Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Προπωλήσεις

Σε προσωρινή αναστολή μπαίνουν κάποια από τα θέατρα της Αθήνας

Ποια θέατρα ανταποκρίθηκαν στα νέα μέτρα και θέτουν σε προσωρινή αναστολή το 100% των εργαζομένων τους;

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός

Με απόφαση της κυβέρνησης, από σήμερα 14/1 επεκτείνεται το μέτρο αναστολής εργασίας στο 100% των εργαζομένων στα θέατρα, στους χώρους εκδηλώσεων και θεαμάτων και "παγώνει" η καταβολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που λήγουν στο τέλος Ιανουαρίου. Έχοντας γρήγορα αντανακλαστικά κάποιοι παραγωγοί ανταποκρίθηκαν στη δυνατότητα που τους δίνεται και αποφάσισαν να κατεβάσουν μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου τις παραστάσεις τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας μπαίνουν σε προσωρινή αναστολή οι παραστάσεις "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός", "Τζόρνταν", "Frida κι άλλο" στο θέατρο Alhambra Art Theatre, στο Χυτήριο η παράσταση " Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. που θα αλλάξουν τον κόσμο”, στο Αργώ η παράσταση "Υποχώρηση από τη Μόσχα", στο θέατρο Τόπος Αλλού η παράσταση "Ορλάντο", στο Skrow η παράσταση "ΦΛΙΚ", στο Αργώ το "Τρωίλος και Χρυσηίδα", στο Eliart ο "Απρόσκλητος επισκέπτης" ενώ φαίνεται πώς θα ακολουθήσουν κι άλλες παραστάσεις. Τα συνεχόμενα κρούσματα στους θιάσους δημιουργούν μεγάλη ανισορροπία και πολυπληθείς παραγωγές όπως ο "Ρινόκερος" στο Κιβωτός δεν κατάφεραν να ορθοποδήσουν λόγω των κρουσμάτων στο θίασο. 

Παράλληλα με το νέο μέτρο της αναστολής θα υπάρξει και ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων επιλεγμένων κλάδων που πλήττονται σημαντικά, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ αναστέλλεται και η καταβολή της δόσης Ιανουαρίου 2022 ρυθμισμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση επιχειρήσεων που πλήττονται σημαντικά και εργαζομένων των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται προσωρινά σε αναστολή.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί το ρεπορτάζ ανανεώνεται με νέες πληροφορίες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αυτά είναι τα μεγάλα θεατρικά γεγονότα του 2022!

Μπαίνουμε δυναμικά στο πρώτο μισό του 2022 με μεγάλες παραγωγές, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, ερευνητικές σκηνικές προτάσεις, χορευτικά εγχειρήματα, ξένα ονόματα και επετειακές παραστάσεις.

20/01/2022

Ρεπορτάζ: Το θέατρο στην εποχή της "Όμικρον": τι λένε παραγωγοί και σκηνοθέτες

Μια σφυγμομέτρηση της εικόνας του θεάτρου σήμερα επιχειρούν η Τώνια Καράογλου και η Μαρία Κρύου συνομιλώντας με ανθρώπους του χώρου και καταθέτοντας απόψεις.

Απρόσμενες ιστορίες μετανάστευσης που αξίζει να ακουστούν

Η θεατρική παράσταση "Λάθος Χώρα" αλλά και η παρουσίαση του φιλμ "I am Afro Greek: Black portraiture in Greece" αναδεικνύουν ιστορίες μεταναστών δεύτερης γενιάς που διεκδικούν τη δική τους φωνή.

Preview 2022: Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε και να ακούσουμε σε μια γεμάτη πολιτιστικά χρονιά

Σημαντικά ονόματα του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, ταινίες που θα διεκδικήσουν ή έχουν κερδίσει ήδη χρυσά αγαλματίδια και μεγάλα εικαστικά γεγονότα δίνουν το στίγμα μιας δυναμικής σεζόν.