Δορυφορικός "Καρυοθραύστης" από τα Μπολσόι

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Καρυοθραύστης

Το πνεύμα των Χριστουγέννων καλεί όλη την οικογένεια στο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την προβολή του "Καρυοθραύστη" του Τσαϊκόφσκι από τα Μπαλέτα Μπολσόι, πάνω στη χορογραφία του Γιούρι Γκριγκορόβιτς. Το απόλυτο γιορτινό παραμύθι ξεκινά τη νύχτα των Χριστουγέννων, όταν τα παιχνίδια στο σπίτι της Κλάρας ζωντανεύουν και ο σπασμένος κούκλος-καρυοθραύστης μεταμορφώνεται σε όμορφο πρίγκιπα που την ταξιδεύει σε χιονισμένα δάση, μακρινές θάλασσες και στην πόλη των Γλυκισμάτων. Το μπαλέτο θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο την Κυριακή 19/12 στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με τα Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης να γνωρίσουν διάσημα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου μέσα από αναμεταδόσεις παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet live from Moscow). Τα Μπολσόι κατέχουν σταθερά μια από τις καλύτερες θέσεις ανάμεσα στα σχήματα κλασικού μπαλέτου, χάρη στην άψογη τεχνική και το υπέροχο στιλ των χορευτών του που εκφράζει τη ρωσική σχολή, την καλύτερη στον κόσμο. (Αίθουσα "Νίκος Σκαλκώτας", στις 19/12, 5 μ.μ., πληροφορίες www.megaron.gr)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έπαθες αντι-Christmas; Βρήκαμε τις παραστάσεις που θα δεις

Αυτές είναι οι προτάσεις μας για παραστάσεις που απομακρύνονται από τη γιορτινή αισθητική. Αντί για στολισμένα χαμόγελα και θαλπωρή, αναδεικνύουν την ένταση, τις αντιφάσεις και την ανθρώπινη αλήθεια πίσω από την επιφάνεια των Χριστουγέννων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
24/12/2025

Η δίκη

Ο Άρης Μπινιάρης προσεγγίζει το έργο του Κάφκα μέσα από τη μουσική φόρμα και προτείνει μια υπαρξιακή ανάγνωση, μετατοπίζοντας το βάρος από το πολιτικό στο υπαρξιακό πεδίο. | Powered by Uber

"Ας περιμένουν οι γυναίκες": Η ταινία του Σταύρου Τσιώλη πρώτη φορά στο θέατρο

Στο Θέατρο Ψυρρή θα δούμε την κλασική ταινία του Σταύρου Τσιώλη "Ας περιμένουν οι γυναίκες", η οποία μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή. Μια κωμωδία για άνδρες που ταξιδεύουν, ονειρεύονται και γελούν με τη ζωή, γεμάτη χιούμορ, ειρωνεία και αλήθεια.

Ο Λάκης Λαζόπουλος στο Βέμπο: Τελευταία ευκαιρία για τον "Ήρωα με παντούφλες"

Ο Λάκης Λαζόπουλος ξανασυστήνει τον "Ήρωα με παντούφλες", μια κωμωδία που παραμένει πεισματικά επίκαιρη. Προλαβαίνετε να την δείτε έως 4/1 στο Βέμπο.

Οι ακούραστοι του ελληνικού θεάτρου

Σημαντικοί δημιουργοί και ηθοποιοί, όπως ο Θανάσης Παπαγεωργίου, η Μαίρη Ραζή, ο Σωτήρης Τσόγκας, ο Αντώνης Αντωνίου και η Νατάσα Ασίκη, παραμένουν δραστήριοι, χαράζοντας δρόμους και αφηγούμενοι ανθρώπινες ιστορίες στη σκηνή.

Αι γυμνισταί

Σουρεαλιστικής υφής κωμωδία για το νόημα και τις απρόσμενες συναντήσεις της ζωής, παρουσιάζεται σε μια ευφρόσυνη παράσταση με ωραία αισθητική και χαρακτηριστικές ερμηνείες. | Powered by Uber

Απόψε κανείς δεν πεθαίνει

Η νέα δουλειά της ομάδας The Young Quill, "Απόψε κανείς δεν πεθαίνει" στο Θέατρο Μπέλλος, είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες και ευχάριστες παραστάσεις της φετινής σεζόν. Είναι από αυτές που φεύγεις και σκέφτεσαι: "ναι, κάτι μου είπε". Και μάλιστα χωρίς διδακτισμό ή βαρύ φορτίο.| Powered by Uber