Σε προσωρινή αναστολή μπαίνουν κάποια από τα θέατρα της Αθήνας

Ποια θέατρα ανταποκρίθηκαν στα νέα μέτρα και θέτουν σε προσωρινή αναστολή το 100% των εργαζομένων τους;

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός

Με απόφαση της κυβέρνησης, από σήμερα 14/1 επεκτείνεται το μέτρο αναστολής εργασίας στο 100% των εργαζομένων στα θέατρα, στους χώρους εκδηλώσεων και θεαμάτων και "παγώνει" η καταβολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που λήγουν στο τέλος Ιανουαρίου. Έχοντας γρήγορα αντανακλαστικά κάποιοι παραγωγοί ανταποκρίθηκαν στη δυνατότητα που τους δίνεται και αποφάσισαν να κατεβάσουν μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου τις παραστάσεις τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας μπαίνουν σε προσωρινή αναστολή οι παραστάσεις "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός", "Τζόρνταν", "Frida κι άλλο" στο θέατρο Alhambra Art Theatre, στο Χυτήριο η παράσταση " Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. που θα αλλάξουν τον κόσμο”, στο Αργώ η παράσταση "Υποχώρηση από τη Μόσχα", στο θέατρο Τόπος Αλλού η παράσταση "Ορλάντο", στο Skrow η παράσταση "ΦΛΙΚ", στο Αργώ το "Τρωίλος και Χρυσηίδα", στο Eliart ο "Απρόσκλητος επισκέπτης" ενώ φαίνεται πώς θα ακολουθήσουν κι άλλες παραστάσεις. Τα συνεχόμενα κρούσματα στους θιάσους δημιουργούν μεγάλη ανισορροπία και πολυπληθείς παραγωγές όπως ο "Ρινόκερος" στο Κιβωτός δεν κατάφεραν να ορθοποδήσουν λόγω των κρουσμάτων στο θίασο. 

Παράλληλα με το νέο μέτρο της αναστολής θα υπάρξει και ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων επιλεγμένων κλάδων που πλήττονται σημαντικά, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ αναστέλλεται και η καταβολή της δόσης Ιανουαρίου 2022 ρυθμισμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση επιχειρήσεων που πλήττονται σημαντικά και εργαζομένων των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται προσωρινά σε αναστολή.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί το ρεπορτάζ ανανεώνεται με νέες πληροφορίες. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αγλαΐα Παππά: "Κάθε συνάντηση με την Εκάβη, την Κασσάνδρα, την Ελένη είναι τύχη"

Πρωταγωνίστρια που καθηλώνει, η Αγλαΐα Παππά μάς μίλησε για την παράσταση "Τρωάδες" στο Tempus Verum και τη συνάντησή της με τη σκηνοθέτρια Violet Louise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
05/02/2023

Η "Έντα Γκάμπλερ" είναι η γνωμάτευση της εποχής μας

Το έργο του Ίψεν, που σκιαγραφεί ψυχαναλυτικά τον άνθρωπο του σήμερα, ανεβαίνει στη σκηνή του Bios.

Τελευταίες παραστάσεις για το "Μεφίστο" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η εμπνευσμένη παράσταση από το έργο του Κλάους Μαν ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες.

"Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι": Μια μυθική συνάντηση του Τζον Μάλκοβιτς με τον Τιμοφέι Κουλιάμπιν στη Στέγη

Από την κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινάει η διεθνής περιοδεία της παράστασης που φέρνει στην ίδια παράσταση δύο ηθοποιούς παγκόσμιου βεληνεκούς και τον πλέον ανερχόμενο Ευρωπαίο σκηνοθέτη στο σπουδαίο έργο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές.

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"