του "Moby Dick The Musical” σε CD από τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το "Moby Dick The Musical” μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μόμπι Ντικ - Το μιούζικαλ

Περισσότερες πληροφορίες

Moby Dick The Musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 190 '

Το σπουδαίο μυθιστόρημα του Χέρμαν Μέλβιλ για τη φιλία, την ανθρώπινη μοίρα και τη σχέση των ορίων του ανθρώπου με τον θεό μετατρέπεται σε ένα μιούζικαλ-υπερπαραγωγή.

City Theater (Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου)

Λεωφ. Βεΐκου 139, Γαλάτσι
  • Συναυλίες

City Theater (Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου)

Λεωφ. Βεΐκου 139, Γαλάτσι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.