Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Προπωλήσεις

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή

Αντλώντας υλικό από το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο Υπασπιστής του Αυτοκράτορα», ο γνωστός μουσικός και τραγουδοποιός παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Μουσική για ένα βιβλίο» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη ο μουσικός και τραγουδοποιός Φίλιππος Πλιάτσικας μας βάζει στο κλίμα του νέου του βιβλίου «Ο Υπασπιστής του Αυτοκράτορα» (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός) με την μουσική παράσταση «Μουσική για ένα βιβλίο» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το υλικό της παράστασης-προπομπός της θεατρικής μεταφοράς του βιβλίου το 2022, συνθέτουν τραγούδια όπως και η αφήγηση επιλεγμένων αποσπασμάτων του έργου που θέτουν ερωτήματα για τη μοίρα του ανθρώπου και το ποιος την καθορίζει, πλέκοντας την πραγματική πορεία της δημοφιλούς μπάντας των Πυξ Λαξ με φανταστικές διαδρομές.

Έξι χρόνια μετά το πρώτο του μυθιστόρημα «Το όνομα», ο καλλιτέχνης ένιωσε την ανάγκη κατά την περίοδο της πανδημίας να ταξιδέψει στον χώρο και στον χρόνο μέσω της συγγραφής με αποτέλεσμα το νέο του βιβλίο και τη δημιουργία αυτής της παράστασης που πλέκει αρμονικά τις δύο διαφορετικές πλευρές του, τον αφηγηματικό λόγο και τη μουσική του.

Στη σκηνική σύμπραξη αφήγησης και μουσικής που επιμελείται σκηνοθετικά ο Κώστας Γάκης, ο Φίλιππος Πλιάτσικας ενώνει τις δυνάμεις του επί σκηνής με την ηθοποιό Ιωάννα Παπακωνσταντίνου και τον μουσικό Χάρη Μιχαηλίδη αλλά και με τον ηθοποιό Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη που εμφανίζεται μέσω οπτικοακουστικών μέσων.

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσική για ένα βιβλίο

  • Μουσική & Αφήγηση
  • Διάρκεια: 90 '

Ο αφηγηματικός λόγος πλέκεται με τη μουσική στην παράσταση που ανεβάζει για πρώτη φορά στη σκηνή την ιστορία των Πυξ Λαξ μέσα από το μυθιστόρημα του τραγουδοποιού Φ. Πλιάτσικα με τίτλο «Ο Υπασπιστής του Αυτοκράτορα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί