Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Προπωλήσεις

Αποκλειστικό: Ποια παράσταση ετοιμάζει ο Θανάσης Παπαγεωργίου για το 2022;

Με μια παράσταση που ενώνει 16 διαφορετικούς ήρωες του ίδιου συγγραφέα, θα περιοδεύσει ο βετεράνος ηθοποιός και σκηνοθέτης το καλοκαίρι του 2022 γιορτάζοντας τα 50 χρόνια του θεάτρου Στοά.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Αποκλειστικό: Ποια παράσταση ετοιμάζει ο Θανάσης Παπαγεωργίου για το 2022;

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, κατεξοχήν ερμηνευτής των έργων του και σκηνοθέτης που εμπιστευόταν πάντοτε ο Μποστ, ετοιμάζει την παράσταση «Ακούω ήχον κώδωνος» με την οποία θα περιοδεύσει το καλοκαίρι του 2022. «Ο σουρεαλισμός, ο γνωστός δεκαπεντασύλλαβος, οι ήρωές που μοιάζουν με τα σκίτσα του Μποστ, αλλά κυρίως η υπόγεια κριτική που κάνει έμμεσα στον Έλληνα μικροαστό, είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν το έργο του να αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα δείγματα ενός θεάτρου που δεν υπήρξε όμοιο του στην Ελλάδα». Αυτά δήλωνε το 2011 ο βετεράνος του θεάτρου με αφορμή τα 40 χρόνια του Μποστ αλλά και της θεατρικής εταιρείας Στοά που ίδρυσε από κοινού με την Λήδα Πρωτοψάλτη το 1971. Η φετινή σεζόν σηματοδοτεί την 50η επέτειο μίας σταθερής και δημιουργικής πορείας που διαμορφώθηκε από αξέχαστες θεατρικές επιτυχίες όπως η «Φαύστα» -παράσταση του 1987 που έθεσε τη βάση της πολυετούς συνεργασίας του θιάσου με τον κορυφαίο σατιρικό συγγραφέα- και δύο έργα που γράφτηκαν ειδικά για τη Στοά, το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και η «Μήδεια», η παράσταση-ορόσημο που αποθεώθηκε από 60.000 και πλέον θεατές από το πρώτο της ανέβασμα, το 1993.

Αποκλειστικό: Ποια παράσταση ετοιμάζει ο Θανάσης Παπαγεωργίου για το 2022; - εικόνα 1

Το 2001 ακολούθησε η επετειακή παράσταση-σύνθεση θεατρικών, πεζών και ποιημάτων του Μποστ «Ακούω ήχον κώδωνος», γεγονός που κάνει ακόμα πιο ταιριαστή την επιλογή της για το καλοκαίρι που έρχεται. Δεκαέξι συνολικά ήρωες του Μποστ, ανάμεσά τους η Φαύστα, ο Γιάννης, η Μήδεια, η Καλόγρια, η Μαρία Πενταγιώτισσα, ο Ιάσων, ο Κολόμβος, ο Κύριος και η Κυρία Ιατρού, ο πάτερ Αμβρόσιος, κ.ά., συναντιούνται στο «Ακούω ήχον κώδωνος» «στους γάμους του Ριτσακίου και του Πάρι, αμφότεροι ανευρεθέντες μέσα στην κοιλιά ψαριών! Μουσικές, τραγούδια και μια μικρή λαϊκή ορχήστρα αποτελούμενη από τους ίδιους τους ηθοποιούς του θιάσου θα παραβρεθούν στον γάμο, ο οποίος όμως εξελίσσεται σε έντονο καυγά τόσο από την εμφάνιση του Κολόμβου, «που πήγε κι ανακάλυψε την Αμερική» και σφράγισε το μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας, όσο και από τη γνωστή απόφαση της Μήδειας σχετικά με τα παιδιά της…».

Το καστ της παράστασης, το οποίο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, μας επιφυλλάσει πολύ ενδιαφέρουσες συμμετοχές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Διονύσης Τσακνής θα συνθέσει και θα τραγουδήσει κάποια μουσικά κομμάτια στην παράσταση πάνω σε στίχους του Μποστ, ενώ παράλληλα θα ερμηνεύσει κι έναν ιδιαίτερο ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο