Δορυφορικός "Καρυοθραύστης" από τα Μπολσόι

Καρυοθραύστης

Το πνεύμα των Χριστουγέννων καλεί όλη την οικογένεια στο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την προβολή του "Καρυοθραύστη" του Τσαϊκόφσκι από τα Μπαλέτα Μπολσόι, πάνω στη χορογραφία του Γιούρι Γκριγκορόβιτς. Το απόλυτο γιορτινό παραμύθι ξεκινά τη νύχτα των Χριστουγέννων, όταν τα παιχνίδια στο σπίτι της Κλάρας ζωντανεύουν και ο σπασμένος κούκλος-καρυοθραύστης μεταμορφώνεται σε όμορφο πρίγκιπα που την ταξιδεύει σε χιονισμένα δάση, μακρινές θάλασσες και στην πόλη των Γλυκισμάτων. Το μπαλέτο θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο την Κυριακή 19/12 στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με τα Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης να γνωρίσουν διάσημα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου μέσα από αναμεταδόσεις παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet live from Moscow). Τα Μπολσόι κατέχουν σταθερά μια από τις καλύτερες θέσεις ανάμεσα στα σχήματα κλασικού μπαλέτου, χάρη στην άψογη τεχνική και το υπέροχο στιλ των χορευτών του που εκφράζει τη ρωσική σχολή, την καλύτερη στον κόσμο. (Αίθουσα "Νίκος Σκαλκώτας", στις 19/12, 5 μ.μ., πληροφορίες www.megaron.gr)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η υπαρξιακή "Φαίδρα" του Ρίτσου στο Αλκμήνη

Η Βανέσσα Βαΐτση έρχεται να αποδώσει σκηνικά τη συντριβή της "Φαίδρας", με την παρουσία του Κωνσταντίνου Ντάτη να λειτουργεί καταλυτικά, σε μια υπαρξιακή σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου στο Θέατρο Αλκμήνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/12/2025

Η "Γέρμα" εκ των έσω: Πρωτόπαππα, Περλέγκας, Κακάλας, Μπαρούτα, Δαμόπουλος

Οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (από 19/12) μιλούν για τη "Γέρμα-Η ανεκπλήρωτη" του Λόρκα, μια παράσταση για τη στειρότητα, την ελευθερία, τη μνήμη και την ανάγκη επανεφεύρεσης του εαυτού.

"Ο αγαπητικός της Βοσκοπούλας"-Συνεχίζονται οι αναγνώσεις ενόψει της πρεμιέρας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αναγνώσεις για το νέο μιούζικαλ "Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας", των Θοδωρή Οικονόμου και Γιάννη Καλαβριανού, που κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο στο Θέατρο Ακροπόλ.

Τα μπαλέτα των γιορτών: Οι παραστάσεις χορού που αξίζει να δείτε

Τελευταία ευκαιρία για να κλείσετε θέση στα θεαματικά μπαλέτα που κάνουν παραμυθέια τα Χριστούγεννα 2025.

Ό,τι αγαπήθηκε, επιστρέφει: sold out παραστάσεις στο Θέατρο Μεταξουργείο

Το Θέατρο Μεταξουργείο συνεχίζει να επενδύει σε παραστάσεις με ψυχή, ουσία και διαχρονική αξία, με σταθερούς πρωταγωνιστές δημιουργούς και ερμηνευτές που το κοινό έχει ταυτίσει με την καλλιτεχνική του ταυτότητα, όπως η Άννα Βαγενά, η Γιασεμί και η Μαρία Κηλαηδόνη.

Η "Άζζα" κουβαλάει έναν κόσμο που δεν χωρά σε κατηγορίες

Ο Βλάσσης Χρυσικόπουλος δημιουργεί μια ηρωίδα που κινείται ανάμεσα στο όνειρο και στην ωμή πραγματικότητα στην παράσταση "Αζζα" που επιστρέφει στη "Σκηνή Brecht" 2510. Είναι μια διαφορετική, ανθρώπινη ιστορία για επιβίωση, αγάπη και αντοχή.

Ο Γεράσιμος Γεννατάς γίνεται 'Μισάνθρωπος' για τα 50 χρόνια του Θεσσαλικού Θεάτρου

Δείτε τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες και το ατμοσφαιρικό βίντεο από την παράσταση - γιορτή για τα 50 χρόνια του ιστορικού Θεσσαλικού Θεάτρου, που θα δούμε στο θέατρο Φιλίπ το 2026.