"Μήδεια" κλειστού χώρου ετοιμάζει η Κάτια Γέρου

Η τραγωδία του Ευριπίδη σε μια παράσταση για πέντε ηθοποιούς έρχεται στο θέατρο Άνεσις.

Μήδεια

Βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης, που έχει διακριθεί σε ρόλους αρχαίας τραγωδίας αλλά και σύγχρονου ρεπερτορίου, η Κάτια Γέρου υπογράφει τη σκηνοθεσία της "Μήδειας" που θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Άνεσις στις 11/2. 

Σε νέα μετάφραση, που υπογράφουν η σκηνοθέτιδα, ο σκηνοθέτης Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης και ο ηθοποιός Νίκος Νίκας, η παράσταση θα εστιάσει στο ζήτημα του μίσους, με αφορμή μία από τις πρώτες φράσεις του έργου: "Τώρα κυβερνά το μίσος και η αγάπη αρρώστησε", μία φράση -όπως σημειώνει η Κάτια Γέρου- "τόσο αναγνωρίσιμη σε μας, γιατί οι καιροί είναι ταραγμένοι και στις μέρες μας". Στόχος των συντελεστών είναι να ανιχνεύσουν τον μηχανισμό που πυροδοτεί την έκρηξη των δυνάμεων του θανάτου, κόντρα σε κάθε λογική, σε κάθε ανάχωμα που στήνει ο πολιτισμός απέναντί τους, καθώς και να υπογραμμίσουν τον αφανισμό των παιδιών, της νέας γενιάς ανάμεσα στις συμπληγάδες του εγωισμού και της αλαζονείας των ενηλίκων.

Μήδεια_Κάτια Γέρου

Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη, που απεβίωσε τον περασμένο Οκτώβριο. Μαζί με την Κάτια Γέρου προγραμμάτιζαν την παράσταση της "Μήδειας " για τη σεζόν 2020-21 αλλά τους πρόλαβε η πανδημία και έπειτα ο θάνατος του σπουδαίου εικαστικού, ο οποίος θα υπέγραφε τη σκηνογραφία και τον ηχητικό σχεδιασμό. Σε αυτή την αφαιρετική εκδοχή για πέντε ηθοποιούς, τους ρόλους ερμηνεύουν οι Κάτια Γέρου, Νίκος Νίκας, Αλέξανδρος Σωτηρίου, Λίνα Φούντογλου και Ιωάννα Μπιτούνη. Η σκηνογραφία είναι των Κυριάκου Κατζουράκη και Νίκου Πολίτη, τα κοστούμια της Ευαγγελίας Κρητικοπούλου, ο ηχητικός σχεδιασμός του Κυριάκου Κατζουράκη και της Ιωάννας Μπιτούνη, η κίνηση της Βρισιήδας Σολωμού και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα.

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Μήδεια

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Το μίσος που γεννά στην ηρωίδα ο προδομένος έρωτας αποτελεί τον πυρήνα της παράστασης, η οποία αναζητά το μηχανισμό που πυροδοτεί την έκρηξη των δυνάμεων του θανάτου.

Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Cleansed": Ένα από τα θεατρικά talks of the town της φετινής σεζόν

Άνοιξε η προπώληση για τον Μάρτιο – Sold out ο Ιανουάριος, ελάχιστες θέσεις για τον Φεβρουάριο, για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/01/2026

O Θανάσης Σαμαράς κυκλοφορεί 'Ελεύθερος' στο Θέατρο Noūs

Ακολουθεί το δρομολόγιο για Κυψέλη και για 5 παραστάσεις.

"Ο Αρχιτέκτων" : Τι συμβαίνει όταν ο δημιουργός παγιδεύεται στο ίδιο του το δημιούργημα ;

Η σουρεαλιστική κωμωδία της Φώφης Τρέζου, ανεβαίνει στο Θέατρο 104 για 10 μόνο παραστάσεις.

Για καμπαρέ στη θρυλική 'Μέδουσα' της Πλάκας

Το ιστορικό στέκι της Πλάκας που συνδέθηκε με τον πολυτάλαντο Γιώργο Μαρίνο, επιστρέφει και ξαναβάζει φωτιά στις νύχτες της Αθήνας.

Το "Μπεν και Ίμο" του Μαρκ Ρέιβενχιλ έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Το έργο θα ζωντανέψει για 15 παραστάσεις την αληθινή ιστορία της ταραχώδους σχέσης των σπουδαίων μουσικών Μπέντζαμιν Μπρίττεν και Ίμοτζεν Χολστ.

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ

Το δράμα του Έντουαρντ Άλμπι παραμένει ένα ανελέητο πορτρέτο συζυγικής φθοράς. Η σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια και οι ερμηνείες φωτίζουν τη βία, την τρυφερότητα και τις ψευδαισθήσεις που συγκροτούν αυτό το διαχρονικό έργο. | Powered by Uber

Ο τελευταίος Γιάνκης

Ένα από τα τελευταία έργα του Άρθουρ Μίλλερ, σε μία παράσταση που φωτίζει με χιούμορ και τρυφερότητα τις προκλήσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. | Powered by Uber