Δορυφορικός "Καρυοθραύστης" από τα Μπολσόι

Καρυοθραύστης

Το πνεύμα των Χριστουγέννων καλεί όλη την οικογένεια στο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την προβολή του "Καρυοθραύστη" του Τσαϊκόφσκι από τα Μπαλέτα Μπολσόι, πάνω στη χορογραφία του Γιούρι Γκριγκορόβιτς. Το απόλυτο γιορτινό παραμύθι ξεκινά τη νύχτα των Χριστουγέννων, όταν τα παιχνίδια στο σπίτι της Κλάρας ζωντανεύουν και ο σπασμένος κούκλος-καρυοθραύστης μεταμορφώνεται σε όμορφο πρίγκιπα που την ταξιδεύει σε χιονισμένα δάση, μακρινές θάλασσες και στην πόλη των Γλυκισμάτων. Το μπαλέτο θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο την Κυριακή 19/12 στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με τα Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης να γνωρίσουν διάσημα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου μέσα από αναμεταδόσεις παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet live from Moscow). Τα Μπολσόι κατέχουν σταθερά μια από τις καλύτερες θέσεις ανάμεσα στα σχήματα κλασικού μπαλέτου, χάρη στην άψογη τεχνική και το υπέροχο στιλ των χορευτών του που εκφράζει τη ρωσική σχολή, την καλύτερη στον κόσμο. (Αίθουσα "Νίκος Σκαλκώτας", στις 19/12, 5 μ.μ., πληροφορίες www.megaron.gr)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τελευταίες παραστάσεις για "Τη Δημοπρασία"

Το μονόπρακτο "Η Δημοπρασία" του Σταύρου Τσιώλη συνεχίζει για λίγο ακόμα στη σκηνή με τον Αργύρη Μπακιρτζή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2026

Η "Φώκια" – Ο συγκινητικός μονόλογος ενός πατέρα

Ο Βλάσης Πασιούδης πρωταγωνιστεί σε ένα συγκινητικό, ονειρικό ταξίδι πατέρα και γιου, όπου η μνήμη και η ζωή συναντούν τη λύτρωση.

"Βροχή τα βέλη" με τον Στράτο Τζώρτζογλου: μια εξομολόγηση στη σκηνή

Μετά την επιτυχημένη περιοδεία του, το έργο "Βροχή τα βέλη" έρχεται στο Calderone Art Space, με τον Στράτο Τζώρτζογλου σε μια τρυφερή, ανθρώπινη εξομολόγηση για την αγάπη, τη ματαίωση και την ανάγκη για συγχώρεση.

"Αστόρια": Μια νέα, μεγάλη παραγωγή καταφθάνει στο Παλλάς

Μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάγνωση της νέας παραγωγής "Αστόρια", σε πρωτότυπο κείμενο Κωνσταντίνου Σαμαρά και σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου και τις ζωές των Ελλήνων μεταναστών.

Ολοκληρώνονται λίγο πριν το Πάσχα "Οι απόντες" του Βασίλη Κατσικονούρη

Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις, τέσσερις Παρασκευές Απο-Χαιρετισμών, στις 20, 27 Φεβρουαρίου και 6, 13 Μαρτίου 2026, στις 21:00, στο Θέατρο Σταθμός.

"Surriento – Ο Κόσμος Ξανά": Δεύτερη παράταση για το δυστοπικό έργο του Θανάση Τριαρίδη

Oι παραστάσεις του έργου "Surriento – Ο Κόσμος Ξανά" στο θέατρο Τεχνοχώρος Εργοτάξιον παρατείνονται. Το έργο σκηνοθετεί η Έφη Μεράβογλου και πρωταγωνιστούν η Ιωάννα Πηλιχού και ο Στέλιος Πετράκης.

Παρατείνονται οι παραστάσεις της "Αλεξάνδρειας" του Φωκά Ευαγγελινού στο Θέατρο Παλλάς

Μέσα από την ιστορία της Άννας, μιας γυναίκας που έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της, ξεδιπλώνεται η Αλεξάνδρεια των Ελλήνων της δεκαετίας του ’30.