Το Εθνικό Θέατρο "δίνει πνοή" με ένα εργαστήριο για την επανεκπαίδευση της αναπνοής σε ασθενείς Long Covid

Ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαστήριο.

Εθνικό Θέατρο

Ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαστήριο για την επανεκπαίδευση της αναπνοής, σε συνεργασία με τακτικά post και long covid ιατρεία μέσω της φωνητικής έκφρασης και του τραγουδιού προσφέρεται από το Εθνικό Θέατρο, με τη χορηγία της εταιρίας Pfizer.

Το εργαστήριο αφορά άτομα που αναρρώνουν από COVID-19 και εξακολουθούν να υποφέρουν από δύσπνοια, δυσφωνία και επακόλουθο άγχος. Οι συμμετέχοντες ιδανικά πρέπει να είναι διαθέσιμοι και για τις επτά συνεδρίες, ενώ το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε όλους αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι σε τακτικά Post Covid Care ιατρεία.

Το εργαστήριο "Το Εθνικό δίνει πνοή" είναι εμπνευσμένο από το πρόγραμμα "ENO Breathe" της English National Opera, σε συνεργασία με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας, τα αποτελέσματα του οποίου είναι εντυπωσιακά, παρέχοντας σημαντική σωματική και συναισθηματική υποστήριξη σε όσους ασθενείς βιώνουν συμπτώματα "Long COVID”, και καταδεικνύοντας πώς η τέχνη και η επιστήμη μπορούν να λειτουργήσουν υπέροχα μαζί. 

Το εργαστήριο σχεδίασε και συντονίζει η Αγγελική Τουμπανάκη (PhD), Διδάκτορας Μοριακής Ογκολογίας, βοκαλίστρια, εκπαιδεύτρια φωνής και μέλος της διεπιστημονικής ομάδας Voice Mentoring για την αποκατάσταση ασθενών με φωνητικές διαταραχές. 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Περιλαμβάνει τρεις κύκλους: 1η Χρονική περίοδος εργαστηρίου: 20 Δεκεμβρίου 2021 - 18 Φεβρουαρίου2022, 2η  Χρονική περίοδος εργαστηρίου: 21 Φεβρουαρίου 2022 – 15 Απριλίου 2022 και 3η  Χρονική περίοδος εργαστήριου: 09 Μαΐου 2022 - 01 Ιουλίου 2022.

Υπάρχουν τρία εβδομαδιαία τμήματα επτά διαδικτυακών εβδομαδιαίων συνεδριών ανά τμήμα διάρκειας από 60 έως 120 λεπτά. Στο κάθε τμήμα μπορούν να συμμετέχουν έως 8 άτομα. Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 8μ.μ.-9μ.μ..

Τι θα μάθει το κοινό στο εργαστήριο;

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην επανεκπαίδευση της αναπνοής μέσω του τραγουδιού. Χρησιμοποιώντας ως σημείο εκκίνησης μουσικές από όλο τον κόσμο και φωνητικά παιχνίδια, θα εξερευνούμε τη φωνή και την αναπνοή και κερδίζουμε γνώση, ψυχική και σωματική ευεξία. Παράλληλα στο εργαστήριο, θα δοθούν ένα σημαντικό ασκησιολόγιο, φωνητικές τεχνικές αλλά και εργαλεία αυτοδιαχείρισης για τους ασθενείς που αναρρώνουν αργά από covid-19 και βιώνουν επίμονα συμπτώματα, όπως δύσπνοια, διαταραχές φώνησης, ή και άγχος. Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια θα εφοδιασθούν με ασκήσεις για να τις εξασκούν στον δικό τους χρόνο. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής στο τηλέφωνο 2107001469 (εσωτ. 317) (κα.Γιώτα Μπάκα) και στο email gmpaka@n-t.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι "Σπυριδούλες" επιστρέφουν στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Η επιτυχημένη παράσταση "Σπυριδούλες" των 4Frontal φέρνει ξανά στη σκηνή τις αθέατες ιστορίες των γυναικών που πάλεψαν για αυτοδιάθεση, αναδεικνύοντας τη δύναμη, το θάρρος και την αντοχή τους σε μια σκληρή κοινωνία της δεκαετίας του ’50.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/09/2025

Το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Αρχαίας Ελλάδας ανοίγει στη ΔΕΘ – με Αρχαίο Θέατρο και διαδράσεις

Με την υπογραφή του Σωτήρη Τσαφούλια, το θεματικό πάρκο στη ΔΕΘ – HELEXPO περιλαμβάνει και τομέα Αρχαίο Θέατρο, με πλήρες σκηνικό της παράστασης "Όρνιθες", κουστούμια, μάσκες και υλικά που έσπασαν ρεκόρ στην Επίδαυρο.

Ποιος είναι ο "Ευγένιος" που μας συστήνει ο Γιώργος Καραμίχος;

Πόσο βαθιά βιώνουμε την απώλεια και τον πόνο; Ο Γιώργος Καραμίχος, επιστρέφοντας στο θέατρο ως σκηνοθέτης, διερευνά αυτά τα αινιγματικά ερωτήματα μέσα από το οικογενειακό δράμα "Ευγένιος" του Φράνκ ΜακΓκίνες.

"Ανδρομάχη" και "Ηλέκτρα": δύο τραγικές φωνές αντηχούν στο Ηρώδειο

Δύο γυναικείες μορφές του αρχαίου δράματος, η "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη και η "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή, ζωντανεύουν στο Ηρώδειο, σε παραστάσεις που γεφυρώνουν το παρελθόν με το παρόν της θεατρικής μας παράδοσης.

Ποιο δικαστικό δράμα σε καλεί να αποφασίσεις για την ετυμηγορία;

Οι θεατές αποφασίζουν ποια θα είναι η ετυμηγορία στην "Ομολογία της 4ης Ιανουαρίου" των Αγνής και Χάρη Χιώτη που κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο.

Εκείνος και εκείνος

Το σπονδυλωτό έργο του Κώστα Μουρσελά παραμένει διαχρονικό πενήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του. Εδώ παρουσιάζεται σε μία ατμοσφαιρική -αλλά και κάπως ράθυμη ως προς τους ρυθμούς και τις κλιμακώσεις- παράσταση, με δύο απολαυστικές ερμηνείες από τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Λεωνίδα Κακούρη.

Στο Ηρώδειο 18 αγαπημένοι ηθοποιοί "…για τον Αριστοφάνη"

Μια παράσταση από το Σπίτι του Ηθοποιού που συνδέει όλες τις κωμωδίες του Αριστοφάνη σε μια ευφάνταστη ιστορία για καλό σκοπό.