"Μήδεια" κλειστού χώρου ετοιμάζει η Κάτια Γέρου

Η τραγωδία του Ευριπίδη σε μια παράσταση για πέντε ηθοποιούς έρχεται στο θέατρο Άνεσις.

Μήδεια

Βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης, που έχει διακριθεί σε ρόλους αρχαίας τραγωδίας αλλά και σύγχρονου ρεπερτορίου, η Κάτια Γέρου υπογράφει τη σκηνοθεσία της "Μήδειας" που θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Άνεσις στις 11/2. 

Σε νέα μετάφραση, που υπογράφουν η σκηνοθέτιδα, ο σκηνοθέτης Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης και ο ηθοποιός Νίκος Νίκας, η παράσταση θα εστιάσει στο ζήτημα του μίσους, με αφορμή μία από τις πρώτες φράσεις του έργου: "Τώρα κυβερνά το μίσος και η αγάπη αρρώστησε", μία φράση -όπως σημειώνει η Κάτια Γέρου- "τόσο αναγνωρίσιμη σε μας, γιατί οι καιροί είναι ταραγμένοι και στις μέρες μας". Στόχος των συντελεστών είναι να ανιχνεύσουν τον μηχανισμό που πυροδοτεί την έκρηξη των δυνάμεων του θανάτου, κόντρα σε κάθε λογική, σε κάθε ανάχωμα που στήνει ο πολιτισμός απέναντί τους, καθώς και να υπογραμμίσουν τον αφανισμό των παιδιών, της νέας γενιάς ανάμεσα στις συμπληγάδες του εγωισμού και της αλαζονείας των ενηλίκων.

Μήδεια_Κάτια Γέρου

Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη, που απεβίωσε τον περασμένο Οκτώβριο. Μαζί με την Κάτια Γέρου προγραμμάτιζαν την παράσταση της "Μήδειας " για τη σεζόν 2020-21 αλλά τους πρόλαβε η πανδημία και έπειτα ο θάνατος του σπουδαίου εικαστικού, ο οποίος θα υπέγραφε τη σκηνογραφία και τον ηχητικό σχεδιασμό. Σε αυτή την αφαιρετική εκδοχή για πέντε ηθοποιούς, τους ρόλους ερμηνεύουν οι Κάτια Γέρου, Νίκος Νίκας, Αλέξανδρος Σωτηρίου, Λίνα Φούντογλου και Ιωάννα Μπιτούνη. Η σκηνογραφία είναι των Κυριάκου Κατζουράκη και Νίκου Πολίτη, τα κοστούμια της Ευαγγελίας Κρητικοπούλου, ο ηχητικός σχεδιασμός του Κυριάκου Κατζουράκη και της Ιωάννας Μπιτούνη, η κίνηση της Βρισιήδας Σολωμού και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα.

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Μήδεια

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Το μίσος που γεννά στην ηρωίδα ο προδομένος έρωτας αποτελεί τον πυρήνα της παράστασης, η οποία αναζητά το μηχανισμό που πυροδοτεί την έκρηξη των δυνάμεων του θανάτου.

Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Toxic": Η Νατάσα Παπαδάκη και ο Κώστας Φραγκολιάς σε ένα ψυχολογικό θρίλερ κεκλεισμένων των θυρών

Σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο, με τον κόσμο να καταρρέει έξω, η Νατάσα Παπαδάκη και ο Κώστας Φραγκολιάς ζωντανεύουν το ψυχολογικό θρίλερ του Γιώργου Αγγελίδη, όπου η οικειότητα μετατρέπεται σε επικίνδυνο παιχνίδι εξουσίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/12/2025

Η Γιασεμί Κηλαηδόνη ξανά συναντά την "Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα"

Οι προσωπικές εμπειρίες δένονται μοναδικά με τα ιστορικά γεγονότα και μυθιστορηματικοί ήρωες συντονίζονται με τα μικρά και μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν στη χώρα μας στην συγκινητική "Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα" που παίζεται για 3η χρονιά στο Μεταξουργείο.

Επιφανείς παρουσίες στην εκδήλωση του "Επίλογου 2025"

Πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού και των Τεχνών παρευρέθηκαν στην επίσημη παρουσίαση του "Επίλογου 2025", τιμώντας με την παρουσία τους μια εκδήλωση αφιερωμένη στη δημιουργία, την παράδοση και την προσφορά.

Έχουμε και στο χωριό μας ματινέ

Έχει μια αντισυμβατική ελευθερία η συνήθεια της θεατρικής και κινηματογραφικής matinée (μεσημεριανής παράστασης/προβολής) που αρχίζει να έχει εφαρμογή και στην Αθήνα.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 11 έως 17/12 και ξεχωρίζουν.

Ο Καρυοθραύστης φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ολύμπια

Το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο μπαλέτο, ο "Καρυοθραύστης" Τσαϊκόφσκι, ζωντανεύει για τις γιορτές στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

Τι συμβαίνει στην ολοζώντανη γειτονιά της Κυψέλης, Ντίνα Σταματοπούλου;

Μιλήσαμε με την Ντίνα Σταματοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του προγράμματος θεατρικών εργαστηρίων της σεζόν 2025-26, "Η καρδιά του Θεάτρου χτυπάει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης".