Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

"Μήδεια" κλειστού χώρου ετοιμάζει η Κάτια Γέρου

Η τραγωδία του Ευριπίδη σε μια παράσταση για πέντε ηθοποιούς έρχεται στο θέατρο Άνεσις.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Μήδεια

Βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης, που έχει διακριθεί σε ρόλους αρχαίας τραγωδίας αλλά και σύγχρονου ρεπερτορίου, η Κάτια Γέρου υπογράφει τη σκηνοθεσία της "Μήδειας" που θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Άνεσις στις 11/2. 

Σε νέα μετάφραση, που υπογράφουν η σκηνοθέτιδα, ο σκηνοθέτης Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης και ο ηθοποιός Νίκος Νίκας, η παράσταση θα εστιάσει στο ζήτημα του μίσους, με αφορμή μία από τις πρώτες φράσεις του έργου: "Τώρα κυβερνά το μίσος και η αγάπη αρρώστησε", μία φράση -όπως σημειώνει η Κάτια Γέρου- "τόσο αναγνωρίσιμη σε μας, γιατί οι καιροί είναι ταραγμένοι και στις μέρες μας". Στόχος των συντελεστών είναι να ανιχνεύσουν τον μηχανισμό που πυροδοτεί την έκρηξη των δυνάμεων του θανάτου, κόντρα σε κάθε λογική, σε κάθε ανάχωμα που στήνει ο πολιτισμός απέναντί τους, καθώς και να υπογραμμίσουν τον αφανισμό των παιδιών, της νέας γενιάς ανάμεσα στις συμπληγάδες του εγωισμού και της αλαζονείας των ενηλίκων.

Μήδεια_Κάτια Γέρου

Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη, που απεβίωσε τον περασμένο Οκτώβριο. Μαζί με την Κάτια Γέρου προγραμμάτιζαν την παράσταση της "Μήδειας " για τη σεζόν 2020-21 αλλά τους πρόλαβε η πανδημία και έπειτα ο θάνατος του σπουδαίου εικαστικού, ο οποίος θα υπέγραφε τη σκηνογραφία και τον ηχητικό σχεδιασμό. Σε αυτή την αφαιρετική εκδοχή για πέντε ηθοποιούς, τους ρόλους ερμηνεύουν οι Κάτια Γέρου, Νίκος Νίκας, Αλέξανδρος Σωτηρίου, Λίνα Φούντογλου και Ιωάννα Μπιτούνη. Η σκηνογραφία είναι των Κυριάκου Κατζουράκη και Νίκου Πολίτη, τα κοστούμια της Ευαγγελίας Κρητικοπούλου, ο ηχητικός σχεδιασμός του Κυριάκου Κατζουράκη και της Ιωάννας Μπιτούνη, η κίνηση της Βρισιήδας Σολωμού και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα.

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Μήδεια

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Το μίσος που γεννά στην ηρωίδα ο προδομένος έρωτας αποτελεί τον πυρήνα της παράστασης, η οποία αναζητά το μηχανισμό που πυροδοτεί την έκρηξη των δυνάμεων του θανάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου": Η φιλοσοφία στη θεατρική σκηνή

Η Γεωργία Ανδρέου διασκευάζει και σκηνοθετεί στο Μπάγκειον το μπεστ-σέλλερ "Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου" του ψυχολόγου, θεωρητικού της επικοινωνίας και φιλόσοφου Πωλ Βατζλάβικ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/05/2022

Η Δέσποινα Σαραφείδου σε παγκόσμια περιοδεία ως Μήδεια και Κασσάνδρα

Διεθνείς διακρίσεις για την καλή ηθοποιό μέσα από δύο εμβληματικούς ρόλους σε δύο πειραγμένες εκδοχές των οικείων μύθων που έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερα από 20 φεστιβάλ.

"re-FLOW PORTRAITS": Ψηφιακός και φυσικός χώρος ενώνονται σε μια multimedia εμπειρία χορού

Το σώμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται στο επίκεντρο της εγκατάστασης - παράστασης της Χρυσάνθης Μπαδέκα που παρουσιάζεται στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α.

Πρώτες φωτογραφίες από τους "Πέρσες" του Σάββα Στρούμπου και της ομάδας Σημείο Μηδέν

Αυτά είναι τα πρώτα στιγμιότυπα από τη νέα παράσταση της ερευνητικής ομάδας με την οποία θα περιοδεύσει φέτος το καλοκαίρι.

Ακρόαση για το "γεια - the musical"

Η People Entertainment Group αναζητά καλλιτέχνες με γνώσεις στο τραγούδι, το θέατρο και το χορό για το θίασο της μουσικοθεατρικής παράστασης που ετοιμάζει ο Δημήτρης Μαλισσόβας.

Μια κωμωδία για τις "Συννυφάδες"

Πούλης, Μποσταντζόγλου, Φιλίππου και άλλοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στην καλοκαιρινή κωμωδία του Στέλιου Παπαδόπουλου με τίτλο "Συννυφάδες".

"Τί ζούμε, ρε;": Η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Θοδωρής Αθερίδης πάνω και κάτω από τη σκηνή του Άλσους στη μεγαλύτερη παραγωγή του καλοκαιριού

Σαραντατρείς συνολικά ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές θα ανέβουν στη σκηνή του Θεάτρου Άλσους φέτος το καλοκαίρι στην σπαρταριστή επιθεώρηση σε κείμενα της Δήμητρας Παπαδοπούλου και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη.